reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Madziara-wiele dzieci przez to przechodzi i jest ok.W waszym przypadku też tak będzie.
3 mamy kciuki.
Co robicie dziewczyny że wasze dzieci chodzą tak późno spać.Moja Ala spi już od 17.30.i tak co dzień.Za nic nie można jej przeciągnąć.:no::no::no:

reklama
Madziara bedzie dobrze!!!:tak:
przed nami chyba ciezka noc:dry: maly pierwszy raz ma katar i leje sie strumieniem:sorry2: ( to co wczesniej nazywalam katarem teraz juz widze ze nim nie bylo:-p) poza tym caly dzien byl wesoly i dosc ladnie sie bawil po powrocie ze zlobka:tak:mam nadzieje ze szybko przejdzie i sie nie zaostrzy sytuacja:no:
powiem Wam ze maly dzis tez byl obrazony jak go zostawila ale panie twierdza, ze tylko pochlipuje nie placze i jest grzeczny:tak:ale dzis juz narozrabial i sie poskarzyly:szok: zapytaly czy w domu maly ciagnie za wlosy? ja na to, ze nie (uczylysmy go z siostra jakis czas temu zeby gladzil raczkami po wlosach i strasznie to lubi:-p) a tam jak dorwal jedna z opiekunek z dlugimi wlosami nie mogly sobie dac rady:-D poza tym pani pielegniarka chciala zeby Karola na chwile jej na szyi posadzily zeby go ponosic i tez zaatakowal - dzielny chlopak;-)ale skoro teraz juz sa "skargi" to co bedzie dalej:sorry2::cool2: usmialysmy sie wszystkie jak to opowiadaly:-)

Co robicie dziewczyny że wasze dzieci chodzą tak późno spać.Moja Ala spi już od 17.30.i tak co dzień.Za nic nie można jej przeciągnąć.:no::no::no:

A o której Ala wstaje z rana??No rzeczywiście wczesnie idzie spać ale widocznie tak potrzebuje;-)Jak ja odbierałam Piotrka od tesciowej to tez szedł szybko spać bo tam go wybawili tak ze juz nie mial na nic siły:-D

Mrozik, trzymamy kciuki za Ciebie i Twojego brzdąca!! Będzie dobrze, zobaczysz, wszystko się ułoży:tak:
NataK, pytałam tak dla siebie na zaś, chcę wiedzieć jak to będzie jak ja będę odstawiać, ale to jeszcze nie teraz:-)
A propo morza, ja planuję wyjazd latem na około tydzień z mężem i Bartusiem, taki rodzinny pobyt na plaży. tak sobie już o tym marzę, fajnie będzie. Muszę tylko wybrać miejscowość.Może coś polecacie?

kama ja zawsze jezdzilam do Ustki tylko ja mam ok 30 min ze Słupska więc nigdy sie nie martwiłam o nocleg i oczywiscie tłumy na plaży a są napewno jakieś spokojniejsze miejsca:tak:

My tez sie wybieramy w trojke jak Andzrej wróci nad morze i nad jeziorko na wieś :-)jak dla mnie nad woda najlepiej:-) ja nie przepadam za górami:no:

Alunia wstaje różnie najwczesniej o 5.30 jak mąż do pracy,ale zdarza jej się pospać(chociaż żadko) nawet do 7.30.

Pewnie że fajnie.Chociaż myślałam że jakby poszła spać później to trochę dłużej by pospała.

Viviana jaka laska,nono:cool2: i duza juz

Mrozik
powodzenia,daj znac jak juz bedziesz mogla.Filipek napewno bedzie dzielny

Madziara
to masz mlyn,dobrze ze synus grzeczny z babcia,corcia tez dzielna,bedzie dobrze,zobaczysz,moj Carlo tez mial ten zabieg z uszkami jak byl mniejszy,wszystko szybciutko sie zagoilo.

Aneta
szybciutko ci chodzi spac twoj szkrab!!:szok:,moj czasami zdarzy sie ze o 19:30 zasnie, a czasami o 22:30,ale zawsze klade go o 20:00 i prawie zawsze za okolo10-15min.zasypia.Jak zasnie wczesniej to o 6:00 potafi sie obudzic,a prawie zawsze o 8:00-9:00 wstajemy:tak:

Kama
ja polece (jak zawsze) Portugalie:cool2:,Algarve,wrocisz zadowolona

Dzis bylam u lekarza na za RTG pluc,i kiedy mialam miec je przeswietlane zostawilam malego z pielegniarka,rozbieralam sie i ubieralam z predkoscia wiatru co by dracego sie malego szybko ratowac, ide po niego a on zadowolony z innymi pielegniarkami i jakims lekarzem,popatrzyl na mnie,usmiechnal sie i odwrocil spowrotem:baffled::-:)dry::shocked2::no::crazy::confused2::nerd:-tak sie wlasnie poczulam,szok!nigdy sie tak nie zachowywal,zawsze tylko mamusia i mamusia,nawet do babci nie pojdzie na dlugo,hmmm...smutno jakos mi sie zrobilo,dotarlo do mnie ze nasze kruszynki robia sie coraz starsze,madrzejsze,cwansze i smielsze.

reklama
Bylismy dzis u lekarza, pani stwierdzila ze Szymcio sie bardzo ladnie rozwija, zalecila wprowadzenie mieska, moze je jesc nawet codziennie, no i mam wprowadzic zoltko (tak wiec na wielkanoc cala rodzinka dostanie jajeczko :-)), no i daje za malo kaszki (bo dostawal tylko 60ml). Rybki jeszcze nie podawac. Ryz do zupki moge dac.
No i zastanawiam sie czy by malego nie odstawic od piersi, bo w sumei to pije mleczka bardzo malo, praktycznei jedynie w nocy, a ja juz od 7 miesicy nie jem nabialu:baffled:

Do góry