reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Skoro betę mam 6800 i progesteron tez w normie to jest szansa, ze pęcherzyk ciążowy jest pusty albo ciąża jest pozamaciczna?
U mnie przy pustym pęcherzyku beta była prawidłowa i prawidłowo rosła. Chociaż lekarz się trochę dziwił, bo raczej osiąga ona wtedy mniejsze wartości i nie rośnie prawidłowo.

@holenderka92 a jak u Was z wizytami i opieką ciężarnych?
Pierwsza wizyte i USG mam zaplanowana na 25 stycznia, czyli jakos 7tydzien 5 dni. W Holandii, jesli wszystko przebiega prawidlowo opieka, badaniami itp. zajmuja sie polozne. Drugie usg robia okolo 12 tygodnia, potem polowkowe i jeszcze jakos jedno okolo 32 tygodnia. Od 24 tygodnia wizyty sa co okolo 4 tygodnie, od 30 co dwa, a od 36 co tydzien. No i jesli nie ma przeciwskazac mozesz rodzic w szpitalu, domu lub w wodzie :) To tyle co narazie wiem :)

Mi teraz wypada dopiero druga dawka szczepienia bo późno się zdecydowałam, pierwszą miałam jak jeszcze nie byłam w ciąży. Też się wahałam czy przyjąć tą drugą ale po rozmowie z ginem zdecydowałam że się zaszczepie a maluszek dostanie przeciwciała no i ciężarne niestety ciężko przechodzą covida więc wolałabym tego uniknąć.

Dziewczyny, która muszą sobie zastrzyki z clexane - czy Wy już macie przed usg potwierdzającym bicie serca refundowane te leki?
Ja z ostatniej wizyty u gina z beta ponad 4 tys i prog35 znowu dostałam receptę 100% płatną.

Mi teraz wypada dopiero druga dawka szczepienia bo późno się zdecydowałam, pierwszą miałam jak jeszcze nie byłam w ciąży. Też się wahałam czy przyjąć tą drugą ale po rozmowie z ginem zdecydowałam że się zaszczepie a maluszek dostanie przeciwciała no i ciężarne niestety ciężko przechodzą covida więc wolałabym tego uniknąć.
ja dostałam od swojej ginekolog, żeby na razie się nie szczepić w związku z poprzednimi poronieniami. Także czekam na drugi trymestr żeby 3 dawkę przyjąć :(

U mnie przy pustym pęcherzyku beta była prawidłowa i prawidłowo rosła. Chociaż lekarz się trochę dziwił, bo raczej osiąga ona wtedy mniejsze wartości i nie rośnie prawidłowo.
Czyli do wizyty u lekarza tak naprawdę nie mam pewności czy rzeczywiście rozwija się fasolka.. być może wcale nie jestem w ciąży. Jeszcze opowiedz właśnie czy miałaś jakieś dolegliwości typowo ciążowe? poroniłaś samoistnie?

reklama
Do góry