reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

imiona dla naszych pociech;-)

Ja także patrzę przede wszystkim na brzmienie imienia ale też nie chciałabym aby połowe dziewczynek z przedszkola nie nosiła tego samego:-D. Dlatego musi być to ładne imię no i oczywiście żeby dziecko nie miało w przyszłoście pretensji do rodziców (ale nie zawsze da się tego uniknąć;-))

reklama
Ja też zaznajamiam się ze znaczeniem imion ale tak jak z horoskopami - nie przywiązuję do nich wagi i za chwilę już nawet nie pamiętam co czytałam :-D
dla mnie ważne brzmienie i jak się komponuje z nazwiskiem, i tak jak na razie niezmiennie u mnie:IGA KONSTANCJA
to drugie imię wśród moich koleżanek budzi mieszane reakcje, ale mi nie dość że się podoba to jeszcze ma duże znaczenie i w końcy to drugie a nie pierwsze ;-)
A z chłopcem, no cóż nie mam pomysłu, może Igor, moi chłopacy nie spieszą się z wymyślaniem a im zostawiłam to zadanie :-)

Konstancja kojarzy mi się z 3 Muszkieterami:)
Czarna chce Kornelię, ta znowu z Anią z Zielonego Wzgórza:)

Poczytalam sobie znaczenie imienia dla mojej coreczki jak ja bede miala
i coraz bardziej mi soe to imie podoba hihihi

OLIWIA - Kobieta o tym imieniu jest dostoja , pogodna , sprawiedliwa , Lubi pracowac i tworzyc , bardzo uzdolniona artystycznie .Niestety nie przepada za dziecmi,
to jednak umie zadbac o meza i dom .

o tych dzieciach tylko jest gorsze ale nie wszystko sie zawsze spelnia hihiihih

Dorotka ja mam siostrzenice Oliwie i z nią ten opis nic sie nie zgadza:-D
ppatqa moja Niki miała byc Natalką:tak: a le sis przekreciła imię i tak juz zostało:-D
Kaka a mi Hania z Rumcajsem:-p

witam wszystkich!
u mnie jeśli bedzie dziewczynka to będzie Zofia Magdalena choć będe próbować żeby była Sofia Magdalena ale nie wiadomo czy urzędnik się zgodzi a co się ma chłopca to strasznie ciężko mi się zdecydować bo prawie każde imię ktore mi sie podoba jest już w najbliższej rodzinie i nie chce dublować i robić zamieszania....:-)

Trili najpier się wytłumacze:-p nie chodzi mi o to ze Zofia to brzydkie imię ale mi osobiście niepodchodzą do gustu takie stare imiona (M chrzesnica ma tak na imię;-)) natomiast Sofia jak najbardziej. :-p a najbardziej Magdalena:-p(moja imienniczka:-D)

reklama
w sumie chciałam dać na pamiątkę po mojej ukochanej babci ale chiałam tak trochę zmodyfikować zeby nie było idealnie tak samo tylko ze ci urzędnicy są różni i czasem nie chcą sie zgodzić

Do góry