B
B206
Gość
Ja jak się dowiedziałam o mutacji zbadałam homocysteine było 9.8, miesiąc później po zmianie na wersję metylowana już 7.5a jeszcze takie pytanie: czy przy tej mutacji badałaś poziom homocysteiny?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja jak się dowiedziałam o mutacji zbadałam homocysteine było 9.8, miesiąc później po zmianie na wersję metylowana już 7.5a jeszcze takie pytanie: czy przy tej mutacji badałaś poziom homocysteiny?
Mam koleżankę, która strasznie się tym przejmowała właśnie - że mąż ma już córkę z pierwszego związku, a oni razem dzieci nie mają... Ale lekarze byli nieugięci - badać muszę się oboje bez wyjątków ;-) I doszli do wniosku, że to kwestia słabej kompatybilności Oo... Dziecko udało się dopiero po 5 latach, po in vitro. To znaczy pierwsze. Drugie przyszło zaraz potem, naturalnie z zaskoczenia i bardzo kompatybilnieOn ma już dwoje dzieci z pierwszą żoną, więc przyjmuję, że z nim jest ok, chyba że też z wiekiem mu się pogorszyło, bo jednak faceci się też starzeją, a nie tylko kobiety jak to mówią.
Bezdzietno lambadziarskie życie![]()
No właśnie mam podobnie...Lekarze wręcz chcieliby usłyszeć ode mnie, że jakaś ciąża była, bo takie pary, które od 7 lat żyją razem, a ciąży nie miały, komplikują im sprawę... :-/ Ale chyba nic na to nie poradzę...no ja np przez 21 miesięcy nigdy, przenigdy nie mialam nawet kawałka ciąży, jakiejś osranej bety chociaż z 6. Wiem, że tracenie ciąży skutkuje tym samym - brakiem dziecka, ale tak bardzo bym chciała wiedzieć, ze coś jednak może zaskoczyć... a tu nic
no ja np przez 21 miesięcy nigdy, przenigdy nie mialam nawet kawałka ciąży, jakiejś osranej bety chociaż z 6. Wiem, że tracenie ciąży skutkuje tym samym - brakiem dziecka, ale tak bardzo bym chciała wiedzieć, ze coś jednak może zaskoczyć... a tu nic
No więc tak ... nie ma sprawiedliwości...
No, to dokładnie co ja dziś usłyszałam od tej lekarki zajmującej się niepłodnością: no, ale przynajmniej pani zachodzi. No fakt, jak 9mc nie zachodziłam, a za pierwszym razem szybko się udało to faktycznie czułam inny rodzaj frustracji i w czułam się w to co czują wszystkie dziewczyny które wcale nie zachodząNo właśnie mam podobnie...Lekarze wręcz chcieliby usłyszeć ode mnie, że jakaś ciąża była, bo takie pary, które od 7 lat żyją razem, a ciąży nie miały, komplikują im sprawę... :-/ Ale chyba nic na to nie poradzę...
Ja tez mam mutacje MTHFR (A1298C) i mój gin powiedział, ze wystarczy ze będę brała prenatal unoMój ginekolog poleca naturell i ten łykam.
Do tej pory łykałam dawkę 400 plus w mama dha 200 metylowanego i 200 zwykłego.Teraz łykam 800 metylowanego plus dalej mama dha
Ale o ile się nie mylę prenatal uno ma właśnie metylowana formę kwasu foliowegoJa tez mam mutacje MTHFR (A1298C) i mój gin powiedział, ze wystarczy ze będę brała prenatal uno![]()
Przeczytałam „z piwem i FUJARAMI od rana na ławce”i se myśle gdzie Ty kobieto mieszkasz, ze chłopy kuśki na ławkach w biały dzień wyciągają, haha
![]()
Dziewczyny macie chyba dni płodneJa też tak przeczytałamdopiero Ty mnie uświadomiłaś, że źle
![]()
Ja tez mam mutacje MTHFR (A1298C) i mój gin powiedział, ze wystarczy ze będę brała prenatal uno [emoji2372]
Przeszłam 3 poronienia. Nie ryzykuje randomowych zaleceń tylko słucham lekarzy, którzy się specjalizują w niepłodności. Dawki supli dobrał mi lekarz, który zajmuje się trudnymi przypadkami. I mimo, że leczenie prowadzi mi ktoś inny to suplementacje i wszelkie zalecenia mające zmniejszyć ryzyko kolejnego poronienia, mam od niego i tego się trzymam. Ale mam świadomość, że mnóstwo lekarzy ma te mutacje w nosie i nie przywiązuje do nich uwagi i dziewczyny z powodzeniem zachodzą w ciążę i je donoszą. Ja niestety nie więc robię tyle ile mogę