reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2021

Hej łaski, długi tu nie zaglądałam ze względu na brak czasu.
Wysłałam mojego faceta na badania nasienia, okazało się ze ruchliwość poniżej normy (prawie o polowe), lekarz przez telefon zalecił aktywność fizyczna i lepsza dietę. Myślicie ze to tylko wystarczy? Czy są szanse, ze to się zmieni bez żadnych leków? Są wgl szanse przy takim wyniki na ciąże? Chciałabym coś zadziałać w tym kierunku ale jestem bezradna w tym momencie i nie wiem gdzie z tym iść i kogo się doradzić...

reklama
Wiesz akurat ja czekam na dziecko od kilku lat, mam za sobą 2 poronienia i setki testów i doskonale rozumiem pragnienie posiadania potomstwa.
Braku rozsądku mimo to nie rozumiem [emoji2296]
Każda z nas przeżywa to na swój własny sposób i ma do tego prawo. Nie osądzajmy i tyle :)
Jeżeli jakoś Cie to pocieszy to moi znajomi starali się 5 lat o dziecko lekarze powiedzieli, że absolutnie nic z tego. Odpuścili totalnie pogodzili się z tym. Teraz jest w 4 miesiącu ciąży.
Trzymam kciuki za Ciebie w końcu się uda.

Hej łaski, długi tu nie zaglądałam ze względu na brak czasu.
Wysłałam mojego faceta na badania nasienia, okazało się ze ruchliwość poniżej normy (prawie o polowe), lekarz przez telefon zalecił aktywność fizyczna i lepsza dietę. Myślicie ze to tylko wystarczy? Czy są szanse, ze to się zmieni bez żadnych leków? Są wgl szanse przy takim wyniki na ciąże? Chciałabym coś zadziałać w tym kierunku ale jestem bezradna w tym momencie i nie wiem gdzie z tym iść i kogo się doradzić...
Niech się zastosuje do zaleceń lekarza , pewnie trochę minie zanim nasienie wroci do formy :) wiem ze tez polecają żeń-szeń dla mężczyzn ale czy to działa nie wiem ;)

Dziękuję [emoji3590]
Osobiście uważam, że każda z nas prędzej czy później się doczeka.
Mimo to dalej apeluje o rozsądek [emoji41]
Każda z nas przeżywa to na swój własny sposób i ma do tego prawo. Nie osądzajmy i tyle :)
Jeżeli jakoś Cie to pocieszy to moi znajomi starali się 5 lat o dziecko lekarze powiedzieli, że absolutnie nic z tego. Odpuścili totalnie pogodzili się z tym. Teraz jest w 4 miesiącu ciąży.
Trzymam kciuki za Ciebie w końcu się uda.

A ja jestem ogólnie zdrową, wszystko zadziałanie w odpowiednim czasie bez żadnych stymulacji i też dalej nic i tego nie rozumiem 🙄

A ginekolog nie mówił ile należy się wstrzymać do kolejnych starań? Jeśli to faktycznie ciąża to może to być rzeczywiście niebezpieczne... Na szczęście jutro masz wizytę u lekarza to rozwieje ewentualne wątpliwości.
Z tego co czytalam to nie starala sie, po prostu wpadli.

reklama
Chciałabym Wam coś podpowiedzieć. Kupiłam dostinex 8tabletek w aptece "pod milorzebem" i zapłacilam 135 zl. Dziś kupiłam w aptece dr.max+ i zapłacilam 83 zł. 52 zł różnicy to ogromna przebitka 😮 tak więc polecam tą aptekę Wam. Clo 10 tabletek 60 zł, Wy też tyle placicie w innych aptekach? Wydatki mamy ogromne wszystkie przez to leczenie, więc dobre i to w kieszeni 😋

Do góry