reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

O moja mama generalnie super, ubóstwia małego i ma świra na jego punkcie. Niestety też lubi wspominać stare czasy, że kiedyś to się robiło tak czy srak. Głównie chodzi o dodawanie soli do potraw, cukier itp. Odpowiadam tak jak ty, że cywilizacja już poszła do przodu i od tamtego czasu dużo się zmieniło 😁Na szczęście nie ma spięć między nami z tego powodu.
Tu nie chodziło też o spięcie z powodu Anastazji. Moja mama wtrąca się we wszystko i ma złote rady na temat wszystkiego. Nawet odnośnie moich finansów gdzie z mężem każdy ma swoje konto. Ona otrzymuje od mojego taty co miesiąc pokaźny przelew i jest odrealniona bardzo w sprawach utrzymania domu i wydatków bo te pieniądze u niej na koncie zawsze są. A ja? Ja się nie umiem gospodarzyć według niej za 1600 zł miesięcznie.

reklama
A ja od godziny nie moge przestać płakać, jakaś wrażliwszą jestem odkąd mam dziecko. Od zawsze wspierałam wszelkie zbiórki na leczenie dzieci. Ostatnio zapoznałam się z chorobą SMA i jak zobaczyłam że takie biedne dzieci w wieku naszych bobasów i młodsze muszą uzbierać 9milionow żeby żyć to serce mi pęka. Na stronie siepomaga jest pełno dzieci z tą chorobą i tak mi przykro jak jedna dziewczynka ma już prawie 9 milionów a inna ma tylko 200 tys. Jakie to jest straszne i niesprawiedliwe 😭😭😭 dziewczyny jak tylko możecie pomagajcie wpłacajcie choćby 10 zł, bo nie jestem w stanie sobie wyobrazić co Ci rodzice muszą przeżywać. Przepraszam za taki temat ale musiała się z wami tym podzielić. Ja już sobie obiecałam że raz w Też miesiącu wspomogę jakiegoś aniołka większą kwotą.
Też wpłacam zawsze na jakiegoś bobasa z okolicy jak jest jakaś większa zbiórka bo nie wyobrażam sobie być w skórze tych rodziców....mnie nie zbawi te parę dyszek a komuś może pomóc....
Nie daje nigdy tylko tym co stoją pod sklepem z puszkami , że niby jakaś też zbiórka czy coś bo te typy to podejrzanie wyglądają...

Miałam się dziś rozluźnić a się tylko wkurzyłam. Moja mama ma ciężki charakter, jako dziecko zamiast mieć we mnie wiarę to podcinała mi skrzydła, i tak też było i dziś. Prawiła mi kazania że Anastazje źle karmie, że co ja wgl robię, i na temat wszystkiego miała swoje mądrości do powiedzenia. Jak Anastazja się krztusiła bo stwierdziła że dziecko się dusi i podniosła mi ciśnienie. Stwierdziłam że nie będę przez najbliższy czas do niej jeździć. Nie ma takiej opcji. Mam dość uwag w swoją stronę.
o rany bratnia dusza 😍 ja mam tak z ojcem
ale mnie w weekend wk...😡 wzięłam do nich słoik bo co miałam podać dziecku schabowego
o rany ile się na słuchałam że to g... jest a jak powiedziałam że eko to już wgl co tu się znać na eko głupia jesteś mało wiesz i mało przeżyłaś
albo a co Ty masz do roboty w domu siedzisz 😡 nie możesz dziecku ugotować?
i nie pomogły tłumaczenia że to czasem bo normalnie przecież wrzucam w parowar
więc powiedziałam że wolę spędzić czas z nim
a ten oczywiście i g... z tego będzie
więc podziękowałam pięknie i bye tyle widział wnuka
ten sam tekst słyszę na każdy inny temat a już o polityce to lepiej się nie odzywać 🥶
mój M próbuje się odzywać to jest banowany ze go przekabaciłam what???
czasem uważam że trzeba się odciąć bo rodzice wyrządzają więcej krzywdy niż pożytku jeżdżę tam ze w gł na mamę 🥰
tak więc rozumiem Cię i nie zazdroszczę ale popieram!

A ja od godziny nie moge przestać płakać, jakaś wrażliwszą jestem odkąd mam dziecko. Od zawsze wspierałam wszelkie zbiórki na leczenie dzieci. Ostatnio zapoznałam się z chorobą SMA i jak zobaczyłam że takie biedne dzieci w wieku naszych bobasów i młodsze muszą uzbierać 9milionow żeby żyć to serce mi pęka. Na stronie siepomaga jest pełno dzieci z tą chorobą i tak mi przykro jak jedna dziewczynka ma już prawie 9 milionów a inna ma tylko 200 tys. Jakie to jest straszne i niesprawiedliwe 😭😭😭 dziewczyny jak tylko możecie pomagajcie wpłacajcie choćby 10 zł, bo nie jestem w stanie sobie wyobrazić co Ci rodzice muszą przeżywać. Przepraszam za taki temat ale musiała się z wami tym podzielić. Ja już sobie obiecałam że raz w miesiącu wspomogę jakiegoś aniołka większą kwotą.
W naszej okolicy była dziewczynka która ma SMA, obecnie zbiórka zakończona (mogliście o niej słyszeć , na imię ma Celinka). Cały czas siedzę na siepomaga i przelewam skromne datki co miesiąc aby chociaż trochę wspomóc, bo twierdzę że dziś Ktoś, a może jutro Ty.

no ja przebieram w aucie 😂
nie wyobrażam sobie na stacji
ostatnio przebierałam w spacerówce pomimo że też t toaleta niby na wypasie w parku bo 3 place zabaw ale o nie już ja wiem co by było 😬
kiedyś tydz umierałam po wejściu do takiej toalety NIGDY!
Nie no w wózku przebierałam i w aucie też ale to latem. Teraz to nie wiem jak bym to zrobiła przy takich temperaturach

Też wpłacam zawsze na jakiegoś bobasa z okolicy jak jest jakaś większa zbiórka bo nie wyobrażam sobie być w skórze tych rodziców....mnie nie zbawi te parę dyszek a komuś może pomóc....
Nie daje nigdy tylko tym co stoją pod sklepem z puszkami , że niby jakaś też zbiórka czy coś bo te typy to podejrzanie wyglądają...
Ja teraz obiecałam sobie większą systematyczność 🙂bo tak mi smutno jak na te dzieci patrze to nie moge opanować emocji 😭

o rany bratnia dusza 😍 ja mam tak z ojcem
ale mnie w weekend wk...😡 wzięłam do nich słoik bo co miałam podać dziecku schabowego
o rany ile się na słuchałam że to g... jest a jak powiedziałam że eko to już wgl co tu się znać na eko głupia jesteś mało wiesz i mało przeżyłaś
albo a co Ty masz do roboty w domu siedzisz 😡 nie możesz dziecku ugotować?
i nie pomogły tłumaczenia że to czasem bo normalnie przecież wrzucam w parowar
więc powiedziałam że wolę spędzić czas z nim
a ten oczywiście i g... z tego będzie
więc podziękowałam pięknie i bye tyle widział wnuka
ten sam tekst słyszę na każdy inny temat a już o polityce to lepiej się nie odzywać 🥶
mój M próbuje się odzywać to jest banowany ze go przekabaciłam what???
czasem uważam że trzeba się odciąć bo rodzice wyrządzają więcej krzywdy niż pożytku jeżdżę tam ze w gł na mamę 🥰tak więc rozumiem Cię i nie zazdroszczę ale popieram!

No to mogą sobie Twój Ojciec z Moją Mamą podać ręce bo identyczna gadka. Bo też dziś usłyszałam że dziecko powinno mieć o 8 podane śniadanie a o 12 obiad, gdzie my wstajemy zazwyczaj o 8 i dopiero tak Nastka ok 10 dostaje śniadanie.
Za to jak Mój Tato jest w Polsce to codziennie jestem u niego, bo mamy takie same charaktery i się świetnie zrozumiemy.

reklama
Mam pytanko do mam karmiących piersią. Jak często wasze maluchy dopominają się o mleko odkąd rozszerzacie dietę? Czy bardzo zredukowała się ta ilość karmień na dobę?
Ja staram się dawać małej 5 posiłków i z reguły to są 4 × mleko po 210 i jeden obiad. Kilka razy w tygodniu 3xmleko 1xkaszka i raz obiad do tego jakiś owoc. Jak jej owoc smakuje i zje więcej czy jak zupki zje więcej to wtedy mleka tak w karmieniach popołudniowych wypija mniej ale to raptem o 30-40ml

Do góry