reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Zaczęłam kupywać dopiero teraz, bo wcześniej jakoś się bałam kupować 🙈🙉 Mam 50 i 56. 50 kupiłam znacznie mniej bo nie wiem ile one w tym pochodzą, a tez te ciuszki takie niektóre maja ceny ze szok. Zaczynam się powoli pakować do szpitala gdyby w razie co, to mi tylko pampersow brakuje bo nie wiem jaki rozmiar 🙈 Czy 1, czy lepiej 0… No i łóżeczek nie mam jeszcze muszę w styczniu się zabrać za to, i chyba można wyczekiwać pomału 😊 Widziałam na forum ze dziewczyny niektóre już będąc w 20tc wszystko miały, a ja dopiero teraz zaczęłam ogarniać co i jak 😂

Rozumiem doskonale, ja też przy każdym zakupie mam lekki stresik... Ale z drugiej strony strach też czekać, bo niegdy nie wiadomo czy jakiś szpital czy coś i wszystkie plany lęgną w gruzach... Na szczęście przez neta się dużo zamawia, ale pomacać też czasem trzeba... 🙊

reklama
Rozumiem doskonale, ja też przy każdym zakupie mam lekki stresik... Ale z drugiej strony strach też czekać, bo niegdy nie wiadomo czy jakiś szpital czy coś i wszystkie plany lęgną w gruzach... Na szczęście przez neta się dużo zamawia, ale pomacać też czasem trzeba... 🙊
No dokładnie, jeśli chodzi o ciuszki to lepiej na żywo oglądać bo później jest rozczarowanie jak co wyglada 😃 Tak torbę lepiej mieć na wszelki wypadek i dopakowywać do niej. Ja długo myślałam nad laktatorem ale jednak się zdecydowałam ze kupię do szpitala bo jeśli chodzi o karmienie piersią to trochę się obawiam 😃😂

No dokładnie, jeśli chodzi o ciuszki to lepiej na żywo oglądać bo później jest rozczarowanie jak co wyglada 😃 Tak torbę lepiej mieć na wszelki wypadek i dopakowywać do niej. Ja długo myślałam nad laktatorem ale jednak się zdecydowałam ze kupię do szpitala bo jeśli chodzi o karmienie piersią to trochę się obawiam 😃😂

A jaki kupujesz? Podwójny?

A jaki kupujesz? Podwójny?
Nie, na początku chciałam podwójny ale pomyślałam ze są znacznie droższe, a może się okazać ze ze ściągania będzie lipa i użyje go ze dwa razy. Kupiłam taki i ma dobre opinie
03F8574E-04D8-495F-9FAE-5DABF72B88FD.jpeg

Nie, na początku chciałam podwójny ale pomyślałam ze są znacznie droższe, a może się okazać ze ze ściągania będzie lipa i użyje go ze dwa razy. Kupiłam taki i ma dobre opinie
Zobacz załącznik 1347856

No cena faktycznie dobra, nawet jakby drugi trzeba było dokupić, to wychodzi duuużo mniej niż te podwójne... Niby do bliźniaków je polecają, ale z drugiej strony masz rację, że jak coś nie pyknie, to kasa wywalona a to raczej nie jest produkt, który się używany kupuje.

Ok, rozumiem. Dzięki za wyjaśnienia! [emoji846] Ja jestem tak zestresowana samą ciążą i tym żeby z maluchami było wszystko ok, że nie chce już żadnego ryzyka na samym finiszu albo dwóch porodów tj. SN a później CC bo coś będzie nie tak, więc raczej w ogóle do swojej świadomość porodu SN nie dopuszczam w takiej sytuacji...i bałam się, że jednak mogę zostać do tego zmuszona w określonych okolicznościach... [emoji846]

Ja mimo, że prosiłam o CC, to w ogóle nie było brane to pod uwagę ze względu na główkowe ułożenie dziewczyn. Mówili, że faktycznie druga może obrócić się po wyjściu pierwszej, ale trzeba spróbować i tak sn. Szczerze? Bardzo się cieszę, że jednak było sn. Ale bałam się jak diabli [emoji33]. Dziewczyny urodzone w odstępie 2min.

Ja mimo, że prosiłam o CC, to w ogóle nie było brane to pod uwagę ze względu na główkowe ułożenie dziewczyn. Mówili, że faktycznie druga może obrócić się po wyjściu pierwszej, ale trzeba spróbować i tak sn. Szczerze? Bardzo się cieszę, że jednak było sn. Ale bałam się jak diabli [emoji33]. Dziewczyny urodzone w odstępie 2min.
Naprawdę 2 minut ? Czyli odrazu miałaś kolejne skurcze tak? Niesamowite.

No cena faktycznie dobra, nawet jakby drugi trzeba było dokupić, to wychodzi duuużo mniej niż te podwójne... Niby do bliźniaków je polecają, ale z drugiej strony masz rację, że jak coś nie pyknie, to kasa wywalona a to raczej nie jest produkt, który się używany kupuje.
No dokładnie, a no niestety ceny tych lepszych podwójnych to wąchają się w granicach 380-500zl 🙉 a właśnie używanych raczej nie powinno się kupować

O matko, to nieźle 🙉 U mnie cały czas pupą w dół, i na razie nie chcą się obrócić

reklama
Cześć dziewczynki. Opowiem wam swoją historie i powiedzcie co myślicie.
Otóż ostatnia miesiączka 16.11.
Cykle 28 dni. Test sikany 14.12 mocne 2 kreski.
15.12 wizyta u ginekologa diagnoza - ciąża pozamaciczna. 16.12 zrobiona laparoskopia i okazało się ze nigdzie nie widać CP.
Ale wartości bthcg 16.12 2100 i uwaga 18.12 - 5300.
A na usg nigdzie nie uwidoczniono pęcherzyka ciążowego.
Ciąża wychodzi 4t5d od ostatniej miesiączki.
Jak myślicie jest szansa ze ujawni się w macicy ciąża mnoga ?
Jutro znowu sprawdzanie bthcg i ponowne usg.

Do góry