reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dwunastotygodniowe dziecko nie chcę jeść

reklama
Mojej 3 razy w życiu udało się zjeść 120 ml....może z 10 razy 100 zł a tak to zazwyczaj po 70 zjada....albo mniej...od paru dni mamy na dzień wypite 680 ml...tylko że moja od urodzenia ma te przyrosty małe....średnio ok100 g na tydzień....
Mój na początku świetnie przybierał. Na mc to wychodził jakiś 1 kg. Lekarz mi wtedy mówił że za dużo. A ja się tym nie przejmowałam tylko cieszylam że je i rośnie. Niestety długo się nie na cieszylam 😔

Mój na początku świetnie przybierał. Na mc to wychodził jakiś 1 kg. Lekarz mi wtedy mówił że za dużo. A ja się tym nie przejmowałam tylko cieszylam że je i rośnie. Niestety długo się nie na cieszylam 😔
No to taka sytuacja jest bardziej zastanawiająca, że ładnie przybierał a nagle stop....bo u mojej od początku jest takie tempo....

A czy Wasze maluchy wpadają w histerie jak próbujecie im jednak podać więcej niż one same chcą?Bo moja to zaczyna tak się złościć , że ciężko uspokoić...i odpuszczam bo więcej zużyje energii na to wydzieranie niż przyjęła energii z mleka:)

To nieciekawie.. Ale karmisz co 3 godziny? Bo ja staram się dawać co 2 godz. Bo nie ważne czy minęło 3 czy 6 godz i tak jadł mało..
Co 2-3, zalezy jak usnie 😁 Ale u nas tez bez roznicy czy po 2,po3 czy po 5. I tak wiecej nie zje. Kiedys po 5h 80ml zjadl i nie bylo opcji zeby zjadl wiecej

A czy Wasze maluchy wpadają w histerie jak próbujecie im jednak podać więcej niż one same chcą?Bo moja to zaczyna tak się złościć , że ciężko uspokoić...i odpuszczam bo więcej zużyje energii na to wydzieranie niż przyjęła energii z mleka:)
Pewnie ze tak, pluje, krzyczy, wygina sie i juz nic nie zrobisz, trzeba odpuścić

Mój zje trochę z butelki i wypuszcza smoczek i zadowolony. Wykręca się na brzuch i ucieka zadowolony. Jest płacz jak próbuje go położyć na nowo. Wtedy ręka odpycha butelkę i płaczę muszę zabawić i czasami załapie i znów zje z jakieś 20 ml i tak kilka razy. A jak widzę że już bardzo nie chce to karmie strzykawka ale też nie chce tak jeść. Tylko w ten sposób coś uda mu się wlac do buzi..... Boże jak to brzmi.. Jak ktoś to czyta kto ma zdrowe dziecko i normalnie je to powie ze jestem nienormalna 😔😔😔 ale inaczej nie umiem go nakarmić!

reklama
Do góry