reklama
Klaudia 1410
Zaangażowana w BB
Dziewczyny czy, któraś z Was ma pessar? Mam go od 6 tygodni i jestem przewrażliwiona już. Przez pierwsze 3-4 tygodnie czułam go przy aplikacji luteiny, a teraz od jakiegoś tygodnia nie czuje go w ogóle jakby go nie było… Już zaczynam się martwić…
Eliza2020
Fanka BB :)
No to chyba dobrze ze go nie czujesz, bo nie powinno sie go czucDziewczyny czy, któraś z Was ma pessar? Mam go od 6 tygodni i jestem przewrażliwiona już. Przez pierwsze 3-4 tygodnie czułam go przy aplikacji luteiny, a teraz od jakiegoś tygodnia nie czuje go w ogóle jakby go nie było… Już zaczynam się martwić…

Klaudia 1410
Zaangażowana w BB
No to chyba dobrze ze go nie czujesz, bo nie powinno sie go czucale ja biore luteine po jezyk, nic "tam nie wkladam" wiec tak ogolnie go nie czuje
a czulas jakies ciagniece lub bol brzucha po zalozeniu?
Nie czuje go jak chodzę czy leżę, tak jak bym nic nie miała, tylko przy aplikacji luteiny wcześniej go wyczuwałam niżej, a teraz jest tak wysoko, ze praktycznie jest normę wyczuwalny. Pierwszego dnia jak ginekolog mi go założył to czułam takie kłucie i jakby lekki ucisk ale następnego dnia jak wstałam to już zupełnie nic.
Nieraz mam jakieś kłucia na dole ale u mnie jest 31 tc i dziecko tez coraz większe. W czwartek byłam u lekarza i szyjka zamknięta, ma ponad 2 cm ale ja zawsze zaczynam panikować ze 2 dni po wizycie aż do następnej

natala.bece
Klaudia, szyjka pracuje, więc pessar tez się „przesuwa” i może być raz wyżej, raz niżej. Nie martw sięNie czuje go jak chodzę czy leżę, tak jak bym nic nie miała, tylko przy aplikacji luteiny wcześniej go wyczuwałam niżej, a teraz jest tak wysoko, ze praktycznie jest normę wyczuwalny. Pierwszego dnia jak ginekolog mi go założył to czułam takie kłucie i jakby lekki ucisk ale następnego dnia jak wstałam to już zupełnie nic.
Nieraz mam jakieś kłucia na dole ale u mnie jest 31 tc i dziecko tez coraz większe. W czwartek byłam u lekarza i szyjka zamknięta, ma ponad 2 cm ale ja zawsze zaczynam panikować ze 2 dni po wizycie aż do następnej![]()

Klaudia 1410
Zaangażowana w BB
Klaudia, szyjka pracuje, więc pessar tez się „przesuwa” i może być raz wyżej, raz niżej. Nie martw się![]()
Lekarz też mi to mówi ale psychika robi swoje

Teraz już jesteś w świetnym położeniu. 31 tc to marzenie każdej z nasLekarz też mi to mówi ale psychika robi swojetak bardzo chciałabym tą ciąże donosić do 37 tygodnia…

natala.bece
Mi też to wchodziło do głowy, a miałam pessar tylko jakoś 1,5 tygodniaLekarz też mi to mówi ale psychika robi swojetak bardzo chciałabym tą ciąże donosić do 37 tygodnia…

Klaudia 1410
Zaangażowana w BB
Dzięki dziewczyny
ta ciąża mnie wykańcza psychicznie, do celu zostało już niedługo i chyba bardziej się stresuje niż wcześniej 

reklama
Oj proszę nie mów że później jest większy stresDzięki dziewczynyta ciąża mnie wykańcza psychicznie, do celu zostało już niedługo i chyba bardziej się stresuje niż wcześniej
![]()

Podziel się: