reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

No ja 6:45, bo chyba już sama lekarka wiedziała, że każda godzina mi przypasuje, by sprawdzić. Cały czas staram się nie robić nadziei, ale już mam wizję kolejnych 20 lat :) tego nie da się powstrzymać
To będę trzymać mocno kciuki !!! Jutro to ide sama na usg i wizytę bo lepiej znoszę to niż mój narzeczony 🤭 oby 22r był dla nas łaskawy !!!

reklama
Jakbym czytała o sobie..
rok temu w 1cs i od razu się udało tak jak zaplanowaliśmy. Nie zaplanowaliśmy jednak tego ze później poroniłam. Po poronieniu zaczęłam czytać, szukać i korzystać z tego forum no i teraz z całą tą wiedzą i przeżyciami za każdym razem przy korzystaniu z łazienki jest strach..
Mam Luni to samo za każdym razem jak ide się załatwić to przyglądam się z każdej perspektywy czy na pewno żaden kolor się nie zmienił …. Jednak właśnie po przeczytaniu tak wielu historii kobiet podobnych do mojej dostałam ciut nadziei ze może być jeszcze dobrze bo lekarz do którego trafiłam na pierwszym razem od razu postawił wyrok :/

Mam Luni to samo za każdym razem jak ide się załatwić to przyglądam się z każdej perspektywy czy na pewno żaden kolor się nie zmienił …. Jednak właśnie po przeczytaniu tak wielu historii kobiet podobnych do mojej dostałam ciut nadziei ze może być jeszcze dobrze bo lekarz do którego trafiłam na pierwszym razem od razu postawił wyrok :/
Dziewczyny chyba każda tak ma. Ja tak samo notorycznie sprawdzam bieliznę i papier :( Koleżanka mi powiedziała, że przede mną piękne 9 miesięcy, ale przepełnione strachem i niepokojem o zdrowie maluszka i miała 100% racji.

Dziewczyny a czy Wasi ginek. tez maja taki „olewczy „ stosunek do wczesnej ciąży ? Ja poszłam do niej 2 dni przed okresem , jak test wyszedł mi pozytywny , nie zrobiła żadnych badań tylko kazała zrobić betę i czekać do 26.01 . W razie czego kazała mi pisać . To moja piersza ciąża wiec mam pełno obaw i pytań . Jak napisałam do niej z wynikami bety napisała „wczesna ciąża „ i nic więcej . Dziś napisałam o tych lekkich uplawach i swędzeniu odpisała(tutaj cytuje również emotkę jaka wysłała ) „ może to infekcja 🤷‍♀️ „ . Czuje się trochę olewana , albo może już przesadzam …

Dziewczyny a czy Wasi ginek. tez maja taki „olewczy „ stosunek do wczesnej ciąży ? Ja poszłam do niej 2 dni przed okresem , jak test wyszedł mi pozytywny , nie zrobiła żadnych badań tylko kazała zrobić betę i czekać do 26.01 . W razie czego kazała mi pisać . To moja piersza ciąża wiec mam pełno obaw i pytań . Jak napisałam do niej z wynikami bety napisała „wczesna ciąża „ i nic więcej . Dziś napisałam o tych lekkich uplawach i swędzeniu odpisała(tutaj cytuje również emotkę jaka wysłała ) „ może to infekcja 🤷‍♀️ „ . Czuje się trochę olewana , albo może już przesadzam …
Oj zdecydowanie to olewanie wg mnie. Jeżeli chodzi o pierwszą wizytę to nic więcej nie mogła zrobić bo usg faktycznie nic totalnie by nie pokazało. Ale już o uplawach i swędzeniu powinna zaprosić na badanie(nawet jak to infekcja to należy wdrożyć leczenie przecież infekcje tez mogą wpływać na rozwój ciąży) Ja dopiero teraz mam wspaniałego lekarza, serio. Czuje się zaopiekowana na maksa. Wszystko tłumaczy, odpowiada na każde pytania jest ciepły i serdeczny. Polecam poszukać może kogoś innego? W końcu to przez kolejne miesiące będzie twoim lekarzem - fajnie abyś czuła się zaopiekowana i nie bała pytać ☺️

Od siebie mogę polecić zbadanie progesteronu o ile tego jeszcze nie robiłaś. Przy niskich wartościach może się pojawić plamienie. Wtedy lekarz powinien Ci przepisać coś na podniesienie proga (luteinę lub duphaston zapewne)

Przy niskich wartościach może się pojawić plamienie. Wtedy lekarz powinien Ci przepisać coś na podniesienie proga (luteinę lub duphaston zapewne)
a jezeli zadne plamienie nie wystepuje? nie ma wtedy czym sie martwic? Pytam, bo caly czas czytam na roznych forach o progesteronie, ale u mnie nie robia zadnych badan i sama tez nie moge zrobic i nie wiem czy wszystko jest w porzadku?

Hmm wydaję mi się, że w tak wczesnej ciąży i tak za wiele nie mogła nic więcej doradzić. Ja mam tą samą lekarkę od początku, mimo że po pierwszej stracie brak jakiegokolwiek komentarza o przyczynach, czy planie badań nie wspomniała i miałam ochotę zmienić. W trakcie drugiej straty byłam dla weryfikacji u mamy przyjaciółki, ale wiecie jak to jest ze znajomymi. Nie czułam się komfortowo z tym, mimo, że dzięki niej miałam cudowną opiekę w jej dawnym szpitalu. Zostałam u swojej ginekolog i jakoś ufam wiedzy i doświadczeniu.
Moja rada jest taka, że jeśli nie czujesz się komfortowo od początku, gdy pojawią się wątpliowści i problemy to lepiej zmienić niż dodatkowo się męczyć psychicznie

Dziewczyny chyba każda tak ma. Ja tak samo notorycznie sprawdzam bieliznę i papier :( Koleżanka mi powiedziała, że przede mną piękne 9 miesięcy, ale przepełnione strachem i niepokojem o zdrowie maluszka i miała 100% racji.
Tak, ja też cały czas sprawdzam czy aby nic nie ma. Ten strach będzie nam towarzyszył niestety przez całą ciążę :(

reklama
Do góry