reklama
katarzyna86
Fanka BB :)
Jak z każdym dużym miastem kochasz albo nienawidzisz a w Polsce dochodzi jeszcze "nasza" cecha narodowa czyli zawiść.Różnie to jest z tym mieszkaniem w Warszawie. Jedni kochają inni nienawidząsama pochodzę z mazowsza i sporo osób do Warszawy ucieka (mój brat, kuzynostwo, męża brat i ogólnie spora część rodziny). Oczywiście jak zwykle obrałam inny kierunek haha.
Z mężem spotkaliśmy kiedyś jednego gościa w pociągu, ciągle podkreślał "a u nas w Warszawie"....potem okazało się że jest z wioski gdzieś w Polsce haha.
motylek24
Nie bardzo rozumiem o co chodzi z zawiścią? Myślisz że serio ludzie zazdroszczą komuś mieszkania w Warszawie? Ja zazdroszczę ale nieco cieplejszym regionom świata, ciepełko, słoneczko.Jak z każdym dużym miastem kochasz albo nienawidzisz a w Polsce dochodzi jeszcze "nasza" cecha narodowa czyli zawiść.
U mnie ludzie potrafią wszystkiego zazdrościć - nawet tego, że u ciebie na podwórku spadło więcej śnieguNie bardzo rozumiem o co chodzi z zawiścią? Myślisz że serio ludzie zazdroszczą komuś mieszkania w Warszawie? Ja zazdroszczę ale nieco cieplejszym regionom świata, ciepełko, słoneczko.

Na wsiach, gdzie wszyscy się znają jest ciągle dużo zawiści. Weź zrób jakiś remont, kup nowe ( używane) auto, kup kosiarkę do trawy - wszyscy o Tobie wtedy gadają

Mnie to rozwala, bo przecież nikt mi nic za darmo nie daje, tylko pracuję na to od 20-tego roku życia.
W mieście jest pewnie inaczej bo często jest tak, że nie znasz swojego sąsiada
Różnie to jest z tym mieszkaniem w Warszawie. Jedni kochają inni nienawidząsama pochodzę z mazowsza i sporo osób do Warszawy ucieka (mój brat, kuzynostwo, męża brat i ogólnie spora część rodziny). Oczywiście jak zwykle obrałam inny kierunek haha.
Z mężem spotkaliśmy kiedyś jednego gościa w pociągu, ciągle podkreślał "a u nas w Warszawie"....potem okazało się że jest z wioski gdzieś w Polsce haha.
Ja myśle, ze Warszawa to charakterystyczne miasto przez powstanie. Idziesz Praga, Wola, Śródmieście pomniki rozstrzelanych tramwajarzy, miejsca z zniczami gdzie rozstrzelali ludzi. Granice getta żydowskiego, coś strasznego. Poza tym duzo ludzi ma kogoś kto ucierpiał w powstaniu lub brał w nim udział. Odbudowane po bombardowaniu kamienice ze zgliszczy, Warszawa dostała bardzo za organizacje powstania. Po 63 dniach w Wawie prawie kotów i psów nie było... dlatego moi dziadkowie ratowali wszystko nawet zamarzniętą sowę ;-) Ja tak widzę Warszawę a nie kluby i restauracje i wielkie mastooo:-) chociaż kiedyś byłam głupią gownią i nie interesowało mnie nic oprócz wypadu z kumplami na piwo :-) ale mam sentyment do starych 100 letnich kamienic wychowałam się w takiej :-) Widziałam różne miasta w PL i żadne mi się nie podoba. Ja bym wyemigrowała na kanary ;-) Albo na jakaś grecką wyspę oni podobni do nas :-)Jak z każdym dużym miastem kochasz albo nienawidzisz a w Polsce dochodzi jeszcze "nasza" cecha narodowa czyli zawiść.
KarolaJ
Ja miałam podobnie, ale to pewnie też przez to że parę lat mieszkałam w Krakowie, a wiadomo że Kraków i Warszawa to zawsze pewnego rodzaju konkurencja. Klinikę wybrałam jednak w Warszawie, mieszkam tu już dłuższą chwilę i miasto polubiłam, chociaż tego sobie wcześniej nie wyobrażałam. Dlatego zawsze da się do wszystkiego przekonać, ale Kraków tak czy siak będzie moim miastem
Kurcze, a ja zawsze do Wawy mialam stosunek - wszędzie byle nie tam. Nie wiem czemu, ale nigdy mnie nie pociagala.
katarzyna86
Chodzi mi o to, że często ludzie tu przyjeżdżający są bardziej miejscowi niż Ci którzy tu mieszkają z pokolenia na pokolenie albo nie raz słyszałam, że Wy w Warszawie to macie dobrze bo napewno dużo zarabiacie i w ogóle żyje Wam się superNie bardzo rozumiem o co chodzi z zawiścią? Myślisz że serio ludzie zazdroszczą komuś mieszkania w Warszawie? Ja zazdroszczę ale nieco cieplejszym regionom świata, ciepełko, słoneczko.

katarzyna86
Mojego męża babcia brała udział w Powstaniu, nawet dziecko urodziła na Pawiaku, złota kobietaJa myśle, ze Warszawa to charakterystyczne miasto przez powstanie. Idziesz Praga, Wola, Śródmieście pomniki rozstrzelanych tramwajarzy, miejsca z zniczami gdzie rozstrzelali ludzi. Granice getta żydowskiego, coś strasznego. Poza tym duzo ludzi ma kogoś kto ucierpiał w powstaniu lub brał w nim udział. Odbudowane po bombardowaniu kamienice ze zgliszczy, Warszawa dostała bardzo za organizacje powstania. Po 63 dniach w Wawie prawie kotów i psów nie było... dlatego moi dziadkowie ratowali wszystko nawet zamarzniętą sowę ;-) Ja tak widzę Warszawę a nie kluby i restauracje i wielkie mastooo:-) chociaż kiedyś byłam głupią gownią i nie interesowało mnie nic oprócz wypadu z kumplami na piwo :-) ale mam sentyment do starych 100 letnich kamienic wychowałam się w takiej :-) Widziałam różne miasta w PL i żadne mi się nie podoba. Ja bym wyemigrowała na kanary ;-) Albo na jakaś grecką wyspę oni podobni do nas :-)

katarzyna86
Kraków uwielbiam jeździmy co rokuJa miałam podobnie, ale to pewnie też przez to że parę lat mieszkałam w Krakowie, a wiadomo że Kraków i Warszawa to zawsze pewnego rodzaju konkurencja. Klinikę wybrałam jednak w Warszawie, mieszkam tu już dłuższą chwilę i miasto polubiłam, chociaż tego sobie wcześniej nie wyobrażałam. Dlatego zawsze da się do wszystkiego przekonać, ale Kraków tak czy siak będzie moim miastem

reklama
motylek24
Nie śmiejcie się ze mnie ale starówkę w Warszawie zwiedzałam jako dorosła kobieta, normalnie byłam rozczarowanaJa miałam podobnie, ale to pewnie też przez to że parę lat mieszkałam w Krakowie, a wiadomo że Kraków i Warszawa to zawsze pewnego rodzaju konkurencja. Klinikę wybrałam jednak w Warszawie, mieszkam tu już dłuższą chwilę i miasto polubiłam, chociaż tego sobie wcześniej nie wyobrażałam. Dlatego zawsze da się do wszystkiego przekonać, ale Kraków tak czy siak będzie moim miastem

Podziel się: