• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Laparoskopia

L

Lebkuchen_mum

Gość
Hej 🦢
Wkrótce będę miała swoją 1 laparoskopię (bardzo prawdopodobna endometrioza). Usuną zrosty, torbiel 3x2,6 cm i zrobią drożność jajowodów.

🌼 Jak się czułyście po zabiegu?
🌼 Czy miesiączka przyszła w terminie?
🌼 Jak szybko wróciłyście do normalnej sprawności?
🌼 Jak ból oraz jakie środki przeciwbolowe stosowałyście?
🌼 Ile po zabiegu mogłyście podjąć starania i który cykl był szczęśliwy po operacji?

reklama
Na drugi dzień po zabiegu nienza bardzo, z powodu narkozy, sam brzuch itp nie bolał.
Z racji tego, ze laparo robi się w chyba od 5dc do któregoś tam to najpierw przyszły po zabiegu płodne.
Miesiączka przyszła jak w zegarku.
Do sprawności wróciłam od razu praktycznie na drugi dzień ( niekiedy kobiety nie maja nawet zwolnienia na dłużej i normalnie wracają do codziennych obowiązków).
Leków przeciwbólowych nie brałam żadnych bo nic nie bolało.
Lekarz dał zielone światło do starań po ustaniu krwawienia po zabiegu czyli jeszcze w tym samym cyklu. Chociaż z tego co słyszałam to większość każe czekać 1 cykl

Na drugi dzień po zabiegu nienza bardzo, z powodu narkozy, sam brzuch itp nie bolał.
Z racji tego, ze laparo robi się w chyba od 5dc do któregoś tam to najpierw przyszły po zabiegu płodne.
Miesiączka przyszła jak w zegarku.
Do sprawności wróciłam od razu praktycznie na drugi dzień ( niekiedy kobiety nie maja nawet zwolnienia na dłużej i normalnie wracają do codziennych obowiązków).
Leków przeciwbólowych nie brałam żadnych bo nic nie bolało.
Lekarz dał zielone światło do starań po ustaniu krwawienia po zabiegu czyli jeszcze w tym samym cyklu. Chociaż z tego co słyszałam to większość każe czekać 1 cykl
Ja mam zabieg w dni okołoowulacyjne. Akurat wtedy był termin inaczej miałabym czekać kolejny miesiąc ale lekarz stwierdził że to nic.

Hej, ja jestem świezo po laparoskopii tylko u mnie przeszla w laparotomie, czyli normalne otwarcie. Operacje mialam w pt, usuneli mi 2 torbiele i czesc zrostow ( bylo ich bardzo duzo, czesc zostala). Ogolne samopoczucie jest ok - troche boli, pewnie ze wzgledu na ilosc wycietych zrostow. Droznosci mi nie robili, bo pol roku temu mialam robiona a po drugie nie bylo tam zadnyvh zrostow. Mamy miesiac sie wstrzymac od staran - to takie min.zeby wszystko sie moglo wygoic.
Hej [emoji3085]
Wkrótce będę miała swoją 1 laparoskopię (bardzo prawdopodobna endometrioza). Usuną zrosty, torbiel 3x2,6 cm i zrobią drożność jajowodów.

[emoji272] Jak się czułyście po zabiegu?
[emoji272] Czy miesiączka przyszła w terminie?
[emoji272] Jak szybko wróciłyście do normalnej sprawności?
[emoji272] Jak ból oraz jakie środki przeciwbolowe stosowałyście?
[emoji272] Ile po zabiegu mogłyście podjąć starania i który cykl był szczęśliwy po operacji?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry