bazylia128
Fanka BB :)
Jesli stac cie na tą 1 stymulacje razem z pgd to ja bym zaryzykowala i ewentualnie pozniej rozmyslala o innych opcjach. Dla mnie osobiscie aborcja byla by bardzo ciezkim przezyciem. Napewno wiekszym niz nieudany transfer. Czy masz juz jakies wtepne wyniki hormonalne? Jakie masz AMH? A partner zdrowy? Nasienie dobre? To lekarz powinien zadecydowac czy twoj stan zdrowia pozwala na przeprowadzenie procedury. Tak naprawde to nie jest takie straszne i skomplikowane jak sie wydaje. Kilka zastrzykow, pozniej troche sobie pospisz i transferTak jak pisałam zakładam jedynie Czechy, tak samo w kwestii in vitro ze względu na prawo w Polsce.
Oczywiście wiem, że to też są koszty, ale pewnie nie więcej niż 5 tysięcy. Natomiast in vitro to nawet 50 tysięcy może być za mało jak się nie uda za 1 czy 2 razem.
Z tego co wiem trzeba ściśle monitorować poziom hormonów i tych badań krwi musi być naprawdę dużo. Dla mnie to byłoby do przejścia, gdyby była pewność, że się uda. A tak naprawde można przejsć to wszystko po nic i zostać bez dalszych środków na kolejne próby...