reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

Wiem, wiem, że zmiana może być w każdej chwili, ale tak mam, że wolę o wszystko dopytać lekarza więc i o tych bioderkach powiedział, ale na zasadzie, że może tak się zdażyć zarówno przy SN i przy CC, a z tym przy CC chodziło bardziej o to, że mój jest miednicowo, ale tak jakby siedział na nóżkach nie tak klasycznie miednicowo.
Moja córka nie zwróciła się z glowkowego na miednicowe w okolicach 26 tc i tak pozostała do 32-33 tc. Potem hop i była główką w dół.

reklama
Moja kuzynka miala niedawno 3 CC - ona ma taka historie za soba ze 4 razy pod rzad poronila. Zachodzila w ciaze z duza łatwoscia. Pojechali do kliniki nieplodnosci i okazalo sie ze ma jakas chorobe i moze rodzic tylko dziewczynki. Nigdy z nia nie rozmawialam na ten temat ale podejrzewam ze mieli in vitro i badali zarodki zeby znac plec. Dwie pierwsze dziewczynki planowane a rok temu zaliczyli wpadke ;) I tak cioci plakala ze to juz bedzie trzecie CC - ona prowadzila ciaze tez u tego mojego ordynatora i on jej robil CC wiec chyba dobry specjalista ;) Swoja droga tak sie zastanawiam u mnie teraz tez dziewczynka. a wszystkie poprzednie ciaze poronienia - ale mi nigdzie w zadnych badaniach nic nie wychodzilo - w zasadzie w rodzinie rodza sie sami chlopcy wiec Natalka tez jest dla wszystkich duzym zaskoczeniem - nie wiem co o tym myslec. Moze musliesmy trafic wlasnie na dziewczynke? Czy macie moze pojecie jak taka choroba sie nazywa?
a wiesz, że kiedyś też tak pomyślałam z tą różnicą, że ja ani razu przez 8lat w ciąży nie byłam i nikt nie zna przyczyny. U siostry męża 2 córki, u mojej 2 córki, u kuzynostwa same córki a u nas chłopak taki mały rodzynek 🙂

Laski, coś jakby delikatnie mnie brało.
Status u mnie taki że jeszcze tydzień tabsow mi zostało,w piatek wizyta u doktorka i chyba start symulacji, protokół dlugi
Czym się ratować? Można aspirynę? Czy lepiej theraflu?
Póki co nie ma tragedii, boli mnie tylko głową trzeci dzień i chyba zatoki trochę..

@kate_p7 pamiętasz po ilu dniach dokładnie mialas wynik Nifty Pro? Twoj tez był wysłany do Hong Kongu ? Moja krew poleciała DHLem w piątek, myślę że jutro lub w czwartek powinien być... Strach jak cholera, u nas lekarz ma dzwonić z wynikiem i co słyszę dzwonek w telefonie męża to ciemno przed oczami mi się robi :baffled: :hmm:

Ja do tego co ty ( oprócz selenu) brałam jeszcze q10, dhea i l-carnityne ale mi się nie udało, więc nie wiem czy powinnam polecać swój zestaw
Moj zestaw to :
Magnez
Wiesiołek do czasu przed owu
Witamina E do czasu przed owu
Cynk
Wiatminy dla kobiet w ciazy Tutaj juz mam wit c wit d i inne oraz kwas foliowy 400
Kwas foliowy 400 wieczorem
Q10 brałam do pick up
😄😄😄

@kate_p7 pamiętasz po ilu dniach dokładnie mialas wynik Nifty Pro? Twoj tez był wysłany do Hong Kongu ? Moja krew poleciała DHLem w piątek, myślę że jutro lub w czwartek powinien być... Strach jak cholera, u nas lekarz ma dzwonić z wynikiem i co słyszę dzwonek w telefonie męża to ciemno przed oczami mi się robi :baffled: :hmm:
ja miałam po 6 dniach; 05.01 pobranie, 11.01 sms z wynikiem.

Ja wcześniej pisałam ale napisze jeszcze raz:-) koenzym, DHEA, l- karnityna. Omega 3 Ci nie potrzebne na tym etapie. Silniejszym antyoksydantem od wit. C masz koenzym i poprawia RNA w komórkach. Selenu nie kumam po co? Chyba, ze tarczyca W kiepskiej formie. cynk to dobry pomysl. Wit D zawsze jest dobrym pomysłem. Magnez bym brała po włączeniu progesteronu bo on syntezyje progesteron, ale i zmniejsza kurczliwość, ale kurczliwość to przy dużych dawkach. Z witamin to jeszcze E jak endometrium słabo rośnie. Jak są niedobory to wszystkie z grupy B np. B2 bierze udział w rozkładzie B9. B12 obniża poziom homocysteina jak B9, B6 w dawkach ok 50mg jest dobra endometrium powyżej 200mg toksyczna na OUN!!! B1 jak za duzo imprezujesz :-) minerały to magnez dobry na wszystko z cynkiem trzeba uważać bo wypiera miedź która jest potrzebna - duże dawki do 3 miesięcy cynku. Chyba o wszystkim pisałam już...
DHEA syntezyje się do hormonu bo sam chyba nim nie jest, przy PCOS nie zalecane. Koenzym witamina młodości :p wysoka regeneracja komórek po niej , l- karnityna i w/w silne antyoksydanty. Może coś pomyliłam sprawdź :-) i sobie wybierz. No, ale branie suplementów poprawi co nie co, ale nie zawsze jest sens się faszerować dużą ilością suplementów. Bo jedne ograniczają wchłanianie drugich.
Dzieki!!❤
Tak, selen na tarczyce. Mam hashimoto.

reklama
Do góry