reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2022

Ja to stwierdzam, że mam pecha do lekarzy co kolejny to lepszy 🤦🏻‍♀️😂 narazie jestem umówiona do lekarza z polecenia i idę do niego w środę zobaczymy co mi powie
Koniecznie daj znać co powiedział 😁 powiedzenia!

Twoje wyniki nie wskazujący na IO, bo żeby stwierdzić IO musiałabyś mieć wyższy wskaźnik homa (są kalkulatory homa na internecie, masz w normie).
A twoje insuliny po obciążeniu też są w miarę ok. Po godzinie nie przekracza 50,więc super, a po 2 h powinni być poniżej 30,to tu masz lekko za dużą.
Ogólnie dobry ginekolog od niepłodności pewnie by ci przepisał małą dawkę metforminy, a endokrynolog, który nie patrzy pod kątem niepłodności powie że te wyniki są ok :)
Dzięki!
Co do estradiolu to nie mam pojęcia, sama chętnie się dowiem
A co do prolaktyny to ja polecam Ashwagande i chyba dziewczyny polecały niepokalanek. Ale u mnie sprawdziła się Ashwaganda. Wiem że że czasem potrzebne są leki na zbicie prolaktyny, same suple mogą nie wystarczyć
Jaką dzienną dawkę ashwagandy bierzesz?

reklama
Cześć 😊 Staramy się o dziecko od 1,5 roku. W kazdym cyklu robię testy i jak dotąd wszystkie negatywne. Dziś szliśmy na urodziny (wiadomo %😉) więc zrobiłam test bo tez dziś powinnam dostać okres, którego nie ma. Wynik odczytany po 5 minutach zgodnie z ulotka negatywny. Po około 4-5h zerknelam na niego a tam bladzioch. Wiem, że nie odczytuje się testów po czasie z ulotki, ale też naczytałam się historii dziewczyn, którym tak wyszła ciąża. Dodam, że każdy mój negatywny test nadal jest negatywny. Nic nie pojawiło się po czasie. Oprócz tego. Jakie macie doświadczenia z takimi testami po czasie z ulotki?

Ten test jest negatywny

Dziewczyny jak myślicie , jeśli dla zobrazowania wczoraj o 7 rano wyłapałam Pik na teście, a współżyliśmy dziś rano( a wczoraj nie) to jest ok (Zakładajac że owulacja była)?

Dziewczyny jak myślicie , jeśli dla zobrazowania wczoraj o 7 rano wyłapałam Pik na teście, a współżyliśmy dziś rano( a wczoraj nie) to jest ok (Zakładajac że owulacja była)?
Jak jest pik na teście to jest średnio od 24 do 72 h na zapłodnienie. Ba! W jednym z cykli w których się nie starslismy, współżyliśmy zaraz po okresie i zaszlam w ciaze. Akurat biochemiczna ale teraz diagnozuje. Ja jestem zeolennuczka aby czesvuej bylo przed bo znam wiele przypadków ze testy i samopoczucie czy nawet temperatura iszukiwaly. Plemnik moze dlugo przeżyć i czekać 😉

Jak jest pik na teście to jest średnio od 24 do 72 h na zapłodnienie. Ba! W jednym z cykli w których się nie starslismy, współżyliśmy zaraz po okresie i zaszlam w ciaze. Akurat biochemiczna ale teraz diagnozuje. Ja jestem zeolennuczka aby czesvuej bylo przed bo znam wiele przypadków ze testy i samopoczucie czy nawet temperatura iszukiwaly. Plemnik moze dlugo przeżyć

Jak jest pik na teście to jest średnio od 24 do 72 h na zapłodnienie. Ba! W jednym z cykli w których się nie starslismy, współżyliśmy zaraz po okresie i zaszlam w ciaze. Akurat biochemiczna ale teraz diagnozuje. Ja jestem zeolennuczka aby czesvuej bylo przed bo znam wiele przypadków ze testy i samopoczucie czy nawet temperatura iszukiwaly. Plemnik moze dlugo przeżyć i czekać 😉
Oki, to dobra wiadomość 😊

reklama
Do góry