reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Atruviell, tak te Lovi mają zaworek i w każdej chwili możesz go sobie ściągnąć i masz kapek. nam on bardzo pod pasował, tym bardziej, ze kiedy go kupowaliśmy nie mieliśmy pewności czy małemu podejdzie i szkoda nam było kasy wydawać na marne. A tu niespodzianka i teraz wiemy, ze kaska sie nie zmarnowała:tak:

reklama
Oooo matko...padam na pysk!
Wiecie co? Do dzis uwazalam ze proporcje ubranek dla dziewczynek i chlpcow sa wyrownane ale zmieniam zdanie - moze w ilosci tak, ale nie w roznorodnosci! Dla chlopcow sa glownie dresiki lub komplety bojowek plus koszyla/t-shirt - a zadnych eleganckich ubran. Dla dziewczynek widzialam przesliczne spodniczki, sukieneczki, i eleganckie, i powazne, i takie modne, i slodkie. Ostatecznie udalo mi sie kupic spodenki z H&M a koszule z 5-10-15. (teraz jest nowa morska kolecja - super i niedrogie). Zdjecia na pewno wkleje po calej 'imprezie'. A sobie nic jeszcze nie kupilam, choc przymierzyla zylion szmat:baffled:
Kasia - kupilam Nuka ( fakt - sliczny)- na czuja bo nie zdarzylam przeczytac waszych postow.Zobaczymy jak sie sprawdzi. Ale bardzo dziekuje za rady.
Nuska - nie fisiuj, nic twojemu maluszkowi nie bedzie a tu sprobuj sie wyluzowac i rozerwac - bo w koncu nie tylko mama jestes ale tez kobieta, zona itp Wybaw sie tam do bialego rana i pokrec obcasem i za mnie.:happy:
Blimka- zgadzam sie z toba w 100% co do szkolnictwa i tych naszych Bolandzkich nieprzygotowanych reform:growl::crazy::rofl2::growl:
Shinead - kolejny BB sen? moj Stasiek ma tylko 74 cm:-)
A co do Allegro udalo mi sie kiedys sprzedac moje buty i kurtki - droga licytacji i dobrze na tym wyszlam:-). A foty robilam na tle moich paneli - wyszlo dobrze. Wiec sie zastanawim dlaczego tak uparlyscie sie na te biale tlo?
A ubranek jeszcze nie sprzedaje bo moje kolezanki porodzily chopakow i teraz ciuszki okrazaja kazde malenstwo po kolei.

Czesc kobitki,ja tez bardzo zaluje ze wczesniej tego forum nie znalazlam jak mialam wiecej czasu .Bo tez bym z wami czesciej popisala a ty nie ma czasu:tak:
U nas pogoda bykla piekna,odebralam Kube za szkoly i mowie ze po obiedzie pojdziemy na spacer a weszlismy do domu patrzymy a za oknem leje:szok:z minuty na minute taka zmiana:szok:
Hruda-a z jakiej czesci zaspy jestes, chodzi mi o ulice bo ja znam zaspe mieszkalam blisko zaspy, kolo cmentarza na <finskich domkach>wiesz gdzie one sa?kurcze ale ten swiat maly:-)

Ale wasze dzieci juz maja uzebienie:szok:moj ani jednego tez codziennie sprawdzam i nic ale moj starszy mial 7,5 miesiaca jak wyszedl pierwszy zab

Ja jestem :-)

Co daje małemu oj dużo rzeczy ;-) jakby tak zrobić liste rzeczy, które już jadł byłaby długa. Ale tak mniej więcej to w ciągu dnia jada:

- 3 x mleczko po 180 ml zagęszcone kaszką lub mleko 2R to jest z kleikiem
- zupke ze słoiczka lub gotowaną przeze mnie :-) już zaczynam mu gotować sama, ale jak chce coś na szybko to idę na gotowizne. Ze słoiczka zje ok 190 g, a gotowanej przeze mnie hmmmm chyba będzie ok 400ml tak mu smakuje :laugh2:
- deserek lub gotuje mu kisie
- jogurcik naturalny z owocami :-)
- chrupki kukurydziane
- pije soczek ok 300ml na dzień

i czasem je z Nami obiad :baffled: tzn. dajemy mu ziemniaczki, ostatnio dałam mu fasolki szparagowej (mamy mrożone owoce i warzywa z domowego ogródka) dziś dałam mu trochę botwinki z ziemniaczkami.

KASIU gratuluje kolejnego ząbka no i wielkiego apetytu Kubusia widać że musi być ciekawy świata że tyle kalorii potrzebuję;-);-)

HRUDA to fakt dziewczynkę można łatwiej ubrać- jest więcej wariantów, po za tym w moim mieście tak naprawde jest tylko kilka sklepów z fajnymi ciuszkami dla dzieci a ceny są w nich takie kosmiczne że szok dlatego ja praktycznie wszystkie ubranka mam z allegro bo jak bym miała wszystko nowe kupić to bym chyba zbankrutowała..

reklama
Majandra kubek bardzo fajny :-)

Asiu oj tak kalorii to on potrzebuje :-) jego drugie imie to "wulkan energii"

Hruda Doris jak fajnie, że tak blisko siebie mieszkacie :-D fajnie chciałabym tez tak.

Do góry