reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Myśmy problemów nie mieli, tylko ślub cywilny.A na chrzciny chrześni dali, nawet nie 50 zł bo M powiedział,że my nie mamy.Ksiądz nosem kręcił ale chrztu nie mógł odmówić.

reklama
u nas stawka za ślub wynosi cyt. "co łaska ale nie mniej niż 1500":angry::angry: nam udzielał ślubu znajomy ksiądz i nie wziął nic ale w kościele za otwarcie drzwi dla rodziny przed ceremonią i za ogrzewanie i organistę do mszy wzięli 600 zł:baffled::baffled:. A w katedrze łódzkiej ślub kosztuje 5000 :szok::szok: w sam raz na kieszeń młodej pary:wściekła/y:
To gorzej niż w Poznaniu ja pod poznaniem za ślub płaciłam 300zl i organista 50 zl
i nic więcej ani za ogrzewanie ani za nic a ślub brałam w lutym
w katedrze Poznańskiej od 500 zł do 1500 w zależności od księdza z tym że mają wymogi co do przybrania więc przybranie co najmniej 500 zl

Koffana przybranie musi być a głównych drzwi nie otwierają zawsze
najbardziej mnie wkurza to wciskanie na siłę np. właśnie przybrania kościoła i pitolenie, że musi tak być i basta - płacić trzeba :angry: ja to dość bezpośrednia jestem i walę prawdę między oczy. Przed ślubem jak mi ksiądz w kościele powiedział, że mamy stówę za przybranie kościoła dopłacić to mu zaznaczyłam, że mają być żywe kwiaty za tę cenę a nie wyciągnięte z kufra sztuczne te same co na wszystkich świętych, boże ciało itp.:tak::tak: i temat sie skończył nie płaciliśmy dodatkowo:happy2:

reklama
Madźka dobra jesteś ja tam sobie sama kościół przybierałam było tak jak chciałam i z tego co chciałam tak jak w marzeniach ale u mnie w kościele naprawdę nie miałam problemów mój proboszcz jest cudowny i do tego ciepły i serdeczny i pamięta swoich parafien szkoda że wszyscy tacy nie są ...

Do góry