reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

I jak to właśnie jest z liczeniem tych tygodni? Jak ja mam 5t1d to znaczy, że zaczynam 5 tydzień czy już skończyłam całe 5 tygodni i zaczynam szósty ? Skomplikowane to na razie dla mnie 😂
Jak masz 5+1 to masz skończone 5tc i zaczęłaś 6tc ☺️ Dla mnie tez na razie jest to magia 😹 ale tak pokazują mi apki ciążowe 🙈

reklama
Jak masz 5+1 to masz skończone 5tc i zaczęłaś 6tc ☺️ Dla mnie tez na razie jest to magia 😹 ale tak pokazują mi apki ciążowe 🙈
Hahahaha, ja właśnie też patrzę na te apki, ale też liczę sobie normalnie na kalkulatorze. 😁
Mój mąż to nie może się nadziwić, że ciążę liczy się od terminu ostatniej miesiączki. Twierdzi, że jak można liczyć już tygodnie jak wtedy nie było się w ciąży jeszcze 😝 oczywiście tłumaczę, że to w sumie jedyny termin, który można dokładnie podać.
Chociaż ja miałam wywołane pęknięcie pęcherzyka zastrzykiem, więc wiem kiedy doszło do jego pęknięcia, no ale zapłodnienie to już oddzielna bajka ☺️

Dzień Dobry,
U mnie dziś 4+3, a więc piąty tydzień. Kobietki dajcie znać proszę w którym tygodniu mniej więcej wypada Wam wizyta. Mam na początku stycznia, ale raczej nie będzie nic widać (5+1) dodatkowo u ginekologa u którego raczej nie będę prowadzić ciąży. Wybrałam go z myślą o diagnostyce, a tu taka niespodzianka. Lekarka u której docelowo chce chodzić 18 stycznia, a więc 7+1.

Jeśli chodzi o objawy to zmęczenie, lekkie bóle podbrzusza, nadwrażliwość na zapachy i zadyszka po kilku stopniach 😂

Dzień Dobry,
U mnie dziś 4+3, a więc piąty tydzień. Kobietki dajcie znać proszę w którym tygodniu mniej więcej wypada Wam wizyta. Mam na początku stycznia, ale raczej nie będzie nic widać (5+1) dodatkowo u ginekologa u którego raczej nie będę prowadzić ciąży. Wybrałam go z myślą o diagnostyce, a tu taka niespodzianka. Lekarka u której docelowo chce chodzić 18 stycznia, a więc 7+1.

Jeśli chodzi o objawy to zmęczenie, lekkie bóle podbrzusza, nadwrażliwość na zapachy i zadyszka po kilku stopniach 😂
Hej ja idę 11.01 więc będzie to 6tc+5 🥰

Hej, podczytuje was trochę, szukam waszych wyników z bety bo sama się mega stresuje 😛
W marcu poronienie, w obecnym cyklu pękły 3 pęcherzyki po stymulacji i mega się boję o ciążę mnoga 🙈
W około 9-10 dpo robilam betę i wyszła 21 - czyli w poniedziałek.
Dopiero dzisiaj po pracy znajdę czas zeby zrobić powtórkę i zobaczymy czy jest przyrost 🤷🏼‍♀️
Powodzenia za wasze ciążę ;)

Ostatnia edycja:
Hej, podczytuje was trochę, szukam waszych wyników z bety bo sama się mega stresuje 😛
W marcu poronienie, w obecnym cyklu pękły 3 pęcherzyki po stymulacji i mega się boję o ciążę mnoga 🙈
W około 9-10 dpo robilam betę i wyszła 21.
Dopiero dzisiaj po pracy znajdę czas zeby zrobić powtórkę i zobaczymy czy jest przyrost 🤷🏼‍♀️
Hej,
Trzymam kciuki, daj znać jak wyniki 😁

Cześć dziewczyny,
Chciałam i ja się przywitać, dziś 5+1, termin z om wychodzi na 3 września, choć jeśli będzie tak jak przy 1 ciąży czyli meega cukrzyca z insuliną to pewnie ledwo dotrwam do połowy sierpnia😜 ale póki co zapisuję się tutaj 😌
Beta , 27.12 - 553, a z 29.12 - 1442 😍 więc chyba jest dobrze 😁
Ciągle jeszcze nie dowierzam, gdyż we wrześniu i listopadzie miałam biochemiczne i straciłam nadzieję, ale chyba do 3 razy sztuka 😉
USG mam dopiero na 14.01 ale może uda mi się złapać wcześniejszy termin.
Ogólnie to od wczoraj mam mega mdłości 😔

Cześć dziewczyny,
Chciałam i ja się przywitać, dziś 5+1, termin z om wychodzi na 3 września, choć jeśli będzie tak jak przy 1 ciąży czyli meega cukrzyca z insuliną to pewnie ledwo dotrwam do połowy sierpnia😜 ale póki co zapisuję się tutaj 😌
Beta , 27.12 - 553, a z 29.12 - 1442 😍 więc chyba jest dobrze 😁
Ciągle jeszcze nie dowierzam, gdyż we wrześniu i listopadzie miałam biochemiczne i straciłam nadzieję, ale chyba do 3 razy sztuka 😉
USG mam dopiero na 14.01 ale może uda mi się złapać wcześniejszy termin.
Ogólnie to od wczoraj mam mega mdłości 😔
Ja właśnie złapałam termin na NFZ do lekarki u której byłam na rutynowej wizycie. Termin na 4.01, a więc akurat zrezygnuje z jednej prywatnej wizyty. A, że przyszły tydzień wolny to nie wytrzymam do 18.01 😂🤣

reklama
Dzień Dobry,

Ja idę jak będzie 7+3, czyli 17.01
W około 9-10 dpo robilam betę i wyszła 21 - czyli w poniedziałek.
Witaj, pamiętam cię z kreseczek 😊
Trzymam kciuki za przyrost 😍

Do góry