Estuś
Moderator
TakRobiłaś z pierwszego moczu?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
TakRobiłaś z pierwszego moczu?
A jesteś pewna że to okres a nie plamienie implantacyjne ?Mój okres trwał dwa dnia pozostałe trzy mam plamienia delikatne. Czy to może jakoś wpłynąć na owulacje taki skąpy okres ? Przynajmniej jak na moje standardy to skąpy
![]()
Oj jestem pewnaA jesteś pewna że to okres a nie plamienie implantacyjne ?
Jeśli faktycznie okres i był słaby to świadczy to o tym że być może endometrium w minionym cyklu było kiepskie. Nie ma wpływu na cykl kolejny.
U mnie było tak: wczoraj z porannego nic, z kolejnego (tak ok. 1h) blada kreska. Dziś z porannego leeeeedwo co na siłę i pod kątem, a z kolejnego (też po godzinie) takie coś - ciemniejsze niż z kolejnego wczorajszego. Tak że może sprawdź jeszcze z aktualnego poziomu bety, bo wydaje mi się, że na takim etapie te kilka godzin robi różnicę i rano jest inne stężenie bety niż dzień wcześniej wieczorem i jeśli dodać do tego objętość moczu po nocy, to może to mieć sens. Takie wytłumaczenie sobie znalazłam dla tych moich testów, bo kompletnie tego nie rozumiem. Aha. I robiłam jeszcze owulacyjne dziś rano i też z drugiego moczu kreska sporo ciemniejsza niż z pierwszego (ale nie tak jak testowa). Ale wczoraj rano nie było jej widać prawie wcale. Chyba zwariuję od tego, bo rano robię test - nie ma ciąży, robię za godzinę - jest ciąża. I wczoraj to samo...
wiesz, mnie po mojej ciąży mimo 5 dniowego mocnego okresu już nic nie zdziwiOj jestem pewnabyły skrzepy ilość normalna krwi chociaż oprócz skrzepów była różowa, ale wydaje mi się ze od kwietnia od usunięcia polipów i endo to mam właśnie takie bardziej z żywa krwią i różowa niż inne
Szczerze mowiac nie wiem. Ostatnio endometrium było grube a po poprzednich biochemicznych miałam okres taki jak zawsze. Biore też acard może to coś pomaga bo póki co ani 1 skrzepa. Pozostaje sie tylko cieszyć, że nie ma bóluMoże endometrium po poprzedniej biochemicznej było jeszcze dość cienkie stad lekki w przebiegu okres ?
Ja właśnie o tobie cały czas pamietamwiesz, mnie po mojej ciąży mimo 5 dniowego mocnego okresu już nic nie zdziwi![]()
Pokaz z dzis i z wczoraj. Generalnie nie ma co porownywac ciemnienia testu ale cos tam ciemniejszy faktycznie powinien byc. Moze nie ma sie co zalamywac jeszczeU mnie to chyba jednak biochemiczna będzie , zrobiłam test i jest tak samo blady jak wczoraj chyba.. :/ . Już nie będę robić testów pójdę w pon na bete i tyle. Okres planowo niby koło środy wiec zobaczymy..
Bo mocz nocny, zbiera się już od godziny wieczornej dnia poprzedniego. Jak rano zrobisz siku, nie pijesz zbyt wiele i zrobisz test dopiero wtedy to stężenie będzie większe - mocz zagęszczony a te kilka h i jednostek bety starszyU mnie było tak: wczoraj z porannego nic, z kolejnego (tak ok. 1h) blada kreska. Dziś z porannego leeeeedwo co na siłę i pod kątem, a z kolejnego (też po godzinie) takie coś - ciemniejsze niż z kolejnego wczorajszego. Tak że może sprawdź jeszcze z aktualnego poziomu bety, bo wydaje mi się, że na takim etapie te kilka godzin robi różnicę i rano jest inne stężenie bety niż dzień wcześniej wieczorem i jeśli dodać do tego objętość moczu po nocy, to może to mieć sens. Takie wytłumaczenie sobie znalazłam dla tych moich testów, bo kompletnie tego nie rozumiem. Aha. I robiłam jeszcze owulacyjne dziś rano i też z drugiego moczu kreska sporo ciemniejsza niż z pierwszego (ale nie tak jak testowa). Ale wczoraj rano nie było jej widać prawie wcale. Chyba zwariuję od tego, bo rano robię test - nie ma ciąży, robię za godzinę - jest ciąża. I wczoraj to samo...![]()
Mnie już nic nie zdziwi bo plamienia plamienia, słabszy okres słabszym ale moj był conajmniej normalny a nawet mocniejszy niż zazwyczaj.Ja właśnie o tobie cały czas pamietammnie trochę zdziwiło to, ze po tych dwóch dniach okresu później były plamienia ale z przezroczystym wodnistym śluzem
może owu będzie jakoś szybciej