reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny, mam problem z testami owulacyjnymi. Z jednej firmy mam wrażenie zawsze wychodzą mi negatywne, z innej zawsze pozytywne. Wczoraj zrobiłam test Facelle - wyszedł pozytywny. Dziś w ramach porównania zrobiłam kolejny Facelle i drugi z Allegro - Facelle pozytyw nadal, Allegro negatyw. Totalne zagubienie. Co o tym myślicie i jakiej firmy testy są dla Was niezawodne?

Załączniki

• 1A57D27E-4218-4DB5-BFE0-04A6B75B5A38.jpeg
    1A57D27E-4218-4DB5-BFE0-04A6B75B5A38.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 106
  • 190D33C2-61FA-4604-BD41-AE08472D2DB8.jpeg
    190D33C2-61FA-4604-BD41-AE08472D2DB8.jpeg
    2,2 MB · Wyświetleń: 95
reklama
Dziewczyny, mam problem z testami owulacyjnymi. Z jednej firmy mam wrażenie zawsze wychodzą mi negatywne, z innej zawsze pozytywne. Wczoraj zrobiłam test Facelle - wyszedł pozytywny. Dziś w ramach porównania zrobiłam kolejny Facelle i drugi z Allegro - Facelle pozytyw nadal, Allegro negatyw. Totalne zagubienie. Co o tym myślicie i jakiej firmy testy są dla Was niezawodne?
Ten z 15 rossmannowski wyglada na negatywny, kreska jest trochę słabsza od testowej, ten z 14 natomiast pozytywny jak nic, działaj dzialaj tak czy siak :) a jak śluz, sprawdzałaś tez szyjkę czy wysoko i otwarta?

Ostatnia edycja:
Co do tych testów "sikanych" mi pokazywały się dwie kreski w okresie owulacji, a na USG jak poszła do lekarza okazało się, że owulacji nie było, miałam tak ze 3 razy 😔 Testy odpuściłam.
Ja w głowie gdzieś głęboko czuję, ze właśnie mam cykle bezowulacyjne, nie jest to niczym poparte, po prostu mam taką intuicję 🙈 Myślałam, ze może testy rozwieją moje wątpliwości a one tylko je pogłębiły 🤦🏻‍♀️ Muszę znaleźć lekarza, który robi monitoring.

Dziewczyny, ale miałam dzisiaj akcję 🙈 jechałam po pracy na obiad do rodziców i poszłam się na chwilkę u nich położyć. Jak już leżałam to czułam że zaczyna robić mi się duszno i zalewała mnie taka fala gorąca na twarzy. Wstałam z łóżka, zdjęłam sweter i chcialam isc ochlapać się zimną wodą bo widziałam w lustrze że na twarzy jestem aż purpurowa. Zanim doszłam do łazienki to już miałam mroczki przed oczami, siostra mówiła że z koloru buraka zrobiłam się mega blada 🙄 otworzyłam okno i położyłam się na ziemi z nogami w górze. Po chwili przeszło 😒 ale zostaje dzisiaj u rodziców. Męża nie ma w domu a boję się że sytuacja może się powtórzyć 🙈 nie wiem co to miało być... Pierwsza taka sytuacja 😵

Dziewczyny, ale miałam dzisiaj akcję 🙈 jechałam po pracy na obiad do rodziców i poszłam się na chwilkę u nich położyć. Jak już leżałam to czułam że zaczyna robić mi się duszno i zalewała mnie taka fala gorąca na twarzy. Wstałam z łóżka, zdjęłam sweter i chcialam isc ochlapać się zimną wodą bo widziałam w lustrze że na twarzy jestem aż purpurowa. Zanim doszłam do łazienki to już miałam mroczki przed oczami, siostra mówiła że z koloru buraka zrobiłam się mega blada 🙄 otworzyłam okno i położyłam się na ziemi z nogami w górze. Po chwili przeszło 😒 ale zostaje dzisiaj u rodziców. Męża nie ma w domu a boję się że sytuacja może się powtórzyć 🙈 nie wiem co to miało być... Pierwsza taka sytuacja 😵
Za ile @? Może to ciąża 😁

Nie chce Cię nastawiać, ale wiem, ze i tak wszystkie jesteśmy nastawione, wiec mogę Ci napisać szczerze ze taki był moj pierwszy objaw ciąży. Mniej więcej w terminie oczekiwanej miesiączki. Dostałam napadu gorąca w nocy ze rozebrałam się calutka, a potem rano wstałam uradowana z przekonaniem ze to ciąża. I faktycznie tak było. Niestety szybko się skończyło :( Ale to już oczywiście zupełnie odrębna kwestia. Kiedy robisz test? Trzymam kciuki 😘

Za dwa/trzy dni. Jadę jutro na betę bo testy wychodziły negatywne a jutro będzie 14dpo. Chcę już wiedzieć czarno na białym... Jak wynik nie pokaże ciąży to odstawie progesteron i będę czekać na @ 😕
Dopiero jutro może wyjść pozytywny test tak naprawdę, zagnieżdżanie trwa od 6 do 12 dni plus 48 h na pojawienie się hcg :) trzymam kciuki za betę :) ale te z tego co rozumiem, to dziś powinnaś mieć @ :) od owu do @ jest 12 dni

Ostatnia edycja:
Jesteście skarbnica wiedzy, zmotywowalyscie mnie i znalazłam super pania doktor do monitoringu i badań. Długo mnie dziś badała i dała rozpiskę do badań krwi. Wszystko fajnie wytłumaczyła. Mówiła też o TSH dla starających. Ja po bezowocnych staraniach robiłam na własną rękę jakiś czas temu i wyszedł 4.07, myślałam ze ok, bo takie są normy. A tu się okazuje klops. I moje pytanie, czy lekarstwa na to przepisuje ginekolog, czy szukać endokrynologa. Teraz takie kolejki, że nie chce tracić kolejnych miesięcy. A taki poziom, gdyby cudem się udało też chyba jest niedobry dla ciąży.

reklama
Jesteście skarbnica wiedzy, zmotywowalyscie mnie i znalazłam super pania doktor do monitoringu i badań. Długo mnie dziś badała i dała rozpiskę do badań krwi. Wszystko fajnie wytłumaczyła. Mówiła też o TSH dla starających. Ja po bezowocnych staraniach robiłam na własną rękę jakiś czas temu i wyszedł 4.07, myślałam ze ok, bo takie są normy. A tu się okazuje klops. I moje pytanie, czy lekarstwa na to przepisuje ginekolog, czy szukać endokrynologa. Teraz takie kolejki, że nie chce tracić kolejnych miesięcy. A taki poziom, gdyby cudem się udało też chyba jest niedobry dla ciąży.
Moim zdaniem jeżeli chodzi o tarczycę i TSH to endokrynolog. A najlepiej zrobić cały pakiet tarczycowy. Ja dzięki forum zrobiłam cały pakiet i mimo, że TSH 2.8 (i tak za wysokie) to reszta wyników rozjechana [emoji2358] w czwartek mam wizytę u endo. Mam nadzieję, że mi pomoże [emoji4]

Do góry