frez.ja1987
Fanka BB :)
Dzięki
Coś takiego znalazłam, ale będę jeszcze obserwować.

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki
Coś takiego znalazłam, ale będę jeszcze obserwować.
Za tydzień idę na szczepienie mRNA w 13 tygodniu ciąży. Nie widzę innej opcji. Nie chorowałam na COVID, nie mam przeciwciał. Widziałam sporo ciężkich przypadków COVIDA. Nie wiemy, jak covid wpływa długofalowo na płód. Nie będę ryzykować ciężkiego przebiegu choroby, a nie przysiędze kolejnych kilku miesięcy odizolowana od świata. Nawet u lekarza pacjentki siedzą bez masek na nosachCała moja rodzina jest już zaszczepiona.
Lekarz prowadzący wyraził zgodę. Zalecenia mówią o zakończonym okresie organogenezy. Teoretycznie można się szczepić po 8tc.W 13 tygodniu? To nawet nie jest jeszcze II trymestr ciąży. Podziwiam.
Lekarz prowadzący wyraził zgodę. Zalecenia mówią o zakończonym okresie organogenezy. Teoretycznie można się szczepić po 8tc.
maja czekam dla świetego spokoju do 13.
COVID jest groźniejszy od szczepienia, wiec dla mnie sprawa jest prosta.
Nie traktuje tego takPamiętaj tylko, że mimo szczepienia nadal możesz się zarazicstąd sprawa nie jest aż tak prosta i dlatego prowadzimy dyskusje.
Co nie zmienia faktu, że podziwiam iż akurat tak wcześnie. Powodzenia
I nie traktuj tego jak osobisty atak.
A już byłam zdecydowana, a teraz namieszalyscie mi w głowie. Niby przeszłam covid w listopadzie (niezbyt ciężko), a w grudniu zaszłam w ciążę, teraz jestem w 25 tygodniu, może zbadam jednak przeciwciała i dopiero zdecyduje.