reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Nie wiem dlaczego ale słowo "**********" mi wygwiazdkowało [emoji28]
Ściągam pokarm laktatorem dalej bo mały nie chce ssać z cyca, i nawet w miarę tego jest. Tylko w nocy dwa razy daje modyfikowane. Dzisiaj zacznę pić znowu ********** i jeszcze piulatte plus [emoji39]

reklama
Dziewczyny po cc - jak szybko dostalyscie maluszka po operacji? Od razu na kontakt skora do skory i karmienie czy dopiero po jakims czasie? Na pierwsza noc mialyscie dzieci przy sobie czy je zabierali? Jak to wyglada?

Dziewczyny po cc - jak szybko dostalyscie maluszka po operacji? Od razu na kontakt skora do skory i karmienie czy dopiero po jakims czasie? Na pierwsza noc mialyscie dzieci przy sobie czy je zabierali? Jak to wyglada?
Mi Pani polozyla maluszka jak mnie szyli na 5 minut i zabrala do ważenia mierzenia itp. Później przewiezli mi maluszka na sale pooperacyjna i polozyli kolo mnie, probowali dac piers ale hanka duzo wod sie nalykala i nie chciala. Lezala sobie ze mna tak do 20 i mi ja zabrali na noc (sama chcialam) bo po morfinie lapalam takie nagle drzemki ze sie balam z nia tak lezec. I rano mi przywiezli. To taki jedyny moment gdzie mozna odpocząć. Rano mi przywiezli i juz ciagle byla ze mna 😀

Mi Pani polozyla maluszka jak mnie szyli na 5 minut i zabrala do ważenia mierzenia itp. Później przewiezli mi maluszka na sale pooperacyjna i polozyli kolo mnie, probowali dac piers ale hanka duzo wod sie nalykala i nie chciala. Lezala sobie ze mna tak do 20 i mi ja zabrali na noc (sama chcialam) bo po morfinie lapalam takie nagle drzemki ze sie balam z nia tak lezec. I rano mi przywiezli. To taki jedyny moment gdzie mozna odpocząć. Rano mi przywiezli i juz ciagle byla ze mna 😀
Super - tak wlasnie bym chciala. Tez mysle ze na pierwsza noc nie ma co, chyba jest sie za bardzo obolalym, lepiej nabrac sily na nastepny dzien i tak powitac maluszka.
Bez problemu mozna po morfonie karmic? Czytalam ze nie ma przeciwwskazan, a moja gin mi caly czas mowi ze nie mozna po przeciwbolowych 🤦‍♀️

Może źle ją zszyli jakoś... Mi cesarkę robił sam ordynator i zastępca ordynatora 😃 więc mam nadzieję że się takie cuda u mnie nie zadzieją. Jeszcze jak leżałam na stole to się do mnie śmiali że takie szprychy mi robią cesarkę że się chyba za nią nie wyplace 🙈😂 a 4 godziny wcześniej miała robiona cesarkę dziewczyna z która byłam na sali i ją zszywal jakiś student. Więc mi się serio trafiło jak nie wiem co!
To faktycznie miałaś szczęście! Masakra, że student ją zszywał 🤯 zaczynam się bać! Oby jednak skończyło się porodem naturalnym!

reklama
Ja już po wizycie, z maluszkiem wszystko ok, waży 3300g, więc w normie, nawet tygodniowo wychodzi ciut mniejszy, a taki duży miał być 😂 ktg też ok, niby jakieś "skurcze" tam zarejestrowało, ale lekarka sama powiedziała, że skurczami to tego nie można nazwać, ale szyjka się trochę skróciła 🤯 ale rozwarcia brak 🙄 jak do 26tego nie urodzę to skierowanie do szpitala, więc muszę dziś poważnie pogadać z Czarkiem 😁 i oczywiście zaaplikować naturalną prostaglandynę, ale to już dogadane z tatusiem 😂

Do góry