reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witajcie!
Mam 36 lat. Już się tu kiedyś udzielałam podczas pierwszej procedury.
Tydzień temu (8.08) miałam transfer świeżego zarodka 5.1.1. To była moja 4 procedura z której uzyskaliśmy jeden tak dobry zarodek jak nigdy wcześniej. Drugi zarodek nie przetrwał.
Tak strasznie liczę na ten który jest we mnie 🥺 Czasem pobolewa/ćmi mnie lekko brzuch i nie wiem czy to dobry znak czy mój organizm odrzuca kropka 😔

Na początku prawie w ogóle nie rosły i były tylko 3, 2 dni przed punkcja było 6 pęcherzyków. Z czego udało się wydobyć 5 komórek w tym 4 niedojrzałe.
Mi z tej procedury pobrali 6 komórek. Z tego 2 niedojrzałe a 2 zdegenerowane, 2 zapłodniali i uzyskaliśmy najlepszej jakości zarodek.
Brałaś jakieś suplementy?
Bo ja tak: Ovarin, koenzym Q10 200mg, l karnityna, l arganina, wit. C, D, E, selen, magnez i cynk, kwasy omega (tabletki + 1 łyżka oleju lnianego na wieczór)
Ważna jest dieta jadłam dużo ryb (szprotki, śledzie, dorsze, pstrągi), orzechy, migdały i białko (polecam jogurty skyr). Poza tym 4 miesiące korzystałam z akupunktury.
Myślę że to wszystko miało wpływ na jakość zarodka. Pytanie czy będę w ciąży to się okaże za parę dni 😉

Ostatnia edycja:
Witajcie!
Tydzień temu (8.08) miałam transfer świeżego zarodka 5.1.1. To była moja 4 procedura z której uzyskaliśmy jeden tak dobry zarodek jak nigdy wcześniej. Drugi zarodek nie przetrwał.
Tak strasznie liczę na ten który jest we mnie 🥺 Czasem pobolewa/ćmi mnie lekko brzuch i nie wiem czy to dobry znak czy mój organizm odrzuca kropka 😔
Kiedy Beta ? 🥰

Witajcie!
Zrób betę jutro. Już powinna być dodatnia. Nad pobolewaniami nie ma co dywagowac, mogą świadczyć i o zagniezdzeniu i o nadchodzącym okresie. Beta prawdę powie.

Zrób betę jutro. Już powinna być dodatnia. Nad pobolewaniami nie ma co dywagowac, mogą świadczyć i o zagniezdzeniu i o nadchodzącym okresie. Beta prawdę powie.
Jutro już by wyszła? Nie za wcześnie? Dziś jest 7dpt. Myślałam o piątku bo jak się nie uda to przechoruje to w weekend 🥺

reklama
Do góry