reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Hmmm też bym chętnie kąpała na brzuszku ale bałabym się , że głową klapnie w wodę 🙈może mam złe wyobrażenie, napisz coś więcej jak zaczeliście to robić 😉

Kładę kawalera na brzuszku, jedna ręka ląduje pod jego broda, żeby nie pił i nie nurkował a drugą myję 😉 a on macha rejami i nogami i śmieje się do zabawek przyczepionych do ściany wanny 😁

Wodę mojej dopiero będę podawała jak skończy 6 Msc i chyba z bboxa tylko, o ile załapie, a nie weźmie słomki jako gryzak, bo ona nigdy z butelki nie piła ( oprócz 2 pierwszych dni w szpitalu po urodzeniu). Z tego kubeczka doidy jakoś boję się dawać, żeby się nie zachlysnela, ale też jakiś kupię, najlepiej taki niekapek chyba. Albo też widziałam bbox 4w1, z 4 zakrętkami i tam jest to z słomką, z smoczkiem jako butelka, potem jako kubek niekapek i z pokrywką do normalnego picia. Co o nim myślicie? Bo w sumie wszystko w jednym jest.

Ja dla starszej kupiłam bidon plus kubek treningowy z bboxa i ten kubek nam się nie sprawdził. Doidy był dużo lepszy.

Czytam Was, jak rozmawiacie o tych wszystkich gadżetach i zastanawiam się jak wychowałam starsze dziecko bez tego 😉
Taka moja natura minimalistki, że nie nabywam. Wózek od razu spacerówka, łóżeczka niemowlęcego brak, mała kąpana od urodzenia w dużej wannie (tata siedział z nią w niej i trzymał ja ją myłam). Zabawek mamy niewiele, bo najbardziej lubi ludzi, pieluchy zwykle itd.
Super dziewczyny, że macie te wszystkie ułatwienia.
Kurcze, jak radziły sobie nasze prababki 😱

Czytam Was, jak rozmawiacie o tych wszystkich gadżetach i zastanawiam się jak wychowałam starsze dziecko bez tego 😉
Taka moja natura minimalistki, że nie nabywam. Wózek od razu spacerówka, łóżeczka niemowlęcego brak, mała kąpana od urodzenia w dużej wannie (tata siedział z nią w niej i trzymał ja ją myłam). Zabawek mamy niewiele, bo najbardziej lubi ludzi, pieluchy zwykle itd.
Jeżeli chodzi o zabawki nie wiem co kupić na dobrą sprawę bo u nas najlepsze są pluszaki i tylko je mamy, no i gryzaki.

Tak , kupiliśmy , byliśmy w salonie z wózkami i z fotelikami, i zakupiliśmy Joie i spin 360 e bez wkładki, Pan nam polecił z racji ze mloda ma obniżone napięcie mięśniowe, i wgl wygląda bardzo solidnie. Trochę kosztował ale liczyliśmy się z takim wydatkiem, plus jest on do 4 lat.
No faktycznie drogi, ale widać, że porządny. Nie chcieliście używanego kupić?

No faktycznie drogi, ale widać, że porządny. Nie chcieliście używanego kupić?
Nigdy w życiu używanego. Każdy fotelik ma po pierwsze datę ważności, po drugie nie wiadomo czy nie uczestniczył w wypadku. Jeżeli ma się pewne źródło to owszem można kupić. Ja nie miałam zamiaru ryzykować zdrowiem dziecka. Zresztą wiemy że chcemy drugie dziecko i że będzie też dla drugiego.

Ostatnia edycja:
a ja tam się cieszę, że są udogodnienia i korzystam 😂 😂 😂
ja tam nie znałam nawet babki i jednej i drugiej bo zmarły długo przed moim urodzeniem raczysko więc nie wiem jak żyły ale pewnie baaaardzo skromnie tak jak moja mama jak przyjeżdzała przed pandemią do Wawy i ja zabrałam pierwszy raz na kawę to za głowę się złapała że prawie 20 zł za kawę autentycznie ze 2 h ją piła 😂

Jeżeli chodzi o zabawki nie wiem co kupić na dobrą sprawę bo u nas najlepsze są pluszaki i tylko je mamy, no i gryzaki.
ja tam wychodzę z założenia, że jak nie sprawdzę to nie będę wiedzieć 😂 jak mi się podoba, wiem że przyda mi się podczas ćwiczeń z małym albo porostu do zabawy to kupuje😜
ostatni zakup Alilo Smart Bunny polecam śpiewamy non stop 😂 albo naśladujemy dźwięki👍

reklama
Nigdy w życiu używanego. Każdy fotelik ma po pierwsze datę ważności, po drugie nie wiadomo czy nie uczestniczył w wypadku. Jeżeli ma się pewne źródło to owszem można kupić. Ja nie miałam zamiaru ryzykować zdrowiem dziecka. Zresztą wiemy że chcemy drugie dziecko i że będzie też dla drugiego.
Faktycznie, masz rację!

Do góry