reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Szukam jakiegoś taniego ocieplacza do spacerówki używacie takich? Do spacerówki do kompletu dostaliśmy taki ochraniacz na nogi ale jest za wysoki I ona nic nie widzi przez niego. W internecie tyle jest tego i na 100 cm i 87 cm i nie wiem który sprawdzi się na przyszłą zimę jeszcze

reklama
O rany aż takie radykalne środki 😅 chociaż oczami wyobraźni widzę mojego syna jak chwyta się za gałazki i wstaje a potem przewraca się on i choinka🤣🤣🤣u nas na szczęście choinka będzie za zamkniętymi drzwiami a więc dostęp ograniczony🙅‍♀️ ubrana dopiero w wigile albo dzień przed bo jakoś nie przemawia do mnie ubieranie choinki już teraz , do świąt już by była nudna😆😉
A ja właśnie lubię choinkę ubrać na początku grudnia by przez cały grudzień czuć te święta i ten świąteczny klimat, bo po świętach to już tego klimatu nie ma i już bardziej klimat sylwestrowy się robi 😜
Dziewczyny jak wy usypiania swoje maluchy? Moja przy butli już nie zaśnie i potem bujamy na rękach. Muszę znaleźć sposób żeby sama zasypiała bo nam ręce odpadną
U nas od urodzenia zasypiała tylko przy piersi i to było piękne rozwiązanie, bo ona śpi ze mną w łóżku i zawsze się karmimy na leżąco 😊 Ale jakoś od 2 miesięcy, może i dłużej, niestety przy piersi rzadko zasypia ( musi być mega zmęczona) a tak to na rękach ją noszę, śpiewam i bujam. Ona też jest nieodkładalna od zawsze niestety ( no chyba , że zeneczjna i zaśnie jak susel to idzie ładnie odłożyć) i jak ją na rękach uśpię to siadam z nią i czekam aż głębiej zaśnie, wtedy mogę odkładać. Większość kończy się tak, że jak ja położę to się przebudzi i zaczyna marudzić i się wiercić, więc ja szybko muszę się obok położyć i dać jej cycka, wtedy zaśnie 🤷‍♀️ I wiem, że noszenia jest ciężko oduczyć i nawet nie będę próbowała, bo Nela nigdy sama od siebie nie zasnela, nie było takiej opcji.
Ale ja nie widzę w tym samych minusów, widzę wiele plusów, takich, że jest ta bliskość i czułość, ona zawsze patrzy mi w oczkach a ja jej jak śpiewam, codziennie wieczorem szeptam jej do uszka, że jest dla mnie najważniejsza, że zawsze będę przy niej i że jest mądra, silna, dzielna, piękna, wyjątkowa itp itd, żeby utrwaliła sobie to w główce, że jest wartościową osóbką 😊 Czytałam dużo o tym i to bardzo dobrze wpływa na świadomość dziecka i rozwój osobisty i intelektualny w przyszłości. Chcę ją dowartościowywać, by była pewna siebie osobą 🥰 Także taki nasz rytuał wieczorny, więc noszenie fizycznie troszkę uciążliwe, ale taka rzeczywistość i taką się będzie wspominało, ja na pewno będę pięknie wspominać 🙂

Szukam jakiegoś taniego ocieplacza do spacerówki używacie takich? Do spacerówki do kompletu dostaliśmy taki ochraniacz na nogi ale jest za wysoki I ona nic nie widzi przez niego. W internecie tyle jest tego i na 100 cm i 87 cm i nie wiem który sprawdzi się na przyszłą zimę jeszcze
Ja czując ten mróz na dworze zdecydowałam się na śpiworek do wózka. Kupiłam używany w stanie idealnym, mięciutkie i mega cieplutki, razem z dwiema mufkami. Z firmy floo for baby. Nowy kosztuje 270 zł a ja kupiłam za 120 😁
Kolor jest miętowy, na zdjęciu tego koloru tak nie widać.
IMG_20211203_175951.jpg
IMG_20211203_180004.jpg

reklama
Do góry