reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

To faktycznie drobniutka, chociaż nie wiem czy mój nie jest po prostu pulpecikiem 🤣 no ale ja mu cycka nie żałuję, chociaż ostatnio je coraz mniej, muszę zapytać lekarza czy to normalne.

No właśnie zależy jak mierzą, w szpitalu miał 58 cm a u pediatry w 3 tygodniu życia niby 56 🤣 ale ja mam łóżeczko na 70 szerokie i przewijak jest w łóżeczku, to już jest prawie na długość, paluszkami obija się o szczebelki. Nie wiem gdzie potem będę go przewijała.
Mój też na długość prawie jak przewijak, a on tam koło 70cm ma, aż mi się nie chce wierzyć, że już tak urósł 😯

reklama
My w sumie z ubranek nie kupiliśmy praktycznie nic nowego, jedynie dwa body za 8ziko łącznie z pepco przy okazji innych zakupów i jedno body ze smyka też przy okazji kupowania materacyka i tym podobnych gadżetów :) kupowałam dużo używanych ciuszkow na maluszka, gdzie jedna sztuka koniec końców wychodziła za 2-3 Ziko. Oprócz tego dostaliśmy wory ubranek po moim bratanku, który urodził się jeszcze mniejszy niż nasz bo jako skrajny wczesniak. Jakoś nie chciałoby mi się wgłębiac w modę dla malucha, i tak Fifek ciągle chodzi urzygany i obłożony tetrą 🤣 nie wyobrażam sobie kupić jednego ubranka za 89zl 🙈 ogólnie jestem ogromną antyfanką konsumpcjonizmu i oprócz zakupów spożywczych to raczej nie wydaję kasy, tylko na niezbędne rzeczy, trochę też w duchu less waste 🤪 a najbardziej lubię ubierać go do spania we wszelkiego rodzaju pajace bo wtedy takie czysciutkie pachnące dziecko w świeżej piżamce jest ❤️

Ja tam malo rzeczy kupowalam jedynie w ciąży dosc pokupowalam ubranek ale tez dostałam od przyjaciolki ostatnio 6worow 120litrowych😂😂 nie wiedzialam gdzie mam oczy posiac ❤plus do tego sasiadka za plotu tez mi daje ubranka po synku swoim 😂a ja jej daje ubranka dla jej córeczki po Natali ❤sklep bym mogla otworzyc a zas bo Jakubie dam mojej siostrze bo na koniec maja rodzi i tez chłopiec😂i kolo sie zamyka juz mam dla niej 4siaty duze 😂
Oj to ja nie lubię rzeczy używanych, teściowa chciała mi dać ubranka dla małego od swojej znajomej, ale nie wzięłam, zupełnie nie mój styl i jakoś tak co nowe to nowe.
Dziewczyny zakladacie dzieciakom na noc piżamki z zakrytymi stopkami czy odkrytymi?
Ja odkryte, ale młody jest zawinięty w kocyk i przykrywam go kołderką bo lubi ciepelko.
Ja mam wielką awersję do tej kobiety 😂
Myślałam, że ze mną coś jest nie tak, bo każdy nią zachwycony 🤣

My w sumie z ubranek nie kupiliśmy praktycznie nic nowego, jedynie dwa body za 8ziko łącznie z pepco przy okazji innych zakupów i jedno body ze smyka też przy okazji kupowania materacyka i tym podobnych gadżetów :) kupowałam dużo używanych ciuszkow na maluszka, gdzie jedna sztuka koniec końców wychodziła za 2-3 Ziko. Oprócz tego dostaliśmy wory ubranek po moim bratanku, który urodził się jeszcze mniejszy niż nasz bo jako skrajny wczesniak. Jakoś nie chciałoby mi się wgłębiac w modę dla malucha, i tak Fifek ciągle chodzi urzygany i obłożony tetrą 🤣 nie wyobrażam sobie kupić jednego ubranka za 89zl 🙈 ogólnie jestem ogromną antyfanką konsumpcjonizmu i oprócz zakupów spożywczych to raczej nie wydaję kasy, tylko na niezbędne rzeczy, trochę też w duchu less waste 🤪 a najbardziej lubię ubierać go do spania we wszelkiego rodzaju pajace bo wtedy takie czysciutkie pachnące dziecko w świeżej piżamce jest ❤️
Hahaha mam tak samo, że cały dzień urzygany z tetrą pod brodą, a po kąpieli taki czysciutki, pachnący ♥️ szkoda, że zazwyczaj po karmieniu po kąpieli uwali już ten świeży śpioch (w sensie fachowo to pajac) do spania 🤦‍♂️😂 też bym za śpiocha nie dała 89zł, u mamyginekolog zamówiłam 3 sztuki jakoś za 90zł właśnie to już mi się drogo wydawało ale fajne są te śpiochy, niestety już są mu ciasne 😕

reklama
Hahaha mam tak samo, że cały dzień urzygany z tetrą pod brodą, a po kąpieli taki czysciutki, pachnący ♥️ szkoda, że zazwyczaj po karmieniu po kąpieli uwali już ten świeży śpioch (w sensie fachowo to pajac) do spania 🤦‍♂️😂 też bym za śpiocha nie dała 89zł, u mamyginekolog zamówiłam 3 sztuki jakoś za 90zł właśnie to już mi się drogo wydawało ale fajne są te śpiochy, niestety już są mu ciasne 😕
Dziecko za szybko rosnie ja tam nieraz cos znajde w lumpeksie wypiore i sa fajne i tak polowy rzeczy nie zalozyl a co nie ktore rzeczy nowe to raz moze zalozyl😂😱

Do góry