reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

wiecie co moj pawel tez marudzi i to od wczoraj w sumie..ale zawsze rano jak sie budzi to tak do 13 jest superowy..tymczasem dzis juz obudzil sie nie w sosie.. i tez wlasnie zasnal ale co chwila poplakuje przez sen i trzeba go pobujac bo spi w bujaczku teraz.

echhh

reklama
Lukasz tez zalicza ostatnio nienajlepsze dni. Choc nocke przespal ladnie i teraz tez juz od godzinki drzemie na balkonie.

Ale obudzil sie o 6 rano i co prawda nie byl marudny i nie wymagal naszej uwagi, ale tak halasliwie skrzeczal do misiow i w ogole wydawal takie przedziwne odglosy, ze za mocno to sobie nie pospalam :dry:

I wpadl dzis w histerie po wlaczeniu odkurzacza, tak ze dopiero cycus go uspokoil :baffled::baffled:

Dziewczyny, i chyba wiosna idzie bo ja sie znowu jak glupia zakochalam w B. :szok::rofl2::sorry2:

No Mój Terrorysta Njuż Sie Wyspał Całe 30 Min Spał I Teraz Bez Mamusi Ani Rusz Więc Idę Spełnić Jego Zachcianki :-) I Moje Terz Poprzytulamy Sie Troszkę To Jest Taki Przytulak Mmmm

Ale Ostatnio Gorzej Znosi Jak Mnie Nie Widzi Płacze Od Razu Cały Czas Musi Mieć Mamę Na Oku;-)

moja o dziwo dzisiaj spała 2godz i to bez mamusi tylko na poczatku mamusia polulała a ostatnio tez płacze jak mnie nie widzi , niechce lezec, tylko siedziec i to prosto a jak mam jej przetłumaczyc ze jest jeszcze za malutka?

słuchajcie może jakies przesilenie wiosenne :crazy: kurcze mój Wiktorek też zaczął marudzić niesamowicie, nawet marudzi i wierci się na rękach przy usypianiu :baffled: jakby wrócił do pierwszych dni życia - cały czas cyca i cyca a i przy cycu się wierdzi i zrzędzi :dry: Teraz zasnął...ciekawe na ile.

magdalenka no u mnie jest to samo marudzi i marudzi może żeczywiście mu zęby idą

Elcia ja ma to samo z kubą siedzaieć tylko chce nawet jak leży podnosi główkę siłuje sie trochę go sadzam na kolanach na chwilkę ale jemu cały czas mało

Tak to jest z naszymi bobasami... Chcą byc doroślejsze niż są z rzeczywistości...

Grzechotka widzę że babyboom wciągnęło Cię na dobre.. :-D:-D:-D

Tak jak mnie... hihihihi... kiedyś byłam troszkę na innym forum ale tam drętwo okropnie było, bleee... Ale od kąd tu trafiłam to czuję się uzależniona. :-D:-D:-D

Dziewczyny super, można na nie liczyc, atmosfera rewelka.... No i w ogóle...

Hmm co do chrzcin to mnie szlag trafia:wściekła/y: Mieliśmy Młodego chrzcić w drugi dzień świąt jak była u mnie rodzinka tylko, że księżulek w tydzień poprzedzający chrzest miał cały czas wyłączony telefon, a jak przyszliśmy na święcenie z koszyczkiem to stwierdził, ze już za późno... Niestety jesteśmy skazani na jego łaskę, albo nie łaskę, bo to jedyny polski ksiądz katolicki w Belfaście... Mogłabym Oliśka ochrzcić w irlandzkim kościele katolickim, ale tam całe dzieci w wodzie zanurzają, a u nas jest za duże ryzyka podłapania infekcji i zapalenia płuc, więc wolę nie ryzykować.
Księżulek w czasie święcenia kazał nam zadzwonić po świętach, że może uda się zorganizować chrzest w tygodniu przed wyjazdem mojej rodzinki... No i co zrobił... Znowu wyłączył telefon i co z tego, że nagrałam mu się na pocztę... Do tej pory nie oddzwonił, a minęły już dwa tygodnie...

My juz jeden spacer mamy dzisiaj zaliczony. Teraz Marcel ucina sobie komara na hustawce a ja (kolejna uzalezniona) oczywiscie sprawdzam co u Was slychac:)

Kasia fajnie ze sobie tyle czasu z Twoim razem spedzicie. Moj to pracuje na okraglo i juz nawet nie pamietam kiedy mial kilka dni wolnego z rzedu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Elcia my tez jeszcze chrzcin nie zrobilismy. Chcialam poczekac z tym az przeprowadzimy sie do nowego domu ale to chyba sie niestety przeciagnie jeszcze troche wiec bede musiala sie wybrac do ksiedza zeby ustalic jakis termin, ale jeszcze nie wiem kiedy:)
U nas na szczescie nie ma problemu drapania:) Albo maly nie smyra sie po twarzy
albo poprostu mamusia umiejetnie obcina;-):-p
Siedziec to Marcel tez oczywiscie by chcial na okraglo. Ale najbardziej lubi jak trzymam go pionowo na rekach i spaceruje po calym domu, on wtedy obserwuje wszystko dookola z ogromnym przejeciem:)

Soida, Viki moj Marcel tez taki marudny i ja tak sobie pomyslalam ze chlopaki moze poprostu sie nieszczesliwie zakochali;-);-) Wiosna przyszla, amorki wisza w powietrzu......

A my dzisiaj poszlismy na kontrolne wazenie. Marcel przytyl 20dag przez ostatni tydzien wiec chyba wszystko wraca do normy:) No i poki co wedlug tej angielskiej skali jest ponad srednia wiec jestem zadowolona, oby tak dalej:)

Kasia fajnie ze sobie tyle czasu z Twoim razem spedzicie. Moj to pracuje na okraglo i juz nawet nie pamietam kiedy mial kilka dni wolnego z rzedu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A ja bym wolała, żeby poszedł do pracy :-p Zajmuje mi kompa cały czas;-) Gra w te swoje idiotyczne gierki, a mnie nosi bo bym sobie na net weszła ;-) Teraz mnie łaskawie wpuścił, bo Mu obiadek podałam, poza tym jest coś w telewizji ;-)
A moje dziecię znowu przycięło komara na sofie i robi takie słodkie minki, że głupia matka non stop podchodzi i Go całuje:-)

reklama
Kasia - heh no to przyjemniaczek z tego księżulka nie ma co :dry:

My właśnie wróciliśmy z późnego spacerku bo wcześniej jakoś wiało a teraz pięnie.
A martwiłam się ze moje szkrabiątko nie "gada" ... no to się rozgadał...rozkrzyczał ...i rozwrzeszczał :sorry2: jak nie śpi to cały czas dźwięki wydaje, najczęściej to jednak krzyczy :dry: ale jak gada to tak słodziutko :blink:

Do góry