ForgetMeeNot
Fanka BB :)
CudownieDziewczyny jestem po USG, wszystko wyglada pięknieciąża 5t6d czyli prawie idealnie tak jak wyliczyłam, za 2 tygodnie kolejne USG, mam nadzieje,ze juz z serduszkiem

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
CudownieDziewczyny jestem po USG, wszystko wyglada pięknieciąża 5t6d czyli prawie idealnie tak jak wyliczyłam, za 2 tygodnie kolejne USG, mam nadzieje,ze juz z serduszkiem
dobrze wiedziećA i możecie się śmiać, ale znowu działa mój niezawodny sposób z 1 ciąży, chodzenie po domu z zatyczkami z papieru toaletowego wciśniętymi do nosaWiem, brzmi głupio. Ale działa, nic nie czuje i mogę w miarę funkcjonować, zrobić jedzenie córci czy cokolwiek
Jest pęcherzyk ciążowy a jest też pęcherzyk żółtkowy???Dziewczyny. Ja byłam na wizycie rano, ale mam taki zapieprz dziś w pracy, ze dopiero mam chwile zeby skrobnąć. U mnie dziś 5+1 z terminu OM, a to usg.
Następna wizyta za 2 tyg
O tak, obecne ceny za badania to jest jakaś masakraJa właśnie zaczęłam się zastanawiać nad drugim lekarzem na NFZ po tym, jak dziś przyszło i zapłacić za podstawowe badania. Po prostu ceny powalają i nawet dla normalnie zarabiających jest to spory wydatek. Tym bardziej, że tych badań jeszcze trochę przed nami.
No i u mnie pojawił się dziś jeszcze jeden problem. Właśnie wróciłam ze swoim przedszkolakiem od lekarza, i mimo pełnego zaszczepienia, lekarz stwierdził ospę.
Jestem ciekawa, co jeszcze przede mną...![]()
Nie było jeszcze właśnie.. w ciązy z córka na tym etapie już się pojawił.Jest pęcherzyk ciążowy a jest też pęcherzyk żółtkowy???
ja w poprzedniej ciąży tez miałam problem z zaparciami, lekarka poleciła mi syrop Lactulosum - jedna łyżka rano popiera szklanka wody i problem zniknąłCo prawda nie w ciazy ale jak karmilam poersia to stosowałam stary sposób. Ciepłe melko z miodem, czosnkiem i maslem. U mnie zdziałało cuda.
U corki nie podaje nic a nic witaminy d3. Badałam 3 razy i zawsze miala przekroczą norme. Ma podobno suoer przyswajalność. Fakt ja q suplementach dla karmiących stosowałam duze dawki i niedawno dopiero odstawialm corke.(27 miesiecy) ale ja bym zbadała. Fakt nie jest refundowane i koszt to jakoes 90 zł ale chyba warto. Dzieci czeato po witaminiie d3 maja zaparcia. Tak było w naszym wypadku.
U mnie na odwrót. Niby jestem dopiero 7t3d a juz mam zaparcia.U mnie tylko wieczorem mnie mdli. Tak to jest całkiem fajnie. Ale po moim wkurwię można mówić ze jest wszystko ok. Nikt ze mną nie wytrzymuje. Łącznie ze mną
Biore od samego początku acard i heparynę. Moze powodować plamienia. A dodatkowo jeżeli luteine dopochwowo to bardzo łatwo zahaczyć paznokciem i zrobić ranke i potem wychodzi stara krew w postaci brązowych palmien.