Papillonek1980
Fanka BB :)
O ile ktoś ma plan, żeby w ogóle karać.Bicie to bicie. Każdy klaps, nawet ten lekki to PRZEMOC. Kara nie narusza nietykalności cielesnej.
Ja tam wolę bez.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
O ile ktoś ma plan, żeby w ogóle karać.Bicie to bicie. Każdy klaps, nawet ten lekki to PRZEMOC. Kara nie narusza nietykalności cielesnej.
O ile ktoś ma plan, żeby w ogóle karać.
Ja tam wolę bez
Dziewczyny czytałam wasze wpisy czując ulgę że moje dziecko jest grzeczne. Dzisiaj w zlobku dowiedziałam się, że gryzie inne dzieci, pytanie brzmi. Co teraz?
A pytałaś panią/ciocię co się działo przed gryzieniem?Dziewczyny czytałam wasze wpisy czując ulgę że moje dziecko jest grzeczne. Dzisiaj w zlobku dowiedziałam się, że gryzie inne dzieci, pytanie brzmi. Co teraz?
A nie masz możliwości poprosić o rozmowę telefoniczną? Albo chociaż za pomocą np. mwssengera?Wyszły przech chwilą wszystkie 4rki i nie było problemu.
No właśnie problem jest taki, że jak odbieram małego to już nie ma jego cioci, tak samo jak go zaprowadzam, bo one pracują tylko od 8-16, a on jest od 7 do 17 :/
Teraz głęboki wdech i uspokój się. Moja 3 letnia córka gryzie w samoobronie, kiedy ktoś jej przeszkadza, kiedy ktoś jej zagraża, kiedy chce coś zabrać czy zabrał. Niestety na pewno etapie rozwoju to o tyle napiszę normalne, że jest wyrazem jakiejś emocji frustracji, czy gniewu, może złości. Ważny jest kontekst i niestety uczenie, że tak niemozna, podpowiedzenie innego sposobu reagowania i reakcja dorosłego od razu, w trakcie wydarzenia a nawet zareagowanie tuż przed. Zapytaj o kontekst wydarzenia. Dziecko się zmienia i uczy, niestety tych złych zachowań też. Myślę, że szybko się z tym uporacie.Dziewczyny czytałam wasze wpisy czując ulgę że moje dziecko jest grzeczne. Dzisiaj w zlobku dowiedziałam się, że gryzie inne dzieci, pytanie brzmi. Co teraz?