reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Jeśli dobrze czujesz ruchy dziecka to KTG nie jest potrzebne, zapewne czujemy Skurcze przepowiadające….ciało się szykuje do porodu.
Może podjedz do gina w środę, a nóż będzie już rozwarcie.

reklama
Zerknij przez aplikację rossmana czy są dostępne w Twoim mieście:)

Mam na dnie torby wiec zdjęcia nie zrobię ale wszystko mini z isany najbardziej mi pasowało.

Dziewczyny w okolicy 35 tyg napiszcie mi proszę czy macie jakieś objawy zbliżającego się porodu? Napisałam smsa do mojej dr i czekam na odpowiedź ale może bardziej doświadczone z Was mi powiedzą. Od kilku dni mam napinania brzucha kilka razy dziennie (bezbolesne), lekki bol okresowy czasami, od 5 dni prawie codziennie delikatna biegunka, a dzisiaj jeszcze taki bol od kości biodrowych idący w górę raz z lewej raz z prawej strony. Czop nie odpadł. Saczenia wód płodowych nie zaobserwowałam. Dzisisj 35+0. Nie chce panikować I jechać do szpitala bo w domu 3 latka i chce w miarę możliwości być w domu. Moze ktg ? Wizytę mam za tydzień w sobotę bądź możliwość podjechania w środę. Mam założony szewek i już praktycznie brak szyjki wiec leze cały czas. Rozwarcie brak...
Ja z tych objawów co napisałaś to mam napinanie brzucha i ból okresowy (od samego początku ten ból mi towarzyszy). Ktg na pewno pomoże w ustaleniu czy masz skurcze i jakiego rodzaju one są. Poza tym rozwarcie może się pojawić w każdym momencie, a sama tego nie sprawdzisz. Jest możliwość zahamowania tych skurczy kroplówką z magnezu, ale to już tylko w szpitalu. To też zależy czy masz ukończony 34 tydzien.

Zerknij przez aplikację rossmana czy są dostępne w Twoim mieście:)

Mam na dnie torby wiec zdjęcia nie zrobię ale wszystko mini z isany najbardziej mi pasowało.

Dziewczyny w okolicy 35 tyg napiszcie mi proszę czy macie jakieś objawy zbliżającego się porodu? Napisałam smsa do mojej dr i czekam na odpowiedź ale może bardziej doświadczone z Was mi powiedzą. Od kilku dni mam napinania brzucha kilka razy dziennie (bezbolesne), lekki bol okresowy czasami, od 5 dni prawie codziennie delikatna biegunka, a dzisiaj jeszcze taki bol od kości biodrowych idący w górę raz z lewej raz z prawej strony. Czop nie odpadł. Saczenia wód płodowych nie zaobserwowałam. Dzisisj 35+0. Nie chce panikować I jechać do szpitala bo w domu 3 latka i chce w miarę możliwości być w domu. Moze ktg ? Wizytę mam za tydzień w sobotę bądź możliwość podjechania w środę. Mam założony szewek i już praktycznie brak szyjki wiec leze cały czas. Rozwarcie brak...
Jutro zaczynam 35t i mam takie same objawy od 3 dni oprócz bólu kości
Dzisiaj mam ktg i zobaczymy, w środę miałam rozwarcie na 1palec i też mam wrażenie że lada koment zacznie się coś dziać
Czop nie odpadł ani wody sie nie sączą
Oraz mam pessar założony

Ja z tych objawów co napisałaś to mam napinanie brzucha i ból okresowy (od samego początku ten ból mi towarzyszy). Ktg na pewno pomoże w ustaleniu czy masz skurcze i jakiego rodzaju one są. Poza tym rozwarcie może się pojawić w każdym momencie, a sama tego nie sprawdzisz. Jest możliwość zahamowania tych skurczy kroplówką z magnezu, ale to już tylko w szpitalu. To też zależy czy masz ukończony 34 tydzien.
Dzisiaj jestem 35+0. Wiec zaczęłam 9 miesiąc:)

reklama
Kurcze. Byłam w swoim Rossmanie 2 tygodnie temu to babka mi powiedziała, że mini kosmetyki mają tylko w okresie letnim... I też nie mieli pojemniczków... Muszę zapytać w jakimś innym chyba. Dajcie znać czy macie u siebie pojemniczki i mini wersje kosmetyków.
Tez szukałam tych mini produktów w rossmanie.. ekspedientka powiedziała, ze musieli schować żeby zrobić miejsce na zestawy prezentowe. Kupiłam kilka mini produktów w hebe

Do góry