• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szczepienie przeciw Covid dla dzieci 5-11 lat. Zaszczepicie?

Gdzie ja piszę, że służba zdrowia w krajach o niskiej wyszczepialności działa normalnie? To nieprawda. Po drugie 75% dotyczyło Alfy, która była wielokrotnie mniej zaraźliwa niż Delta, czy Omikron. To jest naprawdę banalne. Może Ty zmień kraj? W Rosji 30% wyszczepienia, będziesz się czuła jak ryba w wodzie ;)

Zadziwiające jak żaden, ale to żaden merytoryczny argument nie powoduje u Was rzeczowej dyskusji, a jarmark :)
Ja zmieniłam kraj. Akurat mieszkam tam gdzie szczepieni stanowią większość. Więc pudło,nie trafiłaś.
Oczywiście tylko proszczepionkowcy są zdolni do merytorycznych rozmów. A reszta to przecież niedouczony motłoch, który tylko się potrafi kłócić ze znawcami tematu. Ręce opadają, dobrze,że w moim otoczeniu nie ma takiej osoby jak Ty...

reklama
Ja zmieniłam kraj. Akurat mieszkam tam gdzie szczepieni stanowią większość. Więc pudło,nie trafiłaś.
Oczywiście tylko proszczepionkowcy są zdolni do merytorycznych rozmów. A reszta to przecież niedouczony motłoch, który tylko się potrafi kłócić ze znawcami tematu. Ręce opadają, dobrze,że w moim otoczeniu nie ma takiej osoby jak Ty...

Nie odnosisz się totalnie do danych, do rzeczowych argumentów, a produkujesz takie wycieczki personalne jak wyżej. Jak mogę inaczej Cię odbierać?

To mój naczelny argument? :D A odniesiesz się do konkretnych danych, które wkleiłam? Masz coś do powiedzenia na ten temat?
Odniose się w ten sposób, że nadal nie robi to na mnie wrażenia. Nie mam zamiaru poświęcać się dla ogółu. Syna szczepie, bo boje się tego jak będzie przechodził ospę, odrę itp. a nie z powodu innych dzieci. Tak samo nie szczepie się na covid, bo się nie boje przejścia tej choroby.
A argument o składzie szczepionki i kwasu do twarzy nawet nie skomentuje, bo nie znam nikogo kto się ostrzykuje poza celebrytkami.

Odniose się w ten sposób, że nadal nie robi to na mnie wrażenia. Nie mam zamiaru poświęcać się dla ogółu. Syna szczepie, bo boje się tego jak będzie przechodził ospę, odrę itp. a nie z powodu innych dzieci. Tak samo nie szczepie się na covid, bo się nie boje przejścia tej choroby.
A argument o składzie szczepionki i kwasu do twarzy nawet nie skomentuje, bo nie znam nikogo kto się ostrzykuje poza celebrytkami.

Ale te dane raczej pokazują, że szczepienie to droga do zabezpieczenia syna, a nie żadne poświęcenie. Nie rozumiem, dlaczego to Ci nic nie daje do myślenia, że w kraju słabiej wyszczepionym umiera 35 krotnie więcej ludzi. Możesz to rozwinąć? Podać jakiś rzeczowy argument?

Właśnie skomentowałaś🤭

PS. Dziękuję za Twoje pozwolenie, było dla mnie super istotne
Po co ta ironia? Nie będę się z Tobą wdawać w konwersacje bo nie widzę w tym żadnego sensu. Nie starasz się nawet w 1 % zrozumieć dlaczego ludzie nie chcą tego robić. Nawet tego,że ktoś się boi. Jesteś tak zapatrzona w te swoje dane i statystyki,że nie widzisz tego jak zwykły obywatel może reagować na taki przymus.

reklama
Po co ta ironia? Nie będę się z Tobą wdawać w konwersacje bo nie widzę w tym żadnego sensu. Nie starasz się nawet w 1 % zrozumieć dlaczego ludzie nie chcą tego robić. Nawet tego,że ktoś się boi. Jesteś tak zapatrzona w te swoje dane i statystyki,że nie widzisz tego jak zwykły obywatel może reagować na taki przymus.
Ty mylisz pojęcia. Ja nie mam problemu z tym, że ktoś się boi, czy nie szczepi. Ja mam problem z rozpowszechnianiem nieprawdziwych informacji na forach, w SM, gdziekolwiek. Ty to robisz. Ty nie piszesz o swoich obawach, nie rozmawiasz konkretnie, serwujesz jakąś mieszankę nieprawdziwych informacji z emocjonalną, nerwową reakcją i wycieczkami personalnymi. Ja odpowiedziałam TYLKO na Wasze nieprawdziwe argumenty, prostując je. To Was tak denerwuje, że to Wy mnie atakujecie, nie ja Was, to Wy jesteście nerwowe, złośliwe i nie staracie się zrozumieć co może czuć osoba, która przez dalsze trwanie pandemii ma setkę problemów i obaw.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry