reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

W B boxie zalecane jest obcięcie o trochę słomki bo ma za długą. Ja tam się liczę z wycieraniem, wylewaniem, ale myślę że opanujemy to po jakimś czasie do perfekcji 😄 Ja bym wolała aby się nie polubiła z butelką z własnego doświadczenia- byłam dzieckiem ktore doilo butle do 6 roku życia. Nosilam aparat na zeby na noc by poprawić zgryz i do dziś mam problemy.
No ale bbox to nie do końca butla, to tylko słomka, tam nie ma smoczka więc się dziecko nie przyzwyczai. Przecież potem już dziecko jak ma 2 lata to samo chwyta kubek do ręki przy posiłkach i pije, a taknw ciągu dnja pod ręką ma bidona i sobie pije kiedy chce i lata z nim 😜

reklama
B box i ogólnie bidony ze słomką zalecane są na wyjścia, a do picia na codzień kubek otwarty żeby aparat mowy i układ oddechowy rozwijały się prawidłowo. A co do latania i wycierania: uwierz mi, im starsze dziecko, tym jest gorzej 🤣🤣🙈 ja dzisiaj zawalu prawie dostałam po wejściu do kuchni - moje dziecko malowało farbami. Farby rozniosło na stopach po całym domu. O 16 ją kąpałam, pomalowana była nawet pod pachami 🤣🤣 a ja przysnęłam razem z Marcysią 🤷‍♀️

A no ja oczywiście liczę się z ciągłym lataniem i wycieraniem za moją córcią, przerabiałam to już z siostrą 😅
O, ale dobrze wiedzieć o tym oddechu itp. Przeanalizuje to i też może zakupie, ale bbox będzie podstawa 😁

Cześć dziewczyny, zamierzam kupić matę piankową, ale zastanawiam się jaka będzie lepsza czy zwijana czy puzzle. Może któraś jakąś ma i może podzielić się opinią.

Cześć dziewczyny, zamierzam kupić matę piankową, ale zastanawiam się jaka będzie lepsza czy zwijana czy puzzle. Może któraś jakąś ma i może podzielić się opinią.
Ja chyba tą kupie

Ja zdecydowanie polecam puzzle i to jeszcze z cyferkami i literkami, które się wyjmuje. Ja takie będę kupowała małej, siostra takie miała i to był strzał w 10. Literki wyciągała, wkładała z powrotem itp.
O te właśnie:

Jakie koszta? Marzy mi się taka opcja na swojej kuchni bo u nas króluje w domu od wielu lat dzbanek z filtrem
A w sumie nie dramatyczne, za komplet zapłaciłam 6 stów, z czterema różnymi filtrami. Mamy baterię ścienną w kuchni, więc kranik od filterka jest zamontowany w otwór pod baterię zlewozmywakową. Szukałam jakiegoś rankingu, i z podzlewowych ten był optymalny, bo na inne mnie nie było stać. Ja mam ten. Jeszcze tylko chcemy Soda Stream, bo moj mąż tylko gazowaną pije.
https://allegro.pl/oferta/filtr-wody-pitnej-aquaphor-krysztal-quadro-hb-10741791575

Ja mam taką od paru dni i jest super....https://allegro.pl/oferta/mata-piankowa-edukacyjna-dwustronna-gruba-150x180-9332144177

Kolory są fajne żywe a nie takie jak na głównym zdj...poniżej w opisie aukcji już widać dokładniej jakie kolorki są wyraźne....
Wszyscy co przychodzą i ją widzą to mówią, że świetna że na necie aż tak się nie prezentowała....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A w sumie nie dramatyczne, za komplet zapłaciłam 6 stów, z czterema różnymi filtrami. Mamy baterię ścienną w kuchni, więc kranik od filterka jest zamontowany w otwór pod baterię zlewozmywakową. Szukałam jakiegoś rankingu, i z podzlewowych ten był optymalny, bo na inne mnie nie było stać. Ja mam ten. Jeszcze tylko chcemy Soda Stream, bo moj mąż tylko gazowaną pije.
https://allegro.pl/oferta/filtr-wody-pitnej-aquaphor-krysztal-quadro-hb-10741791575
Sodastream super sprawa jak ktoś lubi gazowaną. My tak właśnie robimy, woda prosto z kranu, godzinka w lodówce, wtedy się lepiej nasyca CO2, nie dźwigamy butli z wodą ze sklepu. Muszę dodać, że nasza woda z sieci jest bardzo dobra. Nie mam filtra.

Ja mam taką od paru dni i jest super....https://allegro.pl/oferta/mata-piankowa-edukacyjna-dwustronna-gruba-150x180-9332144177

Kolory są fajne żywe a nie takie jak na głównym zdj...poniżej w opisie aukcji już widać dokładniej jakie kolorki są wyraźne....
Wszyscy co przychodzą i ją widzą to mówią, że świetna że na necie aż tak się nie prezentowała....
😂 ja mam tą z pandami i jest rewelacja my już trochę używamy ale stwierdziłam wtedy jak się zniszczy kupię kolejną za 100 zł🤪 ale dotychczas nic się dzieje a spędzamy tam baaardzo dużo czasu😂

reklama
My mamy piankowe duże puzzle, jeden puzzel 60×60cm, na początku taki puzzel służył mi jako przewijak, potem "utwardzacz" łóżka jak się na nim bawiłyśmy, teraz jest już opcja podłogi. Wybrałam stonowane, jednolite, aby zabawki się odznaczały i nie było nadmiaru bodźców. Zasikane i nie tylko wiele razy. Sklep humbi.pl

Do góry