Hej jestem Ola lat 27 w maju będzie rok jak się staramy i nic co miesiąc miesiaczka . Staram się o pierwsze dziecko gdybym wiedziała wcześniej że to takie trudne..

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej! Chorujecie na coś? Zaczęliście już jakaś diagnostykę czy na razie czekacie?Hej jestem Ola lat 27 w maju będzie rok jak się staramy i nic co miesiąc miesiaczka . Staram się o pierwsze dziecko gdybym wiedziała wcześniej że to takie trudne..![]()
Hej w lipcu będziemy w pl i będziemy robić wszystkie badania.Hej! Chorujecie na coś? Zaczęliście już jakaś diagnostykę czy na razie czekacie?
Ale po co chcesz w 34 dniu cyklu brać progesteron? Skoro spodziewasz się miesiączki i nie jesteś w ciąży to on właśnie powinien spaść, żebyś dostała tego okresu.U mnie 34 dc, miesiączka już powinna być, raz człowiek nie kontrolował owulacji i takie cyrki
Martwi mnie to że jakby progesteron nie rósł, piersi ani nie rosna ani nie bolą...
Zastanawiam się czy nie zacząć brać duphastonu.
Nowy lekarz mowil żeby odstawić, ale teraz się zastanawiam czy nie wziąć jak już tak pozny dzień cyklu, co myślicie ?
HejHej jestem Ola lat 27 w maju będzie rok jak się staramy i nic co miesiąc miesiaczka . Staram się o pierwsze dziecko gdybym wiedziała wcześniej że to takie trudne..![]()
A robiłaś testy owulacyjne?Hej w lipcu będziemy w pl i będziemy robić wszystkie badania.
Tak jak pisałam wyżej, nie wiem kiedy miałam owulacje - nie robilam testów, ani nie mierzyłam temperatury, bo możliwe bardzo ze miałam przesunięta. W 30 dc, bardzo bolał mnie jajnik, więc może owu była aż tak późno ? - nie wiem .Ale po co chcesz w 34 dniu cyklu brać progesteron? Skoro spodziewasz się miesiączki i nie jesteś w ciąży to on właśnie powinien spaść, żebyś dostała tego okresu.
Tak jak pisałam wyżej, nie wiem kiedy miałam owulacje - nie robilam testów, ani nie mierzyłam temperatury, bo możliwe bardzo ze miałam przesunięta. W 30 dc, bardzo bolał mnie jajnik, więc może owu była aż tak późno ? - nie wiem .
Współżyłam więc w ciąży mogę być.
Ale nawet jeżeli ta owulacja była dopiero tak późno, to zwykle już czułam bol piersi