reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Jest słabo, bo wszystko idzie z hurtowni bezpośrednio do szpitala dla koroniarzy. Ja miałam powiedzmy szczęście, bo biorę już dawkę lecznicza i też jest problem, ale nie aż taki. A jak masz zalecona heparynę? Do końca? W sensie co do dnia.
No właśnie wiem, że wszystko idzie do szpitali ale trochę mnie też to wkurza bo tak jak my kobiety w ciąży też potrzebujemy ten lek i są osoby,które z innych problemów zdrowotnych muszą brać zastrzyki . To powinni też o tych osobach pomyśleć . No właśnie muszę na następnej wizycie się dopytać do kiedy będę miała brać myślę że do końca ciąży...

reklama
Mi póki co udaje się dostawać, jakby był kryzys to piszcie, o ile tu będą, zawsze można paczkę wysłać [emoji4]
Aha masakra ja nie wiem co będzie dalej... masakra liczę na to że jak trochę ta fala minie to się poprawi chociaż wątpię [emoji849] ja również szukam najpierw na "ktomalek" wtedy obdzwaniam apteki ile w ogóle mają... Teraz w poniedziałek przed połówkowymi odbieram z apteki clexane 3 opakowania bo już mam tam zaczętą receptę . Jedno opakowanie mieli Neoparinu, które odebrałam na początku stycznia i do tej pory żadnej dostawy Neoparinu [emoji17] już jestem zmuszona wziąć clexane chociaż w aptece powiedziała ,że nie ma aż takiej różnicy między Neoparinem a Clexane różnią się bodajże jedną substancją . Już obecnie w ciąży też brałam jedno opakowanie Clexane...nie wiem co to dalej będzie z tą heparyną.

Mi póki co udaje się dostawać, jakby był kryzys to piszcie, o ile tu będą, zawsze można paczkę wysłać
emoji4.png
Dziękuję Kochana 🤗 narazie mam ale co będzie dalej nie wiadomo...a jak dostajesz receptę? Bo ja np. mam tak że moja ginekolog wystawia receptę całoroczną na 5 opakowań ale jak już rozpocznę tą receptę w jednej aptece to też muszę skończyć w tej samej aptece. Zastanawiam się czy jest możliwość że np. w każdej aptece mogłabym wykupić po jednym opakowaniu byłoby łatwiej bo zazwyczaj jak dzwonię to w aptekach mają tylko po jednym opakowaniu ale wtedy musiałaby aż 5 recept osobno wystawić 🤔 a nie wiem czy tak można

Moja Doktor wypisuje mi na mniej opakowań, z reguły ok 2 i wtedy szukam, ale tak jest, że trzeba kupić w jednej, jak się otworzy receptę.
Ja z reguły sprawdzam, gdzie są i tam kupuje i proszę o ew. domówienie, ale staram się trzymać zapas.
Dziękuję Kochana [emoji847] narazie mam ale co będzie dalej nie wiadomo...a jak dostajesz receptę? Bo ja np. mam tak że moja ginekolog wystawia receptę całoroczną na 5 opakowań ale jak już rozpocznę tą receptę w jednej aptece to też muszę skończyć w tej samej aptece. Zastanawiam się czy jest możliwość że np. w każdej aptece mogłabym wykupić po jednym opakowaniu byłoby łatwiej bo zazwyczaj jak dzwonię to w aptekach mają tylko po jednym opakowaniu ale wtedy musiałaby aż 5 recept osobno wystawić [emoji848] a nie wiem czy tak można

Dziękuję Kochana 🤗 narazie mam ale co będzie dalej nie wiadomo...a jak dostajesz receptę? Bo ja np. mam tak że moja ginekolog wystawia receptę całoroczną na 5 opakowań ale jak już rozpocznę tą receptę w jednej aptece to też muszę skończyć w tej samej aptece. Zastanawiam się czy jest możliwość że np. w każdej aptece mogłabym wykupić po jednym opakowaniu byłoby łatwiej bo zazwyczaj jak dzwonię to w aptekach mają tylko po jednym opakowaniu ale wtedy musiałaby aż 5 recept osobno wystawić 🤔 a nie wiem czy tak można
Myślę, że można. Ja jak wyjeżdżałam za granicę i było duże prawdopodobieństwo, że się już nie zobaczymy do końca ciazy to dostałam 3 osobne recepty, właśnie po to żeby nie mieć problemu z dostępnością.

Moja Doktor wypisuje mi na mniej opakowań, z reguły ok 2 i wtedy szukam, ale tak jest, że trzeba kupić w jednej, jak się otworzy receptę.
Ja z reguły sprawdzam, gdzie są i tam kupuje i proszę o ew. domówienie, ale staram się trzymać zapas.
Aaa rozumiem no jest właśnie przez to utrudnienie że trzeba w jednej aptece jak już się otworzy receptę. Tak , tak ja też mam zapas ☺️

Myślę, że można. Ja jak wyjeżdżałam za granicę i było duże prawdopodobieństwo, że się już nie zobaczymy do końca ciazy to dostałam 3 osobne recepty, właśnie po to żeby nie mieć problemu z dostępnością.
Ooo to muszę zapytać mojej ginekolog o to . Zazwyczaj mi wypisuję na 5 opakowań to może chociaż jak na jednej recepcie wypisała by mi 3 a na drugiej 2 opakowania to i tak byłoby o wiele łatwiej.

Dziewczyny... Moj maz zrobil test bo mial wyjechac w delegacje i wyszlo ze ma Covida... Żadnych objawów... Nie wiem co robić.. Zaraz pójdę sama zrobić test czy ja mam.. Ale się boję :( moja kolezanka straciła dziecko przez covida :(

reklama
Dziewczyny... Moj maz zrobil test bo mial wyjechac w delegacje i wyszlo ze ma Covida... Żadnych objawów... Nie wiem co robić.. Zaraz pójdę sama zrobić test czy ja mam.. Ale się boję :( moja kolezanka straciła dziecko przez covida :(
Przede wszystkim postaraj się uspokoić. Zrób test i jak wyjdzie negatywny to jeśli będziesz czuła się bezpieczniej to może wyprowadź się do rodziców na tydzień.

Do góry