reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

a jakie soczki przecierowe dajecie maluchom?

Ja daje małemu Bobo Frut lub BoboVita. A wypija na dzień ok 300ml :dry: ostatnio bardzo chce mu sie pić, ale czytałam, że to ze względu na ząbkowanie.

Monia18 mi tesciowa powiedziala ze wystarczy zoltko ugotowac i jej rozgniesc.Ale mozesz je podawac z innymi rzeczami.Wejdz sobie w temat "gdy juz mleko nie wystarcza"tam dziewczyny podaja jak podawac rozne smakolyki i kiedy.

Ja podaję małemu żółtko w zupce. Próbowałam mu podać samo np z masełkiem, ale pluł nim :sorry2::baffled:

Dziewczyny dzisiaj pierwszy raz od porodu (karmię jeszcze piersią) dostałam @ ale taka jakaś dziwna tzn tak jakoś mało tego:dry::sorry2: a jak było u Was?.

Ale Ci dobrze!!!!! :-( A mnie na szczęście się w końcu unormowało jak przed ciążą tzn co 28 dni i @ trwa ok 3 dni :laugh2:
Ze mnie to lecialo jak z kranu:-D
mialam bardzo obfitą i trwala o 1 dzień dlużej niż zawsze:wściekła/y:

Mnie to po porodzie leciało 7 tygodni :szok::szok: i to też jak z kranu, a pod konic wyleciało coś jakby drugie łóżysko :szok:

No to wklejam
to dzisiejszy spacer

Free image hosting by http://www.holdthatpic.com -- Free Online Image Hosting!
Dawid, siedział tak dobre 15 minut :tak:

Majka

Ale słodziak!!!!!! A to zdjęcie jak siedzi przeurocze!!!!! :laugh2::laugh2::laugh2:

Kuba teraz mi siedzi na kolanach i jęczy "mama mama mama" idziemy spać, hmmm tzn on idzie bo jesr maruda. A coś mi się zdaje, że wróciła infekcja wczoraj i dziś jedziemy na syropku Eurespal, Tantum Verde do gardełka bo coś troszku kaszle.

29 kwietnia idziemy na szczepionke i boję się, aby mały na pewno był zdrowy.

Aaaaa Atru zapomniałam napisać w PW rodziłam SN:laugh2::laugh2::laugh2:

Oka uciekam wpadne jak synuś uśnie.

reklama
My też poranne ptaszki tylko jeszcze jestem na etapie, że za nim kompa włączę to jeszcze coś porobię w domciu:tak:
Widzę, ze na tapetę poszła @- u nas jeszcze ani widu ani słychu i aż sie boje, bo jak już dostane to będzie konkret:dry:
Później poczytam sobie jeszcze wasze posty a teraz jeszcze obowiązków ciąg dalszy.Grunt to sie przywitać z babeczkami:-):-):-D:-D

Mnie to po porodzie leciało 7 tygodni :szok::szok: i to też jak z kranu, a pod konic wyleciało coś jakby drugie łóżysko :szok:
po porodzie tez tak mialam ale miesiąc temu moja @ byla bardziej obfita niż zwykle no i tak jak napisalam prędzej trwala o jeden dzień dlużej tzn. zamiast 5 to trwala 6dni:wściekła/y:

Ja tez się witam:tak:
Bartek śpi już,Olka MiniMini ogląda a ja czytam

ania138-Majka z Dawidem są strasznie do siebie podobni:tak:
U mnie już na odwrót,Olka do męża a synuś do mnie:laugh2:

Dobra idę dalej czytać dopóki spi:-D

JA też się witam.
U mnie @ trwała ( jak mozna wogóle tak napisac) jeden dzień. Była bardzo dziwna, prawie wcale, a może to nie była @ . Ja też karmię, boje się , że mnie zaleje jak pojedziemy na weekend do Ustki i będę wtedy cały czas leżec w wyrku,:szok: O nie:no::no::no::no::no::no:

Przez te ząbkowanie chyba nauczyłam Dudka spac przy mnie:szok::szok::szok:, teraz mamy przechlapane. Ale on tak strasznie płakał a przy mnie sie uspokajał:tak::tak::tak::tak::tak::tak:.

no udało się wszystko nadrobić ale Wy macie tępo dziewczyny zostawić Was tylko na pare godzin:-):-)
Stasiek jest pod opieką neurologopedy, psychologa i lekarza rehabilitacji, bo dostał skierowanie do ośrodka wczesnej interwencji (od pediatry, kiedy miał 6 tygodni po zdiagnozowowaniu zaburzeń centralnego układu nerwowego) a tam jest taki "pakiecik". Tam tez chodzi na rehabilitację, ale zapewniaja najwyzej dwa razy w miesiacu, wiec chodzimy tez prywatnie.
Wizyta wyszla dzis swietnie, Stas ma lekkie obnizenie napiecia miesniowego w żuchwie, przez co czesto niedomyka buźki. Poza tym "zasób" słów, kontaktowość i umiejętność rozpoznawania desygnatów nazw na szóstkę :).
Swietnie że Twój mały się taaaaaaaaak fajnie rozwija - pewnie jesteś dumna jak cholerka:tak::tak:

