reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Martynka 🙂 z Twoim świetnym gustem, zamieszkasz niedługo tak jak chcesz.
Nasze mieszkanie malutkie, podobają mi się domy i wielkie salony, ale, szczerze, mogę mieszkać nawet w małym, byle by klimat zgodnej rodziny był.
Kiedyś go nie miałam, więc wiem, że to najważniejsze.
I tak wogóle to mogę już do Ciebie przyjechać, nikt z nas nie jest chory :)
Czytam, że masz sporo gości w tym czasie, więc daj znać jak Ci wyluzują 😘
Zapraszamy, jutro jak i w czwartek jesteśmy bo w Piątek będziemy w Bydgoszczy lecz cały dzień niestety spędzimy w Juraszu.. (między wizytami mam 2h luki fakt faktem)

reklama
O super, tylko czy ten pilot robi konkurencję tym od telewizora , jeśli tak to kupuję od razu😆
Jak wy dajecie rade z jedną drzemki moja śpi 3 razy w dzień co prawda około 10 i 13 po pół godziny a około 15-16 z godzinę. Tak marudzi że musi pójść spać. W nocy na szczęście odpukać po chorobie wróciła do spania i kładzie się około 21 i śpi do około 8 w tym jedną Góra dwie pobudki na smoka ale to takie chwilowe. Zdarzają się dłuższe jak ma gorsze dni ale to 3 razy w tygodniu. Wczoraj mąż próbował uspać ją bez noszenia więc leżeli w łóżku z 1,5 godziny i dopiero zazasnela
Jak dłuższą drzemka to jest ok 😉gorzej jak śpi krótko ok 17 to już nie chce żeby spała bo będzie potem szalał do 22 😅

Wiecie co nam się przydarzyło 🙈 mały był w łóżeczku I sobie chodził, ma to już opanowane dosyć dobrze ale widomo upadki się zdarzają i nagle łup przewrócił się głowa uderzył w szczebelek a ten pękł i wypadł a małego głowa w tej dziurze 😱. Ja akurat siedziałam w fotelu I wszystko widziałam, jakbym akurat była w łazience to bym zawał dostała jakbym przyszła🤯 jestem w szoku jakie to słabe, a łóżeczko kupione nowe porządne, nie pierwsze lepsze🧐

Wiecie co nam się przydarzyło 🙈 mały był w łóżeczku I sobie chodził, ma to już opanowane dosyć dobrze ale widomo upadki się zdarzają i nagle łup przewrócił się głowa uderzył w szczebelek a ten pękł i wypadł a małego głowa w tej dziurze 😱. Ja akurat siedziałam w fotelu I wszystko widziałam, jakbym akurat była w łazience to bym zawał dostała jakbym przyszła🤯 jestem w szoku jakie to słabe, a łóżeczko kupione nowe porządne, nie pierwsze lepsze🧐
O kurde, musiał być nadpęknięty albo z sękiem, nigdy mi się nie przydarzyło nic takiego. Dobrze, że małemu nic się nie stało!!

Bylismy na wizycie u alergologa no i znowu porcja kolejnych mądrości😉 😄
W obecnej porze nasze dzieci mogą mieć też wysypkę od kurzu i roztoczy bo taka pora że dużo czasu spędzamy w domu I może to się zbiera z alergią pokarmową i będzie to bardzo trudno rozróżnić.
Nabiału nie mamy podawać do roku i jogurtów kokosowych też nie.
Infekcję która mieliśmy to podobno też mogła być od alergii .
Generalnie czekać do roku I będzie z tego najprawdopodobniej wyrastał. Następną wizytę mamy w kwietniu, (dopiero wolny termin na nfz).
Dostaliśmy maści robione i cos na tą swędzącą głowę. Czajo odnośnie swędzącej głowy nakładać jakieś emolienty , natłuszczać.
Aaa i pani już nie była taką entuzjastką kąpieli w oleju lniany, ja sama zauważyłam ze efekt po jest fajny ale na drugi dzień jednak trzeba czymś smarować bo skóra sucha a Pan który to polecał twierdził że nie trzeba juz używać kremów.

O kurde, musiał być nadpęknięty albo z sękiem, nigdy mi się nie przydarzyło nic takiego. Dobrze, że małemu nic się nie stało!!
Właśnie sęków brak co do pęknięcia to juz sie nie dowiemy🤷‍♀️ Ale nic wcześniej nie było widać. Teraz to już nie wiem gdzie go zostawic jak wychodzę z pokoju🙈

A nie wiesz jak Ja wam zazdroszczę. Bo moje mieszkanie straszy 😂 i wszędzie nie pasujące do niczego tapety 😂😂
Na pewno nie jest tak źle🙂 u nas też pomalutku pomalutku pokój po pokoju wszystko ogarniamy i dopiero od jakiegoś czasu mamy spokój z remontami i ogarnianiem naszej przestrzeni. A niestety zawsze chciałam duży dom i teraz mam za swoje

Właśnie sęków brak co do pęknięcia to juz sie nie dowiemy🤷‍♀️ Ale nic wcześniej nie było widać. Teraz to już nie wiem gdzie go zostawic jak wychodzę z pokoju🙈
Jeżeli by byl zamalowany to by był ten sęk widoczny. A z jakiego drewna było to łóżeczko? Sosna? Bo miękkie drewno ma do tego tendencje. (Jak potrzebujesz informacji zaraz się dowiem bo u mnie rodzina stolarska więc zaraz będę od mamy wiedzieć😂)
Na pewno nie jest tak źle🙂 u nas też pomalutku pomalutku pokój po pokoju wszystko ogarniamy i dopiero od jakiegoś czasu mamy spokój z remontami i ogarnianiem naszej przestrzeni. A niestety zawsze chciałam duży dom i teraz mam za swoje

My obecnie na wynajętym więc godzimy się jak jest 😂

reklama
@Patii26 jak choinką? moja dzisiaj rozebrana☹️
ale dzisiaj już kleje na ścianie szablon i będzie taka nie się do pracy bo jeszcze dużo mi zostało 🙄😂
Zobacz załącznik 1344278
O kurcze, też fajny pomysł 😀 Pierwszy raz widzę coś takiego 😁
U nas choinka już ubrana od niedzieli 🙂 Mała na szczęście bawiąc się na macie kompletnie nie podchodzi do choinki, więc całe szczęście, bo nie muszę ciągle jej stamtąd przenosić 😅
IMG_20211205_203442.jpg

Do góry