reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2022

Dzielę się moją straszną ulotką:
Zobacz załącznik 1368112

Wchodzisz więc na stronę o leczeniu niepłodności (chyba jesteś tu jednak z JAKIEJŚ przyczyny, rzadziej: jako nastolatka, profilaktycznie...) i pierwsza rzecz, którą widzisz to super zdanie: "Chcę mieć dziecko? Zabieram się za to, gdy jeszcze jest czas!". OMG... w oryginale jeszcze się rymuje.
Więc 25 lat = 15% szans na naturalne poczęcie, ok. 12 % w wieku 35, no i 6-8% w okolicach 42 lat. In vitro: 20% do 37. roku życia.
Co jednak absolutnie nie przeszkadza mi spróbować... skoro mimo wszystko lekarze tak radzą.
Moja mama pracuje w szpitalu i w zeszłym roku mieli pacjentkę, która urodziła dziecko mając 53 lata. To był wprawdzie rekord szpitala, ale pacjentki około 40-45 roku życia to jest codzienność :) jak byłam w ciąży i poszłam tam na wizytę to usłyszałam "taka młodziutka a już będzie mieć dziecko". Tendencja ewidentnie się przesuwa, z resztą czemu się dziwić skoro większość dziewczyn mając 25 lat dopiero kończy edukację i zaczyna szukać stałej pracy. Dlatego nie ma co się przejmować statystyką sprzed wojny :D

reklama
Zrobiłam sobie tescik by sprawdzić czy utrzymuje się jeszcze beta z zastrzyku i choć na tym etapie zawsze była już biel (podany w zeszły piątek) to jednak wciąż dodatni 🤣

😁

Załączniki

• IMG_20220211_100730.jpg
    IMG_20220211_100730.jpg
    150,8 KB · Wyświetleń: 112
Moja mama pracuje w szpitalu i w zeszłym roku mieli pacjentkę, która urodziła dziecko mając 53 lata. To był wprawdzie rekord szpitala, ale pacjentki około 40-45 roku życia to jest codzienność :) jak byłam w ciąży i poszłam tam na wizytę to usłyszałam "taka młodziutka a już będzie mieć dziecko". Tendencja ewidentnie się przesuwa, z resztą czemu się dziwić skoro większość dziewczyn mając 25 lat dopiero kończy edukację i zaczyna szukać stałej pracy. Dlatego nie ma co się przejmować statystyką sprzed wojny :D

Ale tu chyba chodzi po prostu o poziom AMH, który no maleje z wiekiem i edukacja czy czasy wojny nie mają tu nic do rzeczy

Ostatnia edycja:
Witam Was wszystkich serdecznie 😉 ja dzisiaj złamałam swoje postanowienie i zatestowałam rano, niestety nic dobrego nie wyszło 😔😒 ale tłumaczę sobie, że to za wcześnie ? bo dzisiaj by wypadało dopiero 11 dni po owu. A jutro wychodzi 14 dni po zastrzyku ovitrelle więc mam zamiar iść na betę dla pewności. Ech dzisiaj od rana boli mnie brzuch więc chyba sprawa będzie jasna i walentynki nie będą tak cudownie zaskakujące jak mi się wydawało.
Chyba jednak będę musiała iść do tej apteki i wykupić receptę na tabletki anty i zastrzyki przeciwzakrzepowe na ten cykl. A tak bardzo chciałam tego uniknąć 😒

Życzę wszystkim pięknego dnia 🍀

Mój podany w czwartek i też jeszcze mnie nie opuścił[emoji2272] Ale mam nadzieję, że to jego ostatnie podrygi i za chwilę ustąpi miejsca prawilnej kreseczce[emoji41]
Zrobiłam sobie tescik by sprawdzić czy utrzymuje się jeszcze beta z zastrzyku i choć na tym etapie zawsze była już biel (podany w zeszły piątek) to jednak wciąż dodatni [emoji1787]
IMG_20220211_102142.jpeg

reklama
Różnie to bywa zależy od tego jak się widzi swoją przyszłość. Zauważyłam, że moi znajomi zresztą tak jak ja szybko założyli rodziny. Wśród moich znajomych średnio w wieku 21-24 lata pojawiło się pierwsze dziecko. Fajnie urodzić wcześnie ma się wtedy po 40stce drugą młodość fajnie też urodzić później wtedy się ma dłużej młodość, a w wieku dojrzałym ma się już wszystko poukładane a nie wszystko na raz 🙆‍♂️ ja np kończę V rok studiów i moje życie ostatnimi czasy wygląda jak cyrk 🤣

Do góry