Czyż by allegro? bo ja to trochę nałogowiec jestem jeśli chodzi o te licytacje :zawstydzona/y::tak:

oj tak jestem uzależniona!!!!!!!!!! bez allegro nie mogę żyć P to już nawet nie komentuje jak widzi kolejny przelew:-):-) a właśnie przed wczoraj licytowałam te krzesełko do kąpieli co tak polecałyście no i niestety przegrałam ale nie ma tego złego bo wczoraj udało mi się wygrać:-):-) kupiłam używane bo 100 zl to dal mnie za dużo a tak to zapłaciłam tylko 42zl:-D

U nas zmienilo sie to, ze Amanda umie robic papa i kosi kosi(oczywiscie po swojemu).Prawie tez siedzi sama.Ohh tyle by opowiadac...
pozdrawiam wszystkie!

No to jestem pod wrażeniem papa kisi kisi:laugh2::laugh2: GRATULUJE

My wczoraj byliśmy na szczepieniu- ale się wkurzyłam!!!!!!!!!!!!
szczepiłam małą szczepionką firmy PENTAXIM i się dowiedziałam że została ona wstrzymana i nie wiadomo kiedy znów wróci do obiegu- supe i tak już mieliśmy opóźnione szczepienie więc nie mogła już dłużej czekać i musiałam zaryzykować i podać inna firmę:baffled:
przy okazji Pani doktor zważyła i zmierzyła Julę i tak moja malutka ma 68cm i 7,5kg i tak sobie myślę że chyba będzie taka jak mamusia tzn niziutka;-);-)
Pani doktor zauważyła też że idzie nam górna prawa jedynka i że zaraz się przebije- ja w sumie tam nic nie widzę ale ok.
Dzisiaj znowu mam 2 zmianę więc pewnie jutro z rana czeka mnie kolejna godzina na nadrobienie zaległości z BB

U mnie @ jeszcze sie nie pojawila i wiecie co, wcale mi jej nie brakuje :-)

W srode bylismy na szczepieniu i pani doktor mowila nam o zoltku. Mam zaczac je podawac Patrykowi 2 ryzy w tygodniu i nie wtedy kiedy miesko.

Agulka no wlasnie mamy chyba ten sam problem. Patrykowi zaczely wychodzic gorne zabki i strasznie wieczorami marudzil wiec spal z nami i wczoraj nie chcial sam zasnac w lozeczku. Mam nadzieje, ze to chwilowy problem

Ja tez witam was wszystkie bardzo goraco.

Nocka minela nawet spokojnie.Naomi wstala juz po 6:dry:nie dal brzdac pospac.

Dlamnie to troche dziwne ze niektore z was jeszcze nie dostaly @.Myslalam ze ja dostaje sie do 3 dni po porodzie i pozniej jest normalnie.Ale widac sie mylilam i nie wszedzie pisza cos z prawda.

reklama
Witam się przedpołudniowo. Wyprawiłam Kubę z babcią na spacer, a Tymo śpi już od dłuższego czasu więc nie wiem ile mam czasu dla BB, ale pewnie niewiele, więc przechodzę do rzeczy:

a jakie soczki przecierowe dajecie maluchom?

Ja także kupuję z Bobo Fruta, bo ostatnio tylko takie mogę dostać. Ale są smaczne i w sumie nie drogie.

No własnie wszystkie piszą że pierwsza@ jest bardziej obfita a u mnie już się skończyło to pewnie nie @ ale jak nie @ to co:szok::szok::szok:?
Może plamienie związane z owulacją..?:baffled:

WITAJCIE PO DLUUUUUGIEJ PRZERWIE!!!!

Przeprowadzilismy sie i wkoncu doczekalam sie internetu!!!Juz mnie rozsadzalo od srodka :) Nie ma szans zebym Was nadrobila!Ale bede juz na biezaco!Wkoncu!
U nas zmienilo sie to, ze Amanda umie robic papa i kosi kosi(oczywiscie po swojemu).Prawie tez siedzi sama.Ohh tyle by opowiadac...
pozdrawiam wszystkie!

Witaj, Larciu! No to super, że już po przeprowadzce. Ależ Amanda zrobiła postępy, gratulacje!:tak:

widze że nadal nikogo niema:-( ale z was spiochy:-D
ide więc porobić troche porządków no i wkońcu może wyprasuje tą sterte prania w koszu:tak:a tak mi sie nie chce od samego rana już mam lenia:zawstydzona/y:

Ok ide uspać Mateuszka i zabieram się do roboty:crazy:

Ja jestem już od 7:00 rano przy kompie, ale niestety - znowu coś się posypało. Jeszcze chwila i wyląduje za oknem. Jestem wściekła i pożarłam się ze ślubnym, bo mnie to już wkurza. Grzebie i grzebie w tym kompie, i ciągle coś jest nie tak:wściekła/y:. A jak dzwonię, żeby mi powiedział, co mam zrobić, to wyjeżdża z tekstem że on nie wie, że nie ma czasu i takie tam. A po chwili dzwoni sam, żebym zrobiła to czy tamto. Na koniec wysłał z pracy kolegę, żeby mi przywiózł lapka:sorry2::sorry2: Pewnie ma mnie za potwora (tzn. ten kolega:blink:).

Do góry