reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Kurde, ale się rozpisałam. Sorki, ale jakoś tak mnie wzięlo. Bo wiecie, ja to jak dzikus - w domu to mogę tylko z Oliwką pogadać, a tak to mam tylko Was :zawstydzona/y:
Ostatnio wiem jak to jest jak nie masz komu się wygadać. Wygadaj się nam, ja wczoraj potrzebowałam wyrzucić z siebie tę cholerną zafajdaną kuchnię :tak::-)
Piję drugą kawę, Dawid śpi A JAŚMINA ZAJADA KANAPKĘ Z WĘDLINĄ!!!! :tak:

reklama
Studiuję pedagogikę resocjalizacyjną i temat ADHD był wałkowany na różnych zajęciach, np. na biomedycznych podstawach rozwoju i wychowania. U 3 letniego dziecka NIE MOŻNA postawić diagnozy: że ma ADHD, a jeśli lekarz to zrobił, to powinien zmienić zawód (to są słowa naszej pani doktor). U takiego dziecka bardzo trudno ocenić zaburzenia uwagi. Poza tym jednym z ważniejszych elementów w trakcie diagnozowania jest rozmowa lekarza z dzieckiem (w obecności rodziców i bez rodziców), a także porównanie objawów/zachowań w conajmniej dwóch środowiskach (i zazwyczaj jest to szkoła-dom, bo właśnie w szkole, gdzie trzeba uważnie słuchać nauczyciela i wysiedzieć 45 minut można zaobserwować nasilenie objawów i ich stałość). Oczywiście, małe dziecko może przejawiać niektóre z objawów ADHD, ale to wcale nie oznacza, że na nie cierpi - bo jak już wspomniałam dzieci w wieku 3 lat są zazwyczaj bardzo ruchliwe, nie potrafią długo usiedzieć w jednym miejscu i jest to wpisane w tempo ich rozwoju.

Idę spać, bo padam na pyszczek.
Do tego J. mnie cały czas wkurza :wściekła/y:. Tzn. teraz śpi to nie wkurza, ale jak nie spał to wkurzał i to strasznie. Mi pot cieknie po tyłku, bo jak durna sprzątam, ale że on ma problem z przebraniem Oliwki to mam wszystko rzucać i biec mu na pomoc, bo biedny sobie nie radzi :angry:. Boshhhe, zabić to mało :wściekła/y:

Pojawiłam się i znikam
a ja się pomyliłam:zawstydzona/y:, bo kuzyn M ma autyzm a nie ADHD :tak::-D

Bodzinka ja też to znam, świetne :tak::-D:-D:-D

chłopaku (zapomniałam jak się pisze "pirot":zawstydzona/y: ) a co u Ciebie i z Twoimi sprawami, jak poszło w sądzie, bo ja skończyłam na tym etapie

witam. U mnie za oknem świeci słoneczko,ale teściowa przyszła i powiedziała że jest strasznie zimno!:baffled: Właśnie małego uśpiłam i mam chwilkę na BB. siedzę sobie i piję herbatkę.
Marta,my to coś się mijamy ostatnio...:-(

Bodzinka, moze Lolo kucharzem będzie :confused2:
A mi wczoraj Oliwka pomagała myć okno :tak:. Jak zobaczyła, że mam miskę i szmatkę, to poleciała szybko do swojego pokoju, wygrzebała małą miseczkę plastikową, otworzyła chusteczki nawilżane, kilka włożyła do miseczki, stanęła koło mnie i chusteczkami zaczęła szorować szybę.
Kurde, idę coś robić, może okna pomyję :sorry:

ania138 - to współczuję jego rodzicom... :-(

jasmina111 - gratuluję super apetyciku :)

inna_22 - ale masz fajną, małą pomocnicę ;-):tak:

Bodzinka - powodzenia na szczepieniu!

reklama
Do góry