reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Cześć dziewczynki!
Wczoraj mnie nie było, bo pojechałyśmy z Basieńką do mojej siostry i Haneczki. Dziewczynki się wybawiły,a my poplotkowałyśmy:tak: Fajnie, że nie musze cały czas siedzieć w domu sama, jutro Anka przyjeżdża do mnie:happy: Moja córeczka wprost uwielbia ciocię-przychodziła do nas prawie codziennie, jak Basia się urodziła przez 4 miesiące (aż do własnego porodu;-))
Wczoraj wieczorem chcieliśmy z M zrobić sobie romantyczne "spotkanie małżonków":biggrin2:-oczywiście w domku, ale jak nie urok...:no: Mała budziła się co chwilę i cały czas płakała, więc nici z naszych planów:dry: Już nastawiliśmy się na ciężką noc, a ona obudziła się tylko raz o 3 na mleczko, a później dopiero o 7:szok: Także nie wiem o co jej chodziło-chciała troszeczkę poprzeszkadzać rodzicom;-)

Anetka-witam ponownie!!!:happy: Często Twój M wyjeżdża do Warszawy, ale dobrze, że tym razem tylko na jeden dzień:tak:
Agnieszka-tak.... Straszna pogoda wczoraj wieczorem nas zaskoczyła-akurat wracaliśmy samochodem do domu podczas burzy i gradobicia:dry:
Kadia-u nas też tak szybko wyszły zęby, ale teraz już dwa miesiące przerwy i nic nie widać-dalej 8:baffled:
Anielap-a Ty gdzie się podziewasz? Przecież wieczory samotne...:-p
Pusia-jak nocka minęła?:blink:

reklama
Anetko gratulasy co swoje to swoje mieszkanko nawet najmniejsze:tak: no i parapetówka bedzie:-D;-):-D Zuzia ostatnio bardzo grzeczna jest, chyba wie że ja sie teraz musze babcia i domem zajmowac bardzo samodzielna sie zrobiła:tak: szkoda że pogoda sie zepsuła bo nie bedzie mogła dzisiaj ganiac po podwórku:tak: wiecie tak sobie pomyślałam że może w długi majowy wekend udałoby sie nam spotkac w Zoo? no o ile pogoda dopisze? co wy na to?:-)

U nas kolejna nocka do du....
Kacper budził się co chwilę o tak od 3 stwierdził ze jest wyspany i jakoś do 4 gadał aż w końcu mu sie znudziło i sie obudził . Po cycku nie chciał usnąć więc wyprawiliśmy tatusia na o 6 do pracy i tak po 6 usnął i obudził sie po 7. Teraz leży na bujaczu i gada .
Chyba Kacperkowi zęby idą bo górna jedynka tak jak by zaczynała sie przebijać tzn dziąsła twarde i tak jakoś biało na dziąsełku... może dlatego taki maruda z niego. Powiedzcie jakich żeli używacie na ząbkowanie ??

No a tak w ogóle to dzień dobry

Mam nadzieje że na basenie Kapselek nie będzie marudził

Wrzucilam mlodego do wyrka i chyba spi.....bo przedtem pol godziny cyrku bylo....dzis nad wyraz sprawnie wylazi z lozka...i ja go wkladam a on wylazi i sie do mnei cieszy...glupolek moj maly :-D.....wlozylam z powrotem szczebelki....nie ma tak dobrze :-p
Często Twój M wyjeżdża do Warszawy, ale dobrze, że tym razem tylko na jeden dzień:tak:
A no czesto KASIU niestety - jak nie sluzbowo, to w sprawach..hmmmm "rodzinnych" :sorry2:

Anetko gratulasy co swoje to swoje mieszkanko nawet najmniejsze:tak: no i parapetówka bedzie:-D;-):-D Zuzia ostatnio bardzo grzeczna jest, chyba wie że ja sie teraz musze babcia i domem zajmowac bardzo samodzielna sie zrobiła:tak: szkoda że pogoda sie zepsuła bo nie bedzie mogła dzisiaj ganiac po podwórku:tak: wiecie tak sobie pomyślałam że może w długi majowy wekend udałoby sie nam spotkac w Zoo? no o ile pogoda dopisze? co wy na to?:-)
Dzieki kochana.......nasze m chyba nie bedzie takie najmniejsze, wiec w ogole cool ;-) Ciesze sie ze corcia jest taka dzielna. A jak mamusia Twoja?
Co do weekendu majowego to jeszcze nie wiem co bedziemy robic....ale na spotkanko sie oczywiscie pisze, wiec jesli tylko sie da to :tak::tak::tak:

Powiedzcie jakich żeli używacie na ząbkowanie ??
Wspolczuje nocki.......wyglada na to ze to faktycznie zabki. Ja uzywam Dentinoxu.

ANETKO jeszcze nie pracuję, w poniedziałek mam w Krakowie podpisanie umowy i do pracy od wtorku ;-) ale nie mam coś ochoty pisać :rolleyes2: taki milczek ze mnie coś :sorry2:
gratuluję prawie waszego już mieszkanka :tak: podobnie jak u Pusi, my z Maćkiem mocno marzymy o własnym m :tak: i mam nadzieję, że powrót do ZG ułatwi nam zdobycie mieszkania ;-) za 2 m2 w ZG, tutaj masz tylko 1 :szok:

PUSIU my na ząbkowanie mamy takie specjalne smarowidło (wg przepisu pediatry). Super znieczula, ulga dosłownie po kilku sekundach ;-) normalnie jak to znieczulenie u dentysty, ale krócej działające ;-) czego nie posmarujesz, tego nie znieczulisz :-D przetestowaliśmy już na sobie :tak: Antonek dzięki temu jakoś znosi ząbkowe pobudki ;-)

powinnam się pakować, ale za cholerę nie mogę się do tego zmobilizować :sorry2: tłumaczę sobie, ze nie mam w co się pakować :laugh2: i pewnie czeka mnie dłuuuuuga noc, bo jutro ok. 14 zostawiam Wrocław :rolleyes2:

ANIELA jak ZUzula ????

witam dzis mi jest bardzo, bardzo źle, zycie jest do d.........i niesprawiedliwe! ale o tym napisze jak sie uspokoje!

Maksiowy wyszły trzy 5 jakos tak bezobjawowo, wogóle przestawił mi się ze spaniem. musze go chyba z rana budzić bo za długo spi a potem długo buszuje.
Pogoda do bani ech tam.

Jutro n bilans dwulatka:)

Halo....Wrocławianki.......a gdzie Wy sie podziewacie???? :dry:
Mojemu dziecku cos w tej lepetynce sie poprzestawialo.......Dzis w nocy tez nie chcial jesc......ale nie bylo tak milo jak poprzednio ze zaraz spal.......darł sie jak opętany :szok: Głupol jeden maly...........miałam ochote cichaczem wymknac sie z kolderka w jakies odludne, spokojne miejsce :zawstydzona/y::sorry2:
Ja nie wiem czy mu to mleko nie pasuje (kupilam Nan waniliowy)..........no ale wieczorem to samo zjadl normalnie.......
Az wstyd sie przyznac, ale rano wrzasnelam na niego :zawstydzona/y:.....i wypil mleko....a do tego pospalismy do 9 :dry:
Widze ze terapia wstrzasowa potrzebna :sorry2:

GINGEROS - ojjj widze ze cos pokrecilam....bo wydawalo mi sie ze to w ten poniedzialek podpisywalas umowe :sorry2:
A z tymi mieszkaniami to widze rozboj w bialy dzien.....zeby takie roznice w cenach byly :baffled: O cenach w W-wie nie wspomne.....
Juz po 14......wiec macham Ci na pozegnanie :tak:
BETI - slonko, co sie dzieje? :-(Moze jak sie wyzalisz to bedzie ci lepiej? Ja chetnie wyslucham.....A jak tam po dzisiejszym bilansie?
ANIELAP - przywoluje Cie do porzadku!!!! Gdzie sie podziewasz, bo sie martwic zaczynam....
PUSIU - jak wczoraj na baseniku bylo? I jak noc minela?

