reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Żadnych objawów nie było, poszłam na usg połówkowe, a tam okazało się, że serduszko dziecka nie bije. Wcześniej jedynie walczyłam z krwiakiem, ale w tej ciąży też już miałam z nim przeboje, z jednym się uporałam to teraz drugi się zrobił. Prenatalne badania wyszły ok, zresztą potem badaliśmy genetycznie płód i wyszedł zdrowy. Czułam się jak w ciąży, a tam już dziecko, parząc na wymiary od kilku dni było martwe. Byłam po tym wszystkim u Paśnika to mi powiedział, że już na tym etapie immunologia nie zaszkodziła.
Bardzo mi przykro, ze tak się stało. Ale fajnie, ze teraz się udało :-) i szykuje się wam duża rodzinka :-) :-)

Żadnych objawów nie było, poszłam na usg połówkowe, a tam okazało się, że serduszko dziecka nie bije. Wcześniej jedynie walczyłam z krwiakiem, ale w tej ciąży też już miałam z nim przeboje, z jednym się uporałam to teraz drugi się zrobił. Prenatalne badania wyszły ok, zresztą potem badaliśmy genetycznie płód i wyszedł zdrowy. Czułam się jak w ciąży, a tam już dziecko, parząc na wymiary od kilku dni było martwe. Byłam po tym wszystkim u Paśnika to mi powiedział, że już na tym etapie immunologia nie zaszkodziła.
Miałaś strasznego pecha. :( Ja też to przeżyłam, ale w 1 trymestrze; poszłam na 1 prenatalne i też okazało się, że serduszko nie bije. Ech trudne te tematy... Trzymam kciuki, żeby teraz było szczęśliwe zakończenie ✊

Tez mam ten sam problem. Czasem biorę, ale kiedy wezmę to odrazu się zaczyna. Mi lekarka przepisała jednorazowo 1x 150mg. W klinice nie dostawałam. A w szpitalu inaczej mimo, ze krwawiłam. Słyszałam, ze od accardu w ciąży się odchodzi, ze to „stara” szkoła już. No, ale nie wiem sama co robic...
No właśnie🙄ale chyba trzeba się słuchać lekarza z kliniki 🙄wkur..a mnie to już.Jak nie krwawienie to plamienie i tak w kółko 😔ale powiedz, faktycznie jest tak, ze z bliźniakami są plamienia?Ja leżę i boje się każdej wizyty w toalecie, normalnie na głowę można dostać 😔

Miałaś strasznego pecha. :( Ja też to przeżyłam, ale w 1 trymestrze; poszłam na 1 prenatalne i też okazało się, że serduszko nie bije. Ech trudne te tematy... Trzymam kciuki, żeby teraz było szczęśliwe zakończenie ✊
Dziękuję 😘 Trzeba mieć nadzieję, że limit pecha się wyczerpało... Choć to zawsze z tyłu głowy gdzieś zostaje... I dopóki się szczęśliwie nie urodzi, gdzieś ten strach zawsze będzie towarzyszył

Hej dziewczyny :) Jutro mam kwalifikację do transferu... Przyszly wyniki badań i progesteronu nie mam w ogóle. Wynik poza zakresem 😢 O co chodzi? Co to może znaczyć? Menopauza?😱 Estradiol wyszedł spoko.
A na cyklu naturalnym podchodzisz czy na sztucznym? Przed transferem, a konkretnie na te kilka dni przed zależnie od wieku zarodka, to właśnie powinien być minimalny poziom proga.

No właśnie🙄ale chyba trzeba się słuchać lekarza z kliniki 🙄wkur..a mnie to już.Jak nie krwawienie to plamienie i tak w kółko 😔ale powiedz, faktycznie jest tak, ze z bliźniakami są plamienia?Ja leżę i boje się każdej wizyty w toalecie, normalnie na głowę można dostać 😔
Ja nie mialam zadnych,wiec to nie jest regula.Raz sie zadrapalam aplikujac lek,polecialy 3 kropki,lekarz mi odstawil clexane i na tym sie skonczylo .Do cc nie widzialam kropli krwi😉
Spokojnie,kazdy przypadek jest inny.

reklama
@Ananasowa93 mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze 😘
@Aduś16 trzymam kciuki za Was ! Oby skończyło się dobrze ;)
@Brakujemiwiary ja też nie rozumiem tego zawodu .. przecież 4 blastki to super wynik ! Ja miałam z pierwszej stymulacji 3 kropki, w drugiej jednego 🤷🏼‍♀️ Ale co najważniejsze udało się! Nie zamartwiaj siebie i kropka ☺️
@mala_Mi 80 oby Czechy to było TO ✊🏻
@kate_p7 dziewczyny dają Ci popalić ? ☺️
@bazylia128 już niedługo będziecie razem 😘
@fredka84 oby jad przyniósł efekt ✊🏻😎

Poczytałam, poczytałam i zapomniałam o połowie 🤦🏼‍♀️

Do góry