laChance
Fanka BB :)
Tez mam takieNo zalezy jak duzyja mam taki, ze pol butelki moze w niego wejsc
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tez mam takieNo zalezy jak duzyja mam taki, ze pol butelki moze w niego wejsc
![]()
2,8 to nie ciąża. Ciąża jest pewnie powyżej 5 jak w każdym labo. A robiłaś w tym samym miejscu obie bety? Myśle ze raczej nic z tego nie było ale powinnaś zadać te pytania lekarzowi co on myśli. Nawet jeśli drgnęła ta beta to za mało. Tak jakby w ogóle. Przykro mi z powodu tych niepowodzeńCześć kobietki,
Jestem tu nowa na forum. Szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Opowiem krótko moja historię:
Nieplodnosc idiopatyczna
Ponad 3 lata starań
Laparoskopia
4 inseminacje
In vitro:
1 zarodek (5 dzien blastocysta)- beta 0
1 zarodek (5/6 dzień blastocysta, mrożony)- beta w 9 dniu po transferze wynik 2,800
Kolejny wynik bety zrobiony w 12 dniu w celu powtórzenia 0,283
Co to oznacza, ze ciaza byla ? Ale przestala sie rozwijac ?
Czy któraś z Was miała podobny przypadek?
Gdzie szukać przyczyny![]()
Różnica jest w ilości leków. Na naturalnym po owulacji organizm orzez ciałko żółte sam produkuje estrogen i progesteron. A na sztucznym nie produkuje tego wiec tzreba mu dostarczyć.Jaka jest roznica pomiedzy cyklem sztucznym a naturalnym, ja w sumie nie wiem na jakim jestem, chyba sztucznym bo mam tone lekow.
OKOoooooo[emoji1787][emoji1787][emoji1787]
To jak coś byłam pierwsza z życzeniami [emoji23]
I faktycznie mam w kalendarzu 27.10 [emoji85]
Tak obie bety były w tym samym laboratorium, nasienie super, immunologii nie miałam robionej jeszcze, mam nadzieję że lekarz przed kolejnym in vitro skieruje mnie na te badania.2,8 to nie ciąża. Ciąża jest pewnie powyżej 5 jak w każdym labo. A robiłaś w tym samym miejscu obie bety? Myśle ze raczej nic z tego nie było ale powinnaś zadać te pytania lekarzowi co on myśli. Nawet jeśli drgnęła ta beta to za mało. Tak jakby w ogóle. Przykro mi z powodu tych niepowodzeńImmunologia sprawdzona? Jak nasienie męża? Jak „krzepliwość krwi” odpowiedzialna za zagnieżdżenie?
To jesteśmy równolatkami. Lekarz znalazł ostatnio u mojego żylaki powrózka i nie che robić operacji bo będzie dla nas za późno. Zobaczymy czy do in vitro dojdziemy w ogóle. Ale jeśli tak chciałabym badanie zarodków. Tyle naczytałam się różnych historii.Ja mam 39,5i tez sporo o tym myślę, ale wpierw … musi dojść do tego etapu
W gyncentrum.A mogę zapytać gdzie robiłaś to badanie. Bardzo dokładne jest. Moj też ma morfologię 0. Fragmentację trochę gorszą. Testu hba nie robiliśmy, ale u was wyszedł w normie. Tylko nie widzę ile tych plemników było ile mln/ml
Ja niedawno zaczęłam 36 rok życia, więc chyba nie jest aż tak źle [emoji85]Ja mam 39,5i tez sporo o tym myślę, ale wpierw … musi dojść do tego etapu
Chyba to to samo,miałam to 3 razy robione, jeszcze przed procedurą,jeśli nk są silne mogą utrudnić zagnieżdżenieTego niestety nie badaliśmy komórek NK. Polecasz? To jest to samo co badanie na przeciwciała przeciwplemnikowe i przeciwjądrowe?