Halo....Wrocławianki.......a gdzie Wy sie podziewacie???? :dry:
Mojemu dziecku cos w tej lepetynce sie poprzestawialo.......Dzis w nocy tez nie chcial jesc......ale nie bylo tak milo jak poprzednio ze zaraz spal.......darł sie jak opętany :szok: Głupol jeden maly...........miałam ochote cichaczem wymknac sie z kolderka w jakies odludne, spokojne miejsce :zawstydzona/y::sorry2:
Ja nie wiem czy mu to mleko nie pasuje (kupilam Nan waniliowy)..........no ale wieczorem to samo zjadl normalnie.......
Az wstyd sie przyznac, ale rano wrzasnelam na niego :zawstydzona/y:.....i wypil mleko....a do tego pospalismy do 9 :dry:
Widze ze terapia wstrzasowa potrzebna :sorry2:

GINGEROS - ojjj widze ze cos pokrecilam....bo wydawalo mi sie ze to w ten poniedzialek podpisywalas umowe :sorry2:
A z tymi mieszkaniami to widze rozboj w bialy dzien.....zeby takie roznice w cenach byly :baffled: O cenach w W-wie nie wspomne.....
Juz po 14......wiec macham Ci na pozegnanie :tak:
BETI - slonko, co sie dzieje? :-(Moze jak sie wyzalisz to bedzie ci lepiej? Ja chetnie wyslucham.....A jak tam po dzisiejszym bilansie?
ANIELAP - przywoluje Cie do porzadku!!!! Gdzie sie podziewasz, bo sie martwic zaczynam....
PUSIU - jak wczoraj na baseniku bylo? I jak noc minela?

u nas LIPAAAA nocka więc nawet nie warto o niej pisac :-:)baffled::angry::wściekła/y:.

Dziś Mąż wybiera się na imprezę z pracy (pierwszy raz od kiedy byłam w ciąży i urodziłam więc trochę biedak zasiedział sie w domku :-D;-)). Zapytał mnie czy może iść :tak: więc ja dobra żona powiedziałam OKI :-D:-D.

Na basenie było superr Kacper kolejny raz zanurkował i nawet nie zapłakał. Pływał prawie sam. Na rączkach ma rękawki a w pieluchę pani wsadziła takie coś co unosi tyłeczek nad woda i czasem puszczałam go i sie unosił. Jak super oddycha jak się lekko zanurzą mu usta to fajnie zaciska a potem nabiera powietrza superrr

czesc wszystkim, widze że cos frekwencja podupada to nie dobrze:tak:Gingeros wszystko sie powoli jakoś poukłada a jest jakis cel np. mieszkanie w ZG warto wic pojechac do tego Krakowa a poza tym w Krakowie ładnie jest:tak:Anetko moja mam w sumie bez wiekszych zmian, martwi mnie tylko jej kondycja psychiczna nie za bardzo chce jeść stroni od ludzi, z jednej strony ją rozumiem bo zawsze człowiek jest sam w swojej chorobie ale z drugiej strony nie mozna sie tak zachowywać bo jak sie komus wygadasz wyżalisz to jest lepiej:tak::tak: Anielap gdzie ty się podziewasz?????? Ceny mieszkań oszalałyyyyyyyyyyyyyy:szok::tak:A moja Zuzia katar jakis znowu ma:wściekła/y:i jestem zła na męża bo ostatnio wziął ją na dwór bez czapki a wiało i juz widać rezultaty:wściekła/y::angry::baffled:a w nocy kto bedzie wstawał ???JA!!!

reklama
Hej!
Podczytuje Was po troszkę ale goście mi się zjechali i cholerka czasu brak i siły...
Jutro już chyba wyjeżdzaja wiec wróce do Was czym predzej.
Dziekuję za pamięć. Bardzo to miłe.
Pozdrawiam!!!​

Do góry