reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2022

reklama
Nie wiem, czy wg waszego oka jestem staraczka, wg mojego niewatpliwie tak dlugo dojzewalo we mnie chec bycia mama..., ktorą duzo osob w moim zyciu chcialo wymusić, a do czego doszlam sama...bo ja bylam niechvianym dzieckiem... jakie to wszystko trudne...

Ja tak samo, nie mam tutaj tak dostepnosci, w Uk zyje od 9 lat, co sobie zrobie, to mam, jak bylam w PL bylam jeszcze na takim etpie, ze sie nie staram , ale jak bylam u gina to nic nie widzial zadnych przeciwskazan do ciazy...
Nie masz dostępu do leczenia w UK? A jeśli zejdziesz w ciążę?
Ja też nie mieszkam w Polsce i z ubezpieczeniem też bywa niełatwo... ale na razie mam. Z tym, że ja już jestem po dłuższych staraniach i za miesiąc podchodzę do IVF.

A wiesz może dokladnie z czym się to wiąże?
Ja nie, ale może któraś z dziewczyn napisze :)
Jedyne co zaobserwowałam u siebie, to ja praktycznie zawsze miałam wynik TSH przy górnej normie (tj. koło 4, nie więcej), natomiast wtedy, kiedy dowiedziałam się o ciąży (po 3 latach starań) to miałam jeden jedyny raz poniżej 2. Zatem myślę, że coś w tym jest :)
Nawet teraz miałam to w normie, ale powiedziałam lekarzowi, że się staram o ciążę, to dostałam na zbicie małą dawkę hormonu do przyjmowania (25mg)

Wiesz, nie wiem czy to normalne, bo pol roku sie bujamy i nic , nie wiem czy jestesmy niecierpliwi, czy cos nie tak z nami , i jak m okres to znowu że noe pyklo i zniesmaczeni oboje, wiem, ze noe powinno tak byc bo ludzie staraja sie latam, a noe miesiacami
Rzeczywiście, pół roku to jeszcze nie tak dużo, to raz. A dwa - same wyniki hormonów (jakich?) to dopiero wstępny etap... Jest wiele innych czynników.

reklama
Nie masz dostępu do leczenia w UK? A jeśli zejdziesz w ciążę?
Ja też nie mieszkam w Polsce i z ubezpieczeniem też bywa niełatwo... ale na razie mam. Z tym, że ja już jestem po dłuższych staraniach i za miesiąc podchodzę do IVF.
Oczywiscie , mam ubezpieczenie w Angli, sek w tym ze tu sluzba zdrowia ma wywalone, wg nich do 12 tyg to.nie jest dziecko, a ja do twgo etapi nawet.nie doszlam ale chorowalam tu na nerki konkretnie kamice i zaliczylam zabieg, angole nie uznaja ciąży do 12 tyg

Do góry