reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki II połowa 2021

Witajcie moje drogie panie i wszystkiego najlepszego z okazji naszego swieta 💗

U mnie 7 dc i nie zwiekszam metforminy. Co chce zwiekszyc nawet o pol tabletki to mam mega mdlosci i wymioty. Wczoraj wzielam pol wiecej i teraz ledwo jade do pracy... ehhh
W kwietniu powtarzam krzywa cukrowa i insulinowa po 8 miesiacach...zobaczymy ale jakos nie czuje aby byla poprawa mimo diety i leków...
ja też jestem ciekawa jak u mnie wygląda krzywa Robiłam 28.12, a metformine biorę dobry miesiąc takze za wcześnie na sprawdzanie jeszcze a już mnie korci..

reklama
A u mnie jakieś plamienie brazowe dzisiaj od rana także chyba powtórka sprzed dwóch miesięcy i coś się rozkręca...Test bialy także to tylko teraz formalność 😢

Hej. Kochane kobietki Wszystkiego dobrego ❤️ Przede wszystkim siły, wytrwałości i II kreseczek❤️
U mnie po 4 dniach spóźnienia, po cichu i bez bólu zaczął się bardzo skąpy okres. Mój organizm robi sobie ze mnie żarty. Pierwszy raz w życiu tyle czasu spóźnił mi się okres. Żebym sobie zrobiła cień nadziei.
Fizycznie nie czuje praktycznie nic. Psychicznie jestem skończona.
Będę rozmawiać z mężem o badaniach immunologicznych ale nie wiem czy mam na to sile i fundusze na ten moment.

Wszystkiego najlepszego kobietki 🤍 trochę mnie mniej w tym miesiącu bo czułam za duża presję i tak mam że zamykam się w swojej bezpiecznej przestrzeni jak ślimak w swojej skorupce 🥺 ja aktualnie 15 dc, dzisiaj mam monitoring ale w 11 dc pęcherzyk 12 mm a endo 10 mm. Mega się jaram olejem z wiesiołka to jaki mam śluz to jest jakiś kosmos 🤩 ogólnie w tym miesiącu przestałam robić nawet owulacji jak szalona, opieram się tylko na monitoringu i sprawdzam śluz, co ma być to będzie - my z mężem jesteśmy gotowi na dziecko, ciekawe czy dziecko jest gotowe na nas 🤔😊

Hej. Kochane kobietki Wszystkiego dobrego ❤️ Przede wszystkim siły, wytrwałości i II kreseczek❤️
U mnie po 4 dniach spóźnienia, po cichu i bez bólu zaczął się bardzo skąpy okres. Mój organizm robi sobie ze mnie żarty. Pierwszy raz w życiu tyle czasu spóźnił mi się okres. Żebym sobie zrobiła cień nadziei.
Fizycznie nie czuje praktycznie nic. Psychicznie jestem skończona.
Będę rozmawiać z mężem o badaniach immunologicznych ale nie wiem czy mam na to sile i fundusze na ten moment.
Hej! Moj okres spoznia sie juz 3 dzien. Dzisiaj lekko cos czuję jakby zaraz mial byc. U mnie chyba stres bo zaraz nowa praca, wojna i chyba dlatego bo test bialy wczoraj

Wszystkiego najlepszego kobietki 🤍 trochę mnie mniej w tym miesiącu bo czułam za duża presję i tak mam że zamykam się w swojej bezpiecznej przestrzeni jak ślimak w swojej skorupce 🥺 ja aktualnie 15 dc, dzisiaj mam monitoring ale w 11 dc pęcherzyk 12 mm a endo 10 mm. Mega się jaram olejem z wiesiołka to jaki mam śluz to jest jakiś kosmos 🤩 ogólnie w tym miesiącu przestałam robić nawet owulacji jak szalona, opieram się tylko na monitoringu i sprawdzam śluz, co ma być to będzie - my z mężem jesteśmy gotowi na dziecko, ciekawe czy dziecko jest gotowe na nas 🤔😊
Też mam dziś monitoring, 10dc. Mam nadzieję,
że już jakiś pęcherzyk rośnie i endo też będzie ładne. 😊 życzę owocnych starań. 😉

reklama
Jako że w pierwszym wątku o staraniach 2021 panuje wg wielu osób niefajna atmosfera i wprost zostało napisane że jeśli coś nam nie pasuje to dowidzenia…. tu wątek dla nowo starających się o pierwsze, drugie i kolejne dziecko i wszystkich tych które starają się już chwilę ale chciałyby dołączyć :)
Mam nadzieje że zakładając nowy wątek uda się nam poznać, wspierać i doczekać ciąży i porodu.

Proszę rozmawiajmy w miłej atmosferze, bez kółka wzajemnej adoracji, pamiętając tak jak każda może mieć swoje odmienne zdanie, tak każda zobowiązana jest do szacunku dla osób z którymi dyskutuje :)

Ja zacznę - Kasia, lat 30, w trakcie starań o drugiego bobasa, z pierwszym jeszcze przy piersi.

Jako że w pierwszym wątku o staraniach 2021 panuje wg wielu osób niefajna atmosfera i wprost zostało napisane że jeśli coś nam nie pasuje to dowidzenia…. tu wątek dla nowo starających się o pierwsze, drugie i kolejne dziecko i wszystkich tych które starają się już chwilę ale chciałyby dołączyć :)
Mam nadzieje że zakładając nowy wątek uda się nam poznać, wspierać i doczekać ciąży i porodu.

Proszę rozmawiajmy w miłej atmosferze, bez kółka wzajemnej adoracji, pamiętając tak jak każda może mieć swoje odmienne zdanie, tak każda zobowiązana jest do szacunku dla osób z którymi dyskutuje :)

Ja zacznę - Kasia, lat 30, w trakcie starań o drugiego bobasa, z pierwszym jeszcze przy piersi.
Hej :)
Jestem Ania mam 26 lat, z partnerem staramay się o bobasa.
W zeszłym miesiącu współżyliśmy w dzień owulacje, do dziś zauważyłam strasznie nabrzmiałe piersi i częste nudności. Dzis rano wystąpiło niewielkie plamienie (lekko różowate)
Jutro mam planowaną miesiączkę. I znowu nic z tego pewnie 😑

Do góry