reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

500+ tylko dla zaszczepionych na COVID-19?

reklama
A jak ktoś umrze po szczepieniu czy będzie miał ciężkie powikłania to weźmiesz za to odpowiedzialność? To jest zabieg medyczny, powinien być dobrowolny i każdy wezmie za to odpowiedzialność sam.
I krzyczą, że przecież to dobrowolne, dobre sobie.
to dzieci tez nie szczepisz?
Ich szczepienia zgodnie z kalendarzem sa obowiazkowe.
Jak zachorujesz na covid i umrzesz to tez mam brac za to odpowiedzialnosc? Czy moze jak zarazisz kogos mi bliskiego i ten ktos umrze to tez wezmiesz za to odpowiedzialnosc?
Czy polozna przychodzaca do noworodkow, ktora zarazila mojego noworodka na wizycie patronazowej w moim wlasnym domu wziela za to odpowiedzialnosc?
Mozemy sie licytowac w nieskonczonosc tylko po co.

Nie uważam,że to nadużycie. Tak to zrozumiałam niestety. Dla mnie "wykluczenie z życia publicznego" równa się siedź w domu i nawet z niego nie wychodź bo możesz kogoś zarazić.
I naprawdę uważasz, ze to można porównać z komorą gazową? I męczarnią ludzi, którzy byli maltretowani, zabijani w bestialski sposób? Myśląc analogicznie lockdown porównałabyś do obozu koncentracyjnego? Mam nadzieję, że jednak nie :o

I naprawdę uważasz, ze to można porównać z komorą gazową? I męczarnią ludzi, którzy byli maltretowani, zabijani w bestialski sposób? Myśląc analogicznie lockdown porównałabyś do obozu koncentracyjnego? Mam nadzieję, że jednak nie :o
Już nie popadajmy w skrajności. Zdaje się,że trochę za bardzo wybiegłaś ze swoimi porównaniami. I na tym skończę dyskusje.

Nie mam takiej możliwości jako że szczepień ani nie stworzyłam ani w żadnej z firm produkujących szczepienia anty covid nie pracuję.

odwracając kota ogonem: Ty weźmiesz odpowiedzialność za smierć osób które zarazisz świadomie się nie szczepiąc?

I nie, nie zmuszę nikogo do szczepień. Po prostu uważam że w obecnej sytuacji epidemiologicznej osoby nie szczepiące się z wyboru powinny być całkowicie wykluczone z życia publicznego.
Co innego wykluczenie z życia publicznego, a co innego odebranie pieniędzy przyznanych na dzieci. Dlaczego dzieci, które o sobie nie stanowią mają płacić za decyzję rodziców?

Są dwa sposoby walki z pandemia : izolacja i szczepienia

Szczepienia pozwalają trochę rozluźnić obostrzenia i izolacje ale jeśli ktoś nie chce się szczepić to owszem, izolacja jest jedyną dostępną strategią

nie dlatego że chce by nieszczepieni mieli „gorzej” a dlatego że to jeden z dwóch sposobów ograniczenia epidemii
Nie uważam,że to nadużycie. Tak to zrozumiałam niestety. Dla mnie "wykluczenie z życia publicznego" równa się siedź w domu i nawet z niego nie wychodz bo możesz kogoś zarazić

Co innego wykluczenie z życia publicznego, a co innego odebranie pieniędzy przyznanych na dzieci. Dlaczego dzieci, które o sobie nie stanowią mają płacić za decyzję rodziców?
Dzieci? Te dzieci są utrzymywane przez rodziców i to rodziców finansowy obowiązek. 500 plus to pomoc rodzicom w kosztach utrzymania dzieci.

Dzieci? Te dzieci są utrzymywane przez rodziców i to rodziców finansowy obowiązek. 500 plus to pomoc rodzicom w kosztach utrzymania dzieci.
Oczywiście, że są utrzymywane przez rodziców. I nawet jeżeli podejść do tego jak do pomocy dla rodziców to dlaczego ja odbierać? Może zabierzmy bezrobotnym kuroniówki, biednym zasiłek rodzinny i obiady w szkole, bo rodzice się nie szczepią. Ja rozumiem, zakaz wstępu np. Na basen. Nie popieram, ale jestem to w stanie jakiś logicznie sobie wytłumaczyć. Ale odbieranie pomocy finansowej? Sorry, to jest poniżej jakiegokolwiek poziomu. I dziwi mnie jak wiele osób to popiera.

Swoją drogą, jak czytam niektóre komentarze to jestem przerażona zapędami niektórych osób.

reklama
Do góry