reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2021

Wystarczy powiedzieć że np wzięło się jakieś przeciwbólowe i nie chce się mieszać ;)
Moim zdaniem wystarczy powiedzieć "Nie." I tyle. A jak ktoś nie rozumie słowa "Nie" i dopytuje dlaczego to już jego problem 😉
Wiem że zawsze było jakieś wyjście, bo przerabiałam to już kilka razy, tym razem wybrałam tak i teraz trochę żałuję..

reklama
Moim zdaniem wystarczy powiedzieć "Nie." I tyle. A jak ktoś nie rozumie słowa "Nie" i dopytuje dlaczego to już jego problem 😉

Tak, to przede wszystkim. Ale jeśli już ktoś ma wścibskich znajomych i chce im się wytłumaczyć to argument o lekach moim zdaniem jest najskuteczniejszy :) Ja na szczęście takiego problemu nie mam, bo praktycznie w ogóle nie piję i u mnie zazwyczaj już nawet nie pytają 😅

Wiem że zawsze było jakieś wyjście, bo przerabiałam to już kilka razy, tym razem wybrałam tak i teraz trochę żałuję..
Nie zadręczaj się, czasu już nie cofniesz. Nic złego się nie stało. Ja wczoraj wypiłam dwie lampki wina po ciężkim dniu w pracy i aby świętować, że zaczął mi się weekend a jestem 3 dni przed terminem @, 10dpo 🤷🏻‍♀️ Szkoda życia na gdybanie.

Nie zadręczaj się, czasu już nie cofniesz. Nic złego się nie stało. Ja wczoraj wypiłam dwie lampki wina po ciężkim dniu w pracy i aby świętować, że zaczął mi się weekend a jestem 3 dni przed terminem @, 10dpo 🤷🏻‍♀️ Szkoda życia na gdybanie.
Wiem. I z taką myślą zdecydowałam się na drinka wczoraj i masz rację nie ma co teraz gdybać i się zadręczać.. no przynajmniej się postaram tego nie robić 🙂

Jestem załamana :( byłam wczoraj na Becie i progesteronie, potem z młodszym dzieckiem skończyłam do sklepu trochę się nalazilam i nameczylam. Wróciłam do domu i leglam przed TV o 23 przed spaniem poszłam do łazienki a tam żywa krew 😭. Teraz już niby czysto, odebrałam wyniki badań i progesteron wygląda ok (biorę do tego duphaston 2x1). Ktoś ma pomysł dlaczego mogło się pojawić takie mocne plamienie żywą krwią? Wczoraj był 22dc i 10dpo. Robiłam dzisiaj też test ciazowy i jest ciemniejszy niż wczoraj. Ledwie co zasnęłam z nerwów 😕
wiesz co, ogólnie każde plamienie czy krwawienie powinno się konsultować z lekarzem jak najszybciej. natomiast nie każde plamienie/krwawienie może niebezpieczne, mogło np ci pojsc naczynko i stąd ta krew. czasem tak się dzieje. natomiast ja bym po prostu poszła do lekarza.

wiesz co, ogólnie każde plamienie czy krwawienie powinno się konsultować z lekarzem jak najszybciej. natomiast nie każde plamienie/krwawienie może niebezpieczne, mogło np ci pojsc naczynko i stąd ta krew. czasem tak się dzieje. natomiast ja bym po prostu poszła do lekarza.
Czekam w poczekalni. Bo znowu się zaczęło :(. Dam znać co powie lekarz.

reklama
Do góry