Nie każda twoja ciąża zakończy się poronieniem. Po trudnych wydarzeniach, czasem wręcz traumatycznych mamy myślenie, ze to się będzie działo „zawsze”. Jakby pomijamy fakty i historie innych ludzi. Kobiety tracą ciąże są zdrowe, płodne ale mają pecha. Czasem nawet badania genetyczne i inne potwierdzają, ze wszystko powinno być w porządku. Ale tak naprawdę, w życiu nie zawsze jest jak powinno, ale jak jest. Czasem złe rzeczy się dzieją, wiem, ze strach jest bo to może się powtórzyć. No, ale wiele kobiet donosi drugą i kolejną ciąże. Wiele z kobiet które poronilo będzie mieć książkową ciąże. Serio dopóki beta jest ok, usg jest ok to nie ma podstaw, żeby sadzić inaczej. Serio tym razem wszystko może się skończyć dobrze:-)Pewnie tak tylko wiesz po ostatnim poronieniu w sierpniu jestem bardzo wrażliwa. A to co teraz to dokładnie wypisz wymaluj sytuacja z sierpnia. Tez po prostu któregoś dnia się lepiej poczułam i wrócił apetyt i ja usg okazało się ze ciąża obumarła. Dlatego boje się i niestety mam przeczucie ze to to. Inaczej gdybym objawów po prostu od początku nie miała No to ok, ale raczej jak się pojawia to nie powinny od razu znikać![]()