reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
u mnie teraz też taki sluz jest a wcześniej miałam taki mleczny, biały...ja oszaleje...ale nie ma opcji przecież żeby mieć kolejna owulacje bez wcześniejszego okresu...
Ja już tez nie wiem o co chodzi… tez nie ma opcji żeby test wyszedł negatywny a jednak ciąża była ( zrobiony kiedy okres się spóźnia) średnio wierze w takie cuda.. nie boli mnie podbrzusze, chwilami tak ciągnie albo zakłuje jeden jajnik lub drugi i to tyle. Mam okres od 11 roku życia i takich cyrków jeszcze nie miałam.

Ja się czuje bardzo dziwnie ostatnio… całymi dniami bym spała, po pracy to w ogóle zdarza mi się zasnąć bez obiadu. Od piątku jakieś osłabienie mnie dopadło i czuje, że zaraz znowu zasnę. Mój mąż twierdzi że pewnie owulacja mi się przesunęła. Cycki bolą mnie okrutnie, nawet stanika nie zakładam. Eh to życie 😂
@Nel331 przykro mi 💔🥺 ale jak nie ten cykl to następny, nie ma innej opcji 😘

Kurczę No nigdy nie miałam tak, żeby 32 dc dopiero była owulacja.. brałam clo i myślałam ze będzie mniej więcej w terminie.. w dodatku ten okropny ból dwa tygodnie temu, gdzie nie mogłam chodzić, to myślałam ze już po 😞 tym bardziej ze na testach owu kreski bledly 😞 nie wiem już..
wiesz co, powiem Ci tak - lepiej monitorować u gina niż robić te testy. Ja odpuściłam, bo tylko głowa się nakręcała..

Ja się czuje bardzo dziwnie ostatnio… całymi dniami bym spała, po pracy to w ogóle zdarza mi się zasnąć bez obiadu. Od piątku jakieś osłabienie mnie dopadło i czuje, że zaraz znowu zasnę. Mój mąż twierdzi że pewnie owulacja mi się przesunęła. Cycki bolą mnie okrutnie, nawet stanika nie zakładam. Eh to życie 😂
@Nel331 przykro mi 💔🥺 ale jak nie ten cykl to następny, nie ma innej opcji 😘
Ja już nie wierze w to. Nie mam siły do tęgi po prostu. Może zdecydujemy się na te badania immunologiczne, może w ogóle odpuścimy. To za dużo nas kosztuje 😞

wiesz co, powiem Ci tak - lepiej monitorować u gina niż robić te testy. Ja odpuściłam, bo tylko głowa się nakręcała..
Ja monitorowała bo testy miałam zawsze negatywne a owu była. Ale od stycznia gin kazał mi brać na przemian co cykl lamette lub clo i powiedział ze nie muszę przychodzić na monitoring..

Ja monitorowała bo testy miałam zawsze negatywne a owu była. Ale od stycznia gin kazał mi brać na przemian co cykl lamette lub clo i powiedział ze nie muszę przychodzić na monitoring..
Branie leków na stymulację i nie chodzenie na monitoring to słaby pomysł... a nie podglądałaś po owulacji co się dzieje? Może zrobiła się torbiel? Mi przez torbiele z niepęknietych pęcherzyków nie przychodziły okresy.

Cześć dziewczyny mam problem a mianowicie odkąd zaczęliśmy starać się o dziecko po owulacji mam plamienie nie duże ale jednak jest byłam u gin twierdzi żeby się nie przejmować ale mija już pare między a ono dalej jest a ciąży nie ma🤷‍♀️ Czy któraś z was miała podobny przypadek ? Co robić zmienić gin? Nalegać na znalezienie przyczyny.?
Jeśli wiesz kiedy masz owulacje sprawdź 7-8 dni po owulacji progesteron. Może jest za niski i masz niedomogę lutealną.

Jeśli wiesz kiedy masz owulacje sprawdź 7-8 dni po owulacji progesteron. Może jest za niski i masz niedomogę lutealną.
Właśnie o tym samym myślałam 🙋🏼‍♀️ Jak byłam ostatnio u gin twierdziła ze pęcherzyk ładny dominujący 21mm podobno obydwa jajniki tez są ładne 🙋🏼‍♀️ Spróbuje zrobić w tym tyg progesteron 🙋🏼‍♀️

reklama
Hej, wracam na grupę po chwilowej nieobecności. Myślałam, że już nie będę musiała. Ten cykl dał mi poczucie pewności, że się uda... już nawet zaczęłam obserwować listopadowe mamy 2022 ;) niestety... poprzedni cykl mi się rozregulował. Trwał 40 dni, chociaż standardowo mam około 31. Pół cyklu zmagałam się z infekcją, więc prób praktycznie nie było. W tym cyklu przywitaliśmy w rodzinie pieska, więc dni do owulacji mi przeleciały w tempie ekspresowym, przypomniałam sobie o nich i zrobiłam owulaka. Tłusty, jak nigdy. Potem kilka dni najlepszych seksów. 6 dni po owu plamienie brązowe, ból cyców, metaliczny posmak. Pewność, że się udało. Potem 2 negatywne testy i plamienie utrzymujące się do dzisiaj, czyli do 1 dnia kolejnego cyklu. Dzisiaj jest 11 dni od owulacji. Mój organizm chyba bardzo walczy, żeby tej ciąży jednak nie było.

Do góry