reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

To miłe że uznali jej reklamacje , moja przyjaciółka nie miała co reklamować , bo czasem przesadzała z ilością pakowanych zakupów do wózka , wiec nie dziwne że nie wytrzymał .. no ale jak nie miała samochodu.. to co miała zrobić a zakupy musza być ..

reklama
Hej!
Dziś oglądałam w sklepie "na żywo" wózeczek Roan Marita. I wrażenia całkiem pozytywne, ale od początku. Przy innych wózkach sprawia wrażenie ogromnego i masywnego , ale też ciężkiego.Ale wcale tak nie jest. Za to po pierwszym kontakcie okazuje się że jest mięciutki , lekko się buja i jest fajnie amortyzwoany ( a nasze chodniki :baffled:), nawet nie jest specjalnie ciężki ( bez dzdzi oczywiście). Fajnie wykończony , dobrej jakości materiał, wszystko zrobione dokładnie.

Ja jestem niewysoka więc dla mnie wydaje sie dość duży , pewnie że wolałabym malutki zgrabniutki wózeczek z elagancką gondolą , ale ciekawe w czym zimą wolałby jeździć mój kilkumiesięczny synek :baffled:

Poanalizowałam sobie w domu i doszłam do takich przemyśleń: - dzidza rodzi się we wrześniu i zaczyna być zimno więc pewnie szybko do spacerówki się nie przesiądzie - czyli duża gondola na +.
Po drugie będzie chłopiec , mój mąż jest wysoki i duży jego bracia jeszcz więksi , nie łudzę się że będzie kruszynek i żeby nie było że w połowie zimy się dzidziuś w kombinezonie do wózka nie mieści.
Po trzecie wózek ma duże , pomowane koła , na zimę ( śnieg, błoto) to dobry pomysł. Poza tym mój mąż twierdzi że im większe koła tym łatwiej się prowadzi ( ja tam nie wiem :blink:).

Pasujem mi też że wózek jest wysoki więc żeby coś poprawić przy dziusiu czy go wyjąć wystarczy podejść i już ma się maleństwo na swojej wysokości.

Aha czytałam na forach że ma głośną budkę , pani w sklepie przy mnie składała , błyskawicznie, jedną ręką i słychać było tylko kilka tyknięć jakby przeskakiwała na plastikowych ząbka , żaden hałas to nie był napewno . Ma też fajnie obniżaną rączkę.

Jak narazie to mój lider, muszę jeszcze zobaczyć Bartatinę.

Jeśli ktoś robił rozeznanie w innych modelach wózeczków niech koiecznie napisze!

A ja dzisiaj zrobiłam pierwszy zakup dla córeczki:-) Znalazłam mój ulubiony sklep z ciuszkami dla maluchów i zakochałam się w majtusiach z falbanami;)
Y. stwierdził,ze zaszalejemy na miesiąc przez porodem, więc poradziłam mu żeby poszedł w odosobnione miejsce i puknął się w czambo... ja już teraz poruszam się z gracją średniej wielkości wozu pancernego.....
No,ale jak sobie chce to będzie sam latał :tak:
A to kupiłam ja sama :-):-):-)

biała_damo widzę że i ty przymierzasz się do wózka moich marzeń:-)
ja swój już mam w domciu stoi zawinięty we folię w piwnicy i czeka na swój czas:-)

Sanya - ale śliczności .. szalej kochana .. zawsze cos potem mozesz w necie zamówić .. ja ostatnio będąc w arkadii nabyłam ręcznik ( taki z kapturkiem ) zielony i termometr do wody , też zielony .. ale w markecie a nie w żadnym smyku, bo tam taki sam był droższy

sanya- cudne peciulki:-):-) ehhh też chętnie bym poszalała, ale po julce tyle mam ciuszków, że i tak pewnie wszystkiego nie zdążę malutkiej założyć...

A ja dziś byłam w komisie meblowym i nabylismy łóżeczko turystyczne ( takie jak Ewa pokazywała ) firmy baby ono za całe 40zł .. z moskitierą .. wygląda jak nowe .. obok w sklepie takie samo nowe za 196zł ...

Graco maja piekne wozki ale niektore modele to naprawde porazka.
Ja wybierajac spacerowke myslalam o graco i PegPerego. Pani w sklepie na Solidarnosci przekonala mnie do PP, zwracajac uwage na slabe kola w Graco.
Moj kuzyn kupil niedawno spacerowke Graco Mosaic - totalny niewypal. Gwarancja nie obejmuje np kol ( najczesciej wlasnie z nimi jest problem). Budka nie chroni przed niczym - ani sloncem ani deszczem.:no: Prowizorka! Wozek ma tak plytkie siedzisko, raz mialam okazje przewiezc nim Gabrysie i dziecko mi pierwszy raz w zyciu zjechalo z wozka (przy pokonywaniu kraweznika) i prawie bym jej nozke zlamala :szok: dziecko musi byc zawsze zapiete i wisi na cienkim pasku w kroku. Kola na sliskiej powierzchni - np w marketach, przestaja sie krecic, caly ciezar wozka trzeba wiec pchac :szok: Zona kuzyna wiec ciagle go tak pcha, sam odglos pchania mnie zawsze przeraza, nie mowiac jak ona sie meczy. Dodam ze ona ciagle te kolka konserwuje zgodnie z zaleceniami z instrukcji.

Takze mimo iz to spacerowka to przestrzegam przed Graco, sprawdzcie dobrze wybrany model zanim sie zdecydujecie na jego zakup. Podobno niektore ich modele sa udane.

Ja mialam lozeczko turystyczne z tej firmy i sprawdzalo sie swietnie.

Dziewczyny prosze doradzcie mi jakis gleboki wozek - podobaja mi sie gondole quinny na stelazu 3-kolowym ale nie wiem czy te 3 kolowce sa bezpieczne. Slyszalam ze przy 2 dzieci sie je odradza bo starsze dziecko zagladajac do wozka moze go przewrocic :szok: Moze i to prawda....Czy macie jakies doswiadczenia z 3kolowcami?

reklama
Karina - ja byłam strasznie " najarana " na quinny ... ale : gondola jest strasznie mała - moim zdaniem i z opinii innych .. w spacerówce nie rozkładają sie siedziska na płasko .. i tak szczerze jakos mi sie odwidziało ..ale przeszukaj cały wątek , któraś z dziewczyn pisała że ma quinny speedy i jest bardzo zadowolona :)) Poszukaj
No i pani własnie z solidarności nazwała ten wózek poprostu gadżetem ( chodziło jej konkretnie o buzza) co do wóziów na trzech kołach to znam sporo osób które takie maja i są zadowolone .. i sama mam taki w planach..

A co do tego łózeczka to bardzo się z niego cieszę , no bo za taką kase .. jeszcze jakiś leżaczek jak upoluje to napewno kupie

Do góry