reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Zazdroszczę, u nas zawsze zasypia na 2 minuty przed wejściem do klatki, na spacerze mogę też chodzić 1,5h i nic 😂😂 albo tak samo w aucie, 2 minuty przed dojazdem do domu nagle zasypia, a potrafi 30km nie spać 🙃🙃
Jasiek jest z tych niewózkowych więc to że usiedzi w wózku to jest cud 😀a dziś spał godzinę 🙉 w aucie zazwyczaj zasypia przy dłuższej trasie jak jest zmeczony. Ostatnio jak jechałam z nim do rodziców 80 km i był wyspany to całą trasę powieka mu nie opadła nawet na sekundę 😀

reklama
Oj tam dla Igi, siebie też rozpieszczaj 😁😁
przypomniał mi się mem który mi Mąż wysłał jak się zastanawiałam czy kupić sobie nowa kieckę 😜
1636553986906.jpeg

rany mój dzień straszny,
mały nie śpi ewidentnie brakuje mu bodźców i nie ma co przetwarzać podczas snu😂
dzisiaj mały gałgan zaczyna podczas stania przy kanapie czy pufie zadzierać nogę jakby chciał wejść 🤦🏻‍♀️ no i bęc leży.
dzisiaj u nas pizza nie miałam nawet sposobności go zostawić bo z krzesełka do karmienia zaczyna wychodzić w sensie tak się wychyla że boję się że wypadnie🙄
cały czas jest gadanie Eee ubu ubu mamamama
dada Uuu iiii itd
najlepsze rano się obudzili ja spałam a mały do mnie trzęsie mnie i Eee eeeee i za włosy 🤪

rany mój dzień straszny,
mały nie śpi ewidentnie brakuje mu bodźców i nie ma co przetwarzać podczas snu😂
dzisiaj mały gałgan zaczyna podczas stania przy kanapie czy pufie zadzierać nogę jakby chciał wejść 🤦🏻‍♀️ no i bęc leży.
dzisiaj u nas pizza nie miałam nawet sposobności go zostawić bo z krzesełka do karmienia zaczyna wychodzić w sensie tak się wychyla że boję się że wypadnie🙄
cały czas jest gadanie Eee ubu ubu mamamama
dada Uuu iiii itd
najlepsze rano się obudzili ja spałam a mały do mnie trzęsie mnie i Eee eeeee i za włosy 🤪
U nas dziś Nastka w humorze. I czekamy za tatusiem obecnie żeby wrócił do domu i córkę wykąpał bo zazwyczaj on to wieczorem robi 😃

reklama
A ja dzisiaj dla pewności umówiłam się prywatnie do super pani pediatry aby skontrolowała mi Igę porządnie bo noc wczorajsza to powtórka z poprzedniej....co chwilę płacz...temp 39 i okrutny kaszel...ale przynajmniej biegunki już nie ma...W dzień było tak mi jej żal...w niektórych momentach wyglądała tragicznie...oczy całe czerwone...spojrzenie litościwe i jedyny wysiłek na jaki miała siłę to się obrócić na bok😞
Na szczęście ona też stwierdziła , że osłuchowo czyściutka...uszy ok,gardło zdrowe...kazała inhalować benodil przez 5 dni, nasivin baby przez 5 dni, paracetamol na gorączkę i elektrolity i enterol na biegunkę podawać jak się pojawi..,
Podejrzewa 3dniówkę...
Jak do piątku nie minie gorączka to mam skierowanie na badania krwi,moczu i crp i pisać do niej wtedy sms.
Mam nadzieję, że nie będzie to konieczne:oops:
Te ostatnie dwa dni to jakiś hardcore...serio...nie spodziewałam się czegoś takiego😳
Dobrze, że jest mąż bo sama to bym chyba wysiadła....

Do góry