reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Ale powiedz, że ten bulion ze słoiczka to domowej roboty a nie kupny!
Season 3 Smiling GIF by The Simpsons
kupny i się tego nie wstydze :D

Ja chciałam taką dyskusję rozpocząć- czyje chłopy lubią gotować?

Bo mój to lubi, mało tego wieczorami oglądamy Kuchnię+ („Obej, jak on fajnie warzi, joł tyż w sobota uwarza takie nudle po azjatycku.”- to mój mąż komentuje).

Jak były mistrzostwa, to się wkurzał i marudził, że tylko mecze oglądam („Jerunie, ileż to idzie tego bala oglądać. Nie mogymy puścić coś normalnego? Możno „M jak mięso leci?”).
Mój, ale lubi gotować ciężko -schabowy, pizza, tłusty grill, ziemniory pod każdą postacią

Cześć! Chciałbym do Was dołączyć, jeśli mogę :) Coś o mnie mam 32 lata, staramy się o bejbika od czerwca 2021 roku. W 2020 urodziłam Syna ❤️, a w czerwcu 2022 poroniłam w 8tc córkę, bardzo chciałam wiedzieć jakiej płci było dziecko i czy miało któraś z najczęściej występujących wad genetycznych, wiec zrobiliśmy badania genetyczne. Od sierpnia staramy się dalej i nie wychodzi. Trafiłam na to form, przypadkiem i mam wrażenie, ze nikogo tak nie rozumiem i nikt mnie tak nie zrozumie, jak wy. Z uporem maniaka sikam na testy i doszukuje się cieni, których nie ma 🤦‍♀️
Cześć :) nie martw się szukanie cienia uskuteczniałam zaledwie dzisiaj🤭

Ja też trochę offtop- macie pomysły na jakieś w miarę zdrowe, ale sycące kolacje? Ja do tej pory jadłam zwykle kasze z owocami, ale wiem, że to średnia opcja na noc- raz, że cukry, dwa, że fermentacja … No i teraz chcę sobie wrzucić owoce w dzień, a na noc jednak coś innego, zwłaszcza, że u mnie obiad to po 18, a kolacja 22-23.
Lubię właściwie wszystko, nie jem jedynie mięsa :).
Co mi ostatnio wchodzi:
1. Pomidor pokrojony w kostkę + twaróg + posiekany czosnek + oliwa + zioła, przegryzam to pieczywem
2. Grahamka pokrojona na kromki, skropiona oliwą, na to ser feta i plasty pomidora, posypane ziołami - zapieczone w piekarniku
3. Cebula i czosnek podsmażone na oliwie, do tego cukinia, pomidor, ciecierzyca, warto dodać trochę passaty, i oczywiście zioła:d

Takie w sumie włoskie klimaty ale takie mam smaki :D

dziękuję uprzejmie :D ale też dobrze mi z tym co mam, serio, nie jestem jakoś mocno skupiona, żeby wszystko było dobre, zdrowe i eko :) zasada 80/20
Ale te wszystkie gotowe buliony i kostki rosołowe to sama sól, olej palmowy i glutaminian sodu. Paskudztwo. Lepiej w ramach tych 20% zjeść coś innego.
Ale ja z tych pieprzniętych, więc traktuj to z przymrużeniem oka ;)

reklama
Do